Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindenki nyugodjon le: az Atleti lesz a bajnok!

0 komment

Barcelona Atlético Madrid pontazonosság bajnoki cím

33. forduló: Quique Setién, az én emberem!

0 komment

33. fordulo Quique Setien Las Palmas Atletico

Néhány hete sokan már lefutottnak tekintették a spanyol bajnokságot. Néhány hete az egyetlen kérdés az volt, mikor dönti el az FC Barcelona a Liga sorsát. Nos, ahogyan azt már megszokhattuk a világ legőrültebb ligája újra megrázta magát, és szinte minden fronton nyitottá tette a kérdést. Hajtás után 33. forduló egy-egy kérdéssel és a sárga-kék csodával.

32. forduló: Van, akinek már nem olyan fontos

0 komment

7 körrel a vége előtt már szoktak lenni olyan csapatok, amelyek szinte akármit csinálnak, a szezonjuk már megmérettetett, és jelentős előre- vagy hátralépést sem láthatunk tőlük. Az idei La Liga sem kivétel ez alól, de azért rendeznek több presztízsmeccset is ebben a fordulóban, és sokan még a szezonvégi céljaikért harcolnak. Eme találkozók közül a tavalyi BL-csata emelkedik ki, a Valencia-Sevilla, amely a forduló meccse, még így jelen formában is.

Az égből nem hull még a manna, de talán közelít a kánaán?

0 komment

A spanyol liga kétpólusúsága a múlté, évek óta mindenki a három nagyról beszél, és ha ez így megy tovább, a jól építkező többiek is felzárkózhatnak majd. Reményeink szerint ez így is lesz. Íme, mire alapozzuk bizodalmunkat!

Tavaly ugye volt ez, amit már rég nagyon vártunk:
 

Lennebb pedig láthatjuk az idei és a jövő évi becsült adatokat. Nincs már sokáig tévéspénzből eredő aránytalanság, és status quo sem.

Boldogító látni, hogy, írd és mondd, jövőre annyi bevétele lesz a Las Palmasnak, mint tavaly az Atlétinek. Idén már kisebb a szakadék, jövőre ez az ugrás már egyenesen elsimul, és fokozatos csökkenés várható a nagyoktól kezdve a kicsik irányába.

Nem az a kérdés, hogy jó irányba haladunk-e, mert az világos. A kérdés az, hogy ez a felzárkózás elég gyors-e, mert elnézve a britek tévés pénzének mértéktelen növekedését, ez az előrelépés lehet, hogy csak egy kisebb léptékű válaszreakció a Premier League gigantikus tv-s szerződésére, és a pénzügyi fölényből következő elszívó erő továbbra is megmarad majd az angol alsóház részéről (is). Meglátjuk.

 

Zidane nyerte meg az El Clásicót a Realnak?

0 komment

Real Madrid Barcelona el Clásico Zidane taktika

A spanyol futball örökrangadója után két nappal az AS.com azzal állt elő, bizony, megszerezte Zidane és stábja el clásicós feljegyzéseit! Az ügy kicsit zavaros. Maga a médium is hangsúlyozza, hitelesnek tekinti a dokumentumot, ám teljes bizonyossággal nem tudja állítani (értsd bizonyítani), hogy a mérkőzés előtti percekben(!) hozzá eljuttatott feljegyzések valóban a Real öltözőjéből származnak. A lényeg: Zidane nyerte meg, nem Luis Enrique veszítette el!

30 for 30

0 komment

ramos real madrid barca el clásico

Sportszakmailag aligha lehetne érdektelenebb a mai Clásico. A Barcelona kilenc tíz pontos előny birtokában és egy kőkeménynek ígérkező Bajnokok Ligája párharc előtt fogadja a legnagyobb riválist, míg a Real Madrid koncepció nélküli gépezete már inkább a következő szezonra összpontosít. A Clásico viszont Clásico. A meccs. A meccs, amelyet ha megnyersz, a félresikerült idényt is a feledés homályába taszítod.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com