Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

35. forduló: Egy forduló a gyász jegyében

0 komment

Mostmár nagyon a célegyenesbe értünk, és úgy néz ki, hogy érik a meglepetés Spanyolhonban. Össznépi drukkolásba kezdett az egész LLL, még a csapatszimpátiában érdekelt része is a bandának, és úgy tűnik, Fortuna, a Frente Atlético, a csapat küzdőszelleme, Simeone, a játékosok, és az innen Közép-Európából küldött energiadózisok elérik hatásukat, mert a matracos csapat története legpontgazdagabb szezonját produkálva, 3 menettel a gongszó előtt, még mindig áll a kötelek között, pedig záporoznak az ütések mindenhonnan. A fordulót két klasszis edző halála árnyékolta be, Tito Vilanova a Barcelonával lett bajnok tavaly, de elvitte a torokrák, a szerb Vujadin Boškov pedig a Real Madriddal nyert kupákat és bajnokságot 3 évtizede. Nyugodjanak békében! Az összes mérkőzés egyperces kegyeleti csenddel kezdődött a katalánok edzőjének emlékére a fordulóban. Mi pedig vegyük sorba a bajnokság történéseit!

Vigyázz, kit majmolsz!

0 komment

A Villarreal-Barcelona vasárnapi bajnokin a spanyol pályákon nem mindennapi jelenet lobbantotta lángra a takarékon kotyogó rasszizmus elleni harcot: az El Madrigal nézőteréről a szögletrúgáshoz készülő Dani Alves elé egy banánt dobtak. A világháló azóta pöröl és a RESPECT elvét siratja, miközben a játékos mellett sorra állnak ki a futballvilág egykori és jelenleg is aktív résztvevői. Egy repülő banán utózöngéi, avagy tégy a rasszizmus ellen!

35. forduló - Hajrá Atlético!

0 komment

Tavaly ősszel aligha gondolta volna bárki is, hogy idén április végén leírhatnánk bármi olyasmit, mint hogy a Real és a Barca azért játszott a kupadöntőben, hogy eldöntsék, melyiküknek hagy idén trófeát a minden továbbit behúzó harmadik spanyol csapat. Most sem túl valószínű persze ez a forgatóköny, de pusztán az, hogy a lehetősége fennáll, több mint elismerésre méltó. Az egész földkerekséget érintő következményeiről nem is beszélve, elvégre ha kiderül, hogy az utóbbi időben a spanyol bajnokságba kódolt kilátástalanság (a 99% kilátástalansága) megtörhető, az magától értetődően reményt ad az univerzum elesetteinek, felemeli a lehorgasztott fejeket világszerte, és azt üzeni, hogy a felvilágosodás-kori szuperoptimizmus igazolásra lel, és a világ egyszer tényleg jobb hely lehet, mint amilyen egyébként. Ilyen kilátások mellett pedig mi sem természetesebb, mint hogy hajtás után az Atléticót éltetjük és biztosítjuk a támogatásunkról.

Csókolom Józsi bácsi! avagy Várvédők kontra buszsofőr

0 komment

Tudom, hogy nem írtam mióta elment tőlünk Panyolországból, de apu megtiltotta. Azt mondta "ne írjak annak a tetűnek, francnak se hiányzik.." de anyu mondta, hogy igenis illene, mert mégiscsak a szomszédunk volt itt Madridban..

34. forduló: Spartacus harca folytatódik

0 komment

Rendkívül sok izgalmat nem ígért ez a mostani csonka forduló, de így sem maradtunk adrenalinszint-emelkedés nélkül. Szerencsére a kupákban érdekelt csapatok pozitívan hangoltak a hétközi megmérettetésre, így minden reményünk megvan, hogy sok döntőst küldjön a bajnokság a 2 európai kupába. A pihentetés céljából a Real Madrid meccse elmaradt a Valladolid ellen, az indoklás pedig: nagyon gyakori egymás után következő idegenbeli meccsek nagyban csökkentették volna a döntőbejutás reményeit. A fanyalgók pedig emlékezzenek a nemrég 2 Bayern-meccs között lejátszott clásicóra is. Lehet szövetségezni, kérem, csak nem biztos, hogy érdemes.

Képeslap a századelőről – A magyar-baszk-katalán kapocs

0 komment

Ahogy egy ideje már megszokhattátok, ha valami baszk témával jövünk, akkor jó eséllyel fulbukkan állandó vendégszerzőnk, Galkó Máté neve, aki hajtás után a hétvégi Barcelona-Athletic kapcsán veti el a tudás magvait egy képeslap formájában, amiből kiderül, hogy játszhatott a kizárólag baszkokat szerepeltető Athleticben egy Lakatos, aki ráadásul a Barcelonában is megfordult...

34. jornada: Csak élvezd!

0 komment

Szeretett bajnokságunk lassan elrobog mellettünk, de szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert rég nem látott izgalmakat tartogat a hátralévő 5 forduló. Ez a mostani azonban egy picit más, nem lesz igazi ki-ki meccs, nem lesz 'helyosztó', szimplán csak élveznünk kell a csapatok előadását, mert jó meccsekben most sem lesz hiány.

Kupa, király!?

0 komment

Nem is olyan rég, még egy fabatkát sem ért és a fenébe kívánták. Nyűg és szájhúzás kísérte a Copa del Rey küzdelemsorozatát, melynek presztízse a bajnoki cím és a nemzetközi szereplés mellett csekélynek bizonyult. Az elmúlt években azonban a Király-kupa felértékelődött, és a két óriás, a Barcelona és a Real Madrid versenyfutásának citrom-díjaként büszkén csillogott a klubmúzeumok vitrinjében. Itt is, ott is.

A 2011-es döntő visszavágója következik, ahol a Barca a Tata Martino-éra becsületének a megvédéséért száll harcba az ősi rivális, Reallal, melynek jelen pillanatban inkább púp a hátán az "elklásszikós" Király-kupa. A blancók BL-álmai (A por la Decima!) és bajnoki reményei mellett tyúkszem a minden erőbedobást megkövetelő fellépés, melyen mind a két oldalon kulcsfigurák hiányoznak. Nincs alku. El Clásico van!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com