AJÁNLÓ
 
09:15
2017. 04. 01.
Az első tizenpár forduló után tömegesen temettük a Córdobát, hogy semmi esélyük bent maradni,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2017. 04. 01.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2017. 04. 01.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2017. 04. 01.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2017. 04. 01.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Florin Andone: Játékra születtem!

0 komment

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet írt le a tartományi derbi elvesztéséig (Depor-Celta Vigo, 0-1): a Barca legyőzése mellett az Atletitől is pontot csentek a sasok. A kiesés ellen menekülő kék-fehér klub egyik alapembere a keret román válogatott csatára, Florin Andone, akinek fő célja, hogy benntartsa csapatát az első osztályban. Mininterjúval hangolunk a 29. fordulóra.

 

Ígéretes ritmusban menetelt a Depor a bajnokságban, rosszul jött a válogatott szünet?

Nem kedveljük igazán az ehhez hasonló kihagyásokat. Akiket válogatott kötelezettségeik szólítanak el, fáradtan érkeznek vissza, míg azok, akik pedig klubjaiknál maradnak, végtelennek tűnő várakozás sújt.  

Nem érezte magát furcsán, hogy most nem tudott a román nemzeti csapat szolgálatára állni?

Eltiltásomat töltöttem. A Montenegro és a Lengyelország elleni összecsapást kénytelen voltam kihagyni. Ez ellen nem volt mit tenni.

A Depornál is gyengült a pozíciója. A Barcelona elleni találkozó alkalmával a lelátóra ülhetett csak le, míg a galiciai derbin csereként kapott lehetőséget. Nehéz volt megemésztenie a helyzetet?

A döntés megszületett, nekem az volt a feladatom, hogy elfogadjam. Az egész bajnokságban kezdőként szerepeltem, így nem erre számítottam. Bevallom, furcsán éreztem magam a padon. Tény, Joselu nagyszerűen teljesített a Barca ellen, gólt is szerzett, de úgy vélem, én is megálltam volna a helyem. Ami volt, elmúlt. Most azon vagyok teljes erőmmel, hogy újra elnyerjem a mester bizalmát. Mással nem foglalkozom. Csak a játékkal törődöm, játszani akarok, ez tart ugyanis életben.

Florin Andone 1993. április 11-én született a romániai Botosán (vagy Botosány, románul: Botoșani, régi magyar névén: Botos). Fiatalon, mindössze 12 éves korában kerül Spanyolországba, ahol apja halála után családjával a Valencia tartományban található Vinarósban költözik. 2005-ben a település csapatában kezd játszani, majd három év múlva a szomszédvár CD Castellón együtteséhez igazol. 18 évesen itt négy másodosztályú találkozón kap szerepet. Fejlődése érdekében újra vált: 2011-ben a Villarrealhoz szerződik, ahol a klub harmardik ligás együttesében kap szerepet. Nem bíznak benne, amire idővel ráun, így veszi a kapaját:  2014-ben igazol a Córdobához, ahol Djukics mester egyből mélyvízbe dobja. Az akkor szinte teljesen ismeretlen Andone a szerb tréner segítségével mutatkozik be a Primerában a feljutó, majd kieső andalúz csapatban, ahol 56 fellépésen 26 találatot szerez. A szakma itt ismeri fel képességeit: odaadás, harcosság, állandó, már-már kínzó góléhség. A Deportivo 2016 nyarán 4,7 millió eurót fizet érte - ezzel a galiciai klub elmúlt kilenc évének legdrágább igazolása. A román válogatott támadó eddig 20 mérkőzésen 7 gólt szerzett, Garitano mesternél megkérdőjelezhetetlen helye a a sasok kezdőjében. Sőt, 2016 decemberében elnyeri a La Liga Santander A hónap játékosa díját. Pepe Mel márciusi érkezésével helyzete törékenyebbé válik, Joseluval fut jelenleg is külön versenyt az edző bizalmáért.      

Ez azt jelenti, kezdőként látjuk viszont Valenciában?

