AJÁNLÓ
 
17:17
2014. 12. 30.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
17:17
2014. 12. 30.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:17
2014. 12. 30.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
17:17
2014. 12. 30.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:17
2014. 12. 30.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leg leg leg kapusok

0 komment

Ahol Zamorák, Cañizaresek, Casillasok, De Geák, Zubizzarreták, Arconadák teremnek, vagy ahol Navasok, Caballerók, Courtois-k, Ochoák és Kamenik tűnnek fel vagy igazolnak oda, az a bajnokság mondhatjuk, hogy kapusnagyhatalom, így mindig van írnivaló a portásokról. Nem volt ez másképp a 2014-es évben sem, ezekből válogatunk, a teljesség igénye nélkül, szubjektívan, emlékeink között kutatva, mutatunk nektek egy csokrot emlékezetes teljesítményekből a 2014-es naptári évből.

Számos bravúrja volt az év kapusának, akinek létezéséről a fél világ nem tudott még a vb előtt, amikor a Levantéból megismert módon bevédte hazáját, Costa Ricát, a vb 8 legjobb csapata közé. Ráadásul úgy, hogy előzőleg 0 pontos kiesést jósolt mindenki a közép-amerikai kiscsapatnak. A békásoknál töltött szezonja egész egyszerűen parádésra sikeredett, már unalomig magasztalták mindig mindenhol, de a dicséret még ebben a mennyiségben sem érdemtelen, Keylor Navas egy fenomén. Alább a 36. fordulót tapossuk, a bajnokjelölt Atlético látogatott a Ciutat de Valenciába, ahol nem számított, hogy a Levante se fel, se le nem mozdulhatott, mégis megverték a későbbi bajnokot. 1-0-nál Alderweireld lövését amikor kitolta Costa Rica-i hősünk, azt hittem nemcsak késik, hanem múlik is a bajnokavatás:

 

Sok látványos és nagy védése volt, de ez volt a legjelentősebb talán

Mellesleg “civilben” is ragad hozzá a labda, elég csak arra gondolni, hogy jókedvében teniszlabdák után is röpköd.

Carlos Kamenit az Espanyol legendájaként ismerjük, néhány évet elszerződése óta a Málaga padján töltött, ahonnan egy másik fenomén, Willy Caballero távozása után nyílt meg előtte az út. A kameruni meghálálja a bizalmat, egyre stabilabban őrzi Javi Graciáék kapuját. Történt ugyanis, hogy a Real Madrid mindenkit lerohanós sorozata egyik állomása Málagában volt, ahol részben Kameni földöntúli védéseinek hála igencsak megizzadt a fehér gárda a győzelemért. CR-nek egy ilyen lövése is elakadt az afrikai kapusban:

Caballero távoztával sem gyengült a déli alakulat

Sztárcsatár sztárkapussal szemben, az El Clásicón: 1-0-ra vezetett a Barca Madridban, Messi lábában már benne van a 2-0, erre Casillas szögletre tolja az ötösről leadott lapos lövést. Erre mondják, hogy a jó ló a derbi napján fut a legjobban:

2:13-nál érdemes figyelni

Matracosbravúr nélkül sincs igazi kapustoplista. A Thibaut Courtois helyére jött volt getafés Moyá is bemutatja, hogy miért bízik benne Cholo, amint fogja Bale tökéletes szabadrúgását:

Xabi Irureta megjárta az Eibarral a Segunda B-t is (ráadásul mindössze 2 éve volt ez), most pedig a Primera egyik legjobb kapusaként emlegetjük az elmúlt félszezon alapján! Íme a Barca ellen egy parádésorozat:

Hogy ne legyinthessen senki, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, Irureta bizonyítja, hogy a Real ellen is megy neki, aki nem hiszi, nézze meg itt:

Bale-re meg, úgy látszik, pikkelnek a topkapusok

Neked más esetek emlékezetesebbek? Írd meg kommentben, melyek!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com