Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

21. forduló - kupások harapós párhaca

0 komment

Nincs mese, akik csak Ronaldo miatt ültek volna le La Ligát nézni a tévé elé, azoknak marad a videómegosztó előtti zokogás, mert a portugál két meccses eltiltását kezdi meg letölteni a hétvégén. A forduló a harapós kupások összecsapásáról szól: a Barcelona-Villarreal és a Sevilla-Espanyol is pikáns csatát ígér a serlegért folytatott harc szempontjából is. Az Atletinek az Éibar-konzervet kell majd foggal-körömmel felnyitnia, míg a kiesési zóna környékén elindul a pogó a bentmaradásért. Nézzük!

A nagy La Liga-fájt

0 komment

Cristiano Ronaldo a La Liga legutóbbi bajkeverője, aki a Córdoba elleni bajnokin, a 20. fordulóban egész egyszerűen kiütötte a zöld-fehérek játékosát, Edimart. Az eset után megindult a királyi lobbi, hogy elsikálják a Real-címeren esett kulimászt, de a szövetség elnöke egyértelműen fogalmazott a látottakkal kapcsolatban: Nincs helye enyhítő körülménynek. A szövetség és az LFP is elítéli az erőszakot a pályán és azon kívül, ennek szellemében járunk el - mondta. A tegnapi döntés értelmében a portugál két mérkőzést kapott, így ott lehet a Calderónban rendezett városi derbin. Az erőszak nem pálya, de sajnálatos módon példa akad rá a spanyol stadionok gyepszőnyegén is. A Ronaldo-ügy kapcsán felevenítjük a legnagyobb port kavart összecsapásokat. Fájtos videómustra ámokfutókról. Heten mint a gonoszok!

Diego Simeone: Tőlem azt kapod, amit látsz!

0 komment

Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy Diego Simeone népszerűsége töretlen. A múlt szezonban az általa dirigált Atlético Madrid - mely az önfeláldozás és csapatmunka mintaképe - Spanyolországban és Európában is trófeákat nyerve újabb dicsőséges fejezettel gazdagította a klub történelemkönyvét. Ennek megfelelően az argentin teljesen megérdemelten szerepelt a három finalista között a FIFA Aranylabda 2014-es Év Férfi Edzője díjátadóján. A 44 éves szakember exkluzív interjút adott a FIFA.com-nak, amelyben szót ejt többek között az Atlético futball-filozófiájáról, a nemzeti csapat irányításáról, valamint a Real Madrid szurkolókkal való viszonyáról is. Ezt fordítottuk most le nektek, olvassátok szeretettel:

20. forduló - Esély a revansra

0 komment

Egész januárban robog a spanyol klubfoci szekere, köszönhetően a sűrű liga- és kupaprogramnak. A 20. fordulóhoz érve több olyan mérkőzést is rendeznek, amikor egy-egy ellenfélnek komolyabb törlesztenivalója is akad mindamellett, hogy hivatalosan is elkezdődik a szezon második félideje. Ilyen például az Elche, akit a Barca három hét alatt immáron harmadszor készül letérdeltetni a cipzár elé, az Atletico, akit a Rayónak sikerült év elején nullán tartani, a Sociedad, akiket tökújoncként "csapott be" az Eibar, vagy a Valencia, akitől inkább lopott el két pontot a Sevilla, mint húztak ki Nuno fiai 10 emberrel döntetlenre. Hajtás után itt a 20. forudló beharangja:

Gaizka Mendieta - a Valencia legendája

0 komment

Gaizka Mendieta a '90-es évek végén, illetve a 21. század elején az egyik legmagasabban jegyzett klasszisnak számított. 2000-ben, csakúgy, mint egy évvel később őt választották meg a BL-sorozat legjobb középpályásának. 2001 nyarán, 10 év valenciai szolgálat után rekordösszegért, közel 50 millió eurónak megfelelő pesetáért került az olasz Lazióhoz, ahol megbukott, így hát visszatért Spanyolországba, és a Barcelonában játszott egy évet kölcsönben. A korábbi 40-szeres spanyol válogatott játékos Angliában, a Middlesbrough együttesében fejezte be pályafutását. Jelen pillanatban London, Valencia és Barcelona között ingázik, szakkommentátorként dolgozik, odafigyel a vállalkozásaira, és végre azt csinálhatja, amit a futball mellett a legjobban szeret: DJ-skedik! Az interjúért hálás köszönet Farkas Norbertnek, aki a Sport TV Fieszta című műsorában beszélgetett a szőke spanyollal.

