Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Florin Andone: Játékra születtem!

0 komment

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet írt le a tartományi derbi elvesztéséig (Depor-Celta Vigo, 0-1): a Barca legyőzése mellett az Atletitől is pontot csentek a sasok. A kiesés ellen menekülő kék-fehér klub egyik alapembere a keret román válogatott csatára, Florin Andone, akinek fő célja, hogy benntartsa csapatát az első osztályban. Mininterjúval hangolunk a 29. fordulóra.

Miért lesz jövőre is első osztályú csapat a Granada? - La Liga 23. forduló

0 komment

La Liga Granada Real Madrid Barcelona Atlético Madrid Valencia Athletic Bilbao Villarreal Deportivo összefoglaló

Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok benyomását kelti az andalúz csapat, hol pedig egy profi futballklubét, amely talán még eredményeket is képes elérni. Sajnos az utóbbi időben inkább az előbbit láttuk megvalósulni, pedig el lehet hinni, hogy a Granada igenis egy jó, ütőképes csapat. Az ütőképeset pedig már ki hogyan érti. Lapozás után pedig Ábellel rátérünk arra egy rövid időutazás keretében, hogy jövőre is a "kétcsapatos bohócliga" tagja lesz Lucas Alcaraz bandája. De miért?

A la Primera: Club Deportivo Leganés

0 komment

feljutó feljutás Club Deportivo Leganés La Liga

Sorozatunkban bemutatjuk a spanyol első osztály 2016-17-es szezonjának újoncait. A Leganés-Alavés-Osasuna hármas közül elsőként a mardidi kicsikkel foglalkozunk, akik történetük során először szerepelhetnek az elit kategóriában. Nézzük, mit kell tudni a Club Deportivo Leganésről!

24. forduló: galíciai derbire hangolva

0 komment

A héten spanyol sikerekkel folytatódtak az európai kupaküzdelmek, amik kedvező alapot nyújthatnak egy esetleges tavaszi meneteléshez. A kettős terhelés viszontagságai azonban átírhatják egyes csapatok bajnoki célkitűzéseit. A formálódó mezőny és az élesedő rivalizálás végigkíséri a spanyol pontvadászatot, ám bizonyos esetekben egy-egy párharc relevánsabbá válik az említett jelenségnél. A 24. fordulóban a galíciai derbi lesz az.

Mérkőzésen innen és túl - ez a spanyol futballháború?

0 komment

Az Atlético Madrid-Deportivo vasárnap lejátszott bajnokija előtt összecsapott egymással a madridi Frente Atlético és a galiciai Los Riazor Blues radikális szurkolói csoport. A heves ütközet emberéletet követelt: a negyvenes éveit taposó Francisco Romero Taboadát, aki a Los Suaves (gyengédek) tagjaként aktív szerepet vállalt a sajnálatos eseménysorozatban, előbb megverték, majd testét a Manzanares folyóba dobták. Életét a helyszínre kiérkező rendőrök és tűzoltól próbálták megmenteni, de a kórházba szállítás után az áldozat belehalt a sérüléseibe. A mélyen elszomorító eset nem mindennapos a spanyol labdarúgásban, igaz, a hozzá hasonló tragédiák nem is precedens nélküliek. 1982 óta 9 áldozatot szedett már a spanyol huliganizmus.

Feláldozhatók 1.: DEporVIDA

0 komment

Azaz Depor, egy életre. A spanyol bajnokság újoncainak bemutatását a Deportivo La Coruñával kezdjük, mely évekig tündökölt a hispán és a nemzetközi futball egén, majd szép lassan kialudt a fénye. Történelmi visszatérés a galiciai szakadékugrás, mely törékeny jelenét igyekszik bebetonozni a legmagasabb kategóriába. Az életmentő feljutással kötelezettség is jár, ki kell harcolni a bentmaradást. Az újoncnak mindig nehéz a dolga, viszont hajtja a bizonyítási vágy, hogy rácáfoljon, nem létezik olyan fogalom, hogy feláldozhatók!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com