Ezt az edző feladata eldönteni. Csak annyit mondhatok, én erre készülök. Egyszerűen felforr a vérem, ha a cserék között lógatom a lábam. Nem a padra születtem, hanem a kezdőbe, arra hogy játékommal a csapatomat segítsem. Tudom, hogy ez most erősen hangzik, de így gondolom, s nem csinálok belőle titkot. Ez nem azt jelenti, tökéletes vagyok, sok területen még javulnom kell, de egy dolog világos előttem: képes vagyok az együttesem javára válni. Már nagyon várom az összecsapást, ha mégsem sikerül pályára lépnem, nem török össze, folytatom a munkát maximális erőbedobással.

La Liga Santander - a hónap játékosa Florin Andone (2016, december)

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

 Úgy tűnik, mintha Andone és Joselu egyszerre nem lehetne a pályán…

Jól ki tudjuk egészíteni egymást, de az kizárólag a mestertől függ, hogyan használja ki a bennünk rejlő lehetőséget. Joselu kiválóan lép vissza a labdákért, jól játssza meg azokat és magabiztos a labdatartásban. Én az ellenkezője vagyok. Igazán a gyors kontrákban, az üres területek bejátsszásában érzem magam otthon. Majd a míster eldönti, melyikre épít.

Jól indult a szezonja, aztán kicsit visszaesett. Mit gondol, a gól csupán mázli kérdése?

A gólt nem lehet megmagyarázni. Van úgy, hogy minden bejön, de akadnak napok, amikor ha megfeszülök, sem találok a kapuba. Ez a játék legfontosabb eleme. Sokan tudnak remekül futballozni, de kevesen értenek a góllövés művészetéhez. Minden csatárnak vannak termékeny és ínséges periódusai. A lényeg, hogy a játékos éljen a lehetőségekkel, és ha nehezebb korszakát is éli, akkor se veszítse el az önbizalmát. Ha nem jönnek össze a dolgok, a legjobb orvosság a munka. Sosem szabad feladni, ugyanis bármelyik nap újra ránkmosolyoghat a szerencse.

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

Sok ajánlattal bombázzák?

Nem izgat a váltás. Olyan klubban játszok jelenleg, ahol megkapom a kellő szeretetet a vezetőség, a játékostársak, a szurkolók és a két eddigi edzőm (előbb Garitano, majd Pepe Mel – szerk.) részéről is, ami segíti a fejlődésemet. Éppen ezért nem tervezem a Depor elhagyását a közeljövőben, ha csak nem arról van szó, hogy a klub meg akar válni tőlem. A szerződésemből még négy év hátra van, itt szeretném folytatni a pályafutásomat.      

A naptárt böngészve számolgatják a megszerezhető pontjaik számát?

Most a soron következő, Valencia elleni találkozó a legfontosabb, csak erre koncentrálunk. Ahogy Cholo mítikus mondata hangzik: „mérkőzésről mérkőzésre”! Ennél többet nem is kell mondani.

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

Amint megmenekültek a kieséstől, fellélegezhetnek?

Egyetlen találkozót sem vehetünk félvállról, hiszen az életünkért küzdünk. Helyzetünk nem kilátástalan, nem a nyakunkig ér a víz, de össze kell szorítanunk a fogunkat, hogy nyugodtan fejezzük be az évet. Minél hamarabb el kell érnünk a minimális célunk, hogy utána már csak a nézők szórakoztatása legyen a cél.

Mi változott Mel érkezése óta?

Mel gyors sikert ért el az öltözőben. Meggyőző és hite, játékfelfogása magával ragadó. Motivál, elgondolkodtat. Olyan játékos-barát edző, aki könnyen tudja átadni elképzeléseit labdarúgóinak. A keretnek kiváló kapcsolata volt Garitanóval is, és most sem panaszkodhatunk. A váltással olyan játékosok is fontosnak érezhetik magukat, mint Álex vagy Fayçal. Szerencsémre én mindkét mesterrel jól kijöttem.

Garitano nagyon szerette Andone játékát

Florin Andone Deportivo csatár La Liga interjú

A 29. forduló mérkőzései:

Szombat

Villarreal-Éibar, 13:00

Osasuna-Athletic Bilbao, 16:15

Real Sociedad-