Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

25. forduló: Villámkérdésekkel

0 komment

Ugye emlékeztek Vágó István műsorának a végén a villámkérdésekre? Ma ilyennek vezetjük fel nektek a hétvégi bajnoki fordulót! 1 meccs, 1 kérdés műfajában záporozzon is a 10 dolog, amire kíváncsiak vagyunk:

24. forduló - legszebb találatok

0 komment

A 24. forduló bővelkedett említésre méltó jelenetekben. Őrült csatákban, gyönyörű találatokban. Többek között Juanmi, Charles, Xabi Prieto, Sarabia és Griezmann megmozdulásai után pattantak talpra a szurkolók. Madre míííaaaa, Arbilla! Rövid összefoglaló a játéknap legszebb találatairól.

24. forduló: galíciai derbire hangolva

0 komment

A héten spanyol sikerekkel folytatódtak az európai kupaküzdelmek, amik kedvező alapot nyújthatnak egy esetleges tavaszi meneteléshez. A kettős terhelés viszontagságai azonban átírhatják egyes csapatok bajnoki célkitűzéseit. A formálódó mezőny és az élesedő rivalizálás végigkíséri a spanyol pontvadászatot, ám bizonyos esetekben egy-egy párharc relevánsabbá válik az említett jelenségnél. A 24. fordulóban a galíciai derbi lesz az.

Osasuna - csalós sárdobálás

0 komment

Elnökként meddig mennél el a csapatod benntartásáért? A válasz, lássuk be, nem egyszerű. A Cadena Ser rádiócsatorna Larguero című műsora a minap újabb csalási botrányról rántotta le a leplet, melyben az Espanyol-Osasuna (1-1) besározódott bajnoki mellett két Betis-játékos is érintett. Bundahálózat vagy egy túlbuzgó elnök vergődése? A lepacsizott sunyiságok felszínre fröccsenése után beindult az egymásra mutogatás. Az eset kiterítésére teszünk kísérletet.

23. forduló: Királyverés után

0 komment

A mai napon rendhagyó módon hoztunk nektek beharangot, amelyet eme linken találtok.

Híreket, érdekességeket pedig továbbra is a hivatalos Facebook oldalunkon olvashattok!

Időgép - Legendás ötösök

0 komment

Aki ismeri Wilson Futballforradalmak című munkáját, mely a labdarúgás evolúcióját írja le hangsúlyt fektetve a nemzeti karakterisztika és a játékstílus, játékrendszerek kapcsolatára, nem éri meglepetésként a hír, hogy az egyes korszakok taktikai rendszerében a csatárok - vagy nevezzük csak őket gólfelelősöknek - kezdőbe álmodott száma is folyamatosan változott. A modern labdarúgásban megéltünk több trendet is: láttuk, hogy a nagy csatárduók szépen megfogyatkoznak és a kilences "egykékből" aztán hármas fogatok alakulnak ki, melyek manapság fénykorukat élik a spanyol topcsapatoknál (BBC - Real Madrid, NMS - Barcelona). Az időgépet ezúttal arra használjuk, hogy visszarepülve az időben, felevenítsük a hőskor nagyjait, az iberiai labdarúgás legendás támadó ötöseit. Nincs nehéz dolgunk, mivel a quintento a '20-as évek végétől a '60-as évek végéig figyelhető meg Spanyolországban.

22. forduló - Madridi derbi

0 komment

Pár évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor mindenki a halál faszára kívánta a klasszikókat. Érdekes módon ez pont az az időszak volt, amikor elvileg a klasszikó számított a legcsúcsmeccsebb csúcsmeccsnek. Még érdekesebb módon viszont igazából az van, hogy az egészben nincs is semmi érdekes, és egyszerűen arról van szó, hogy valami, amit különlegesnek és egyedülállónak tartunk, hétköznapivá válva elveszti a báját. Azzal, hogy az utóbbi időben az Atléti is beszállt a nagyok párharcába, egyfelől jóval izgalmasabb lett a bajnokság, és a madridi derbiket újra nagyobb érdeklődéssel kezdte figyelni a világ. Másfelől viszont, amikor a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a spanyol kupában is találkozva egymás hegyén-hátán jönnek az összecsapások, akkor megint a hétköznapivá válás fenyeget. Egészen biztosan erre gondolt James Hetfield is, amikor gyerekkoromban (azidőtájt, amikor még éppen nyitottunk a világra, ahelyett, hogy arról beszéltünk volna, hogyan kéne magunkra reteszelni az ajtókat) arról dalolt az MTV-n, hogy szomorú, de igaz. De legyen akármilyen szomorú meg igaz, bazz, ez a forduló akkor is a madridi derbiről fog szólni!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com