19. forduló - Minden, ami nem beharang

0 komment

Ma már a kereskedelmi televíziók esetében arról beszélhetünk, hogy a reklámok közé zsúfolják be a műsorokat, és nem fordítva. Hasonló időszakához érkezett a spanyol bajnokság is, ahol az aktuális forduló eltörpül az egyébként másodlagos kupaszereplés mellett. Ebből, és a közelmúlt eseményeiből kifolyólag igyekszünk felvezetni a soros etapot.

Spanyolok a nagyvilágban - Gonzalo Rodríguez

0 komment

Állandó rovatunk, mely a hispán labdarúgás külföldre szakadt képviselőit mutatja be, újabb fejezetéhez érkezett. Gonzalo Rodríguez neve ismert az Ibériai-félszigeten, ám az erőnléti edző mégsem a La Liga egyik csapatát segíti. A tréner dolgozott a Liverpoolnál, a Valladolidnál és az Albaceténél is. Most Ázsiában keresi a kenyerét. A lehetőségek csábították a kontinensre, ahol munkájának elismeréseként az iraki szövetség felkérte, csatlakozzon az ország válogatottjának szakmai stábjához. Az Aritz Gabilondo által készített interjút az As.com közölte.

18. forduló – Kupaszendvics

0 komment

A hétvégi fordulót nagyban meghatározza a csapatok kupás jelenléte és teljesítménye. Aki tovább akart jutni a kupában, kevesebbet pihentetett, aki meg inkább a bajnokijára koncentrált, jobban forgatta a kezdőcsapatot a kupaküzdelmek során. Meg még az is számíthat, hogy a nem lefutott kupavisszavágó jegyében a bajnokin tapasztaljunk valamilyen mértékű tartalékolást. Jön a tizennyolcadik játéknap, lesznek érdekes párosítások (két Galícia vs Valencia menet pl), de a legizgalmasabbat vasárnap estig nem lőjük el. Hajtás után lássuk a menüt!

17. forduló - Vasárnap

0 komment

Négy mérkőzés maradt mára, amelyeknek 3 esetben is érdekes múltja van. A tegnapi meglepetések után (Villarreal, Málaga), ma is benne van a kalapban a váratlan, így nézzük az eseményeket:

17. forduló - Szombat

0 komment

Új év. Új forduló. Sorrendben a 17. A La Liga a Mestallára figyel majd vasárnap, ahol a friss klubvilágbajnok Real Madrid botlását kívánja a cochonerós és culés tábor. Mi tagadás, az üldözőkre ráférne a király bukása: Ancelotti csapata úgy is vezeti egy ponttal a tabellát, hogy a marokkói túra miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott! A denevéreseknek itt a nagy lehetőség a bizonyításra. Az Atletinek könnyebb, a Barcának valamivel nehezebb dolga akad, míg a Sevilla akár edzőt is buktathat a Nerviónban. Berizzo (Celta), Víctor Fernández (Depor) és Caparrós (Granada) az állását is kockára teszi a hétvégén, de Paco Jémez (Rayo Vallecano) sem ülhet nyugodtan a kispadon. Sok lett a mondanivaló, így kivételesen két részletben énekeljük meg a játéknap eseményeit. Lássuk, mit kínál a La Liga szombaton!

2014 - Leg, leg, legnagyobb téli fogás(ok)

0 komment

A téli átigazolási szezon hagyományosan nem a nagy meglepetések időszaka, de akadtak nagy fogások a La Liga történetében a zimankós hónapokban is. Hogy ne szaladjunk messzire, elég pár napot visszatekinteni: Fernando Torres, El Niño visszatért az Atletihez. A tékozló fiút pedig kebelére öleli az egész matracos-család! A kölyök példáján keresztül megnézzük, melyek voltak a legnagyobb téli átigazolások.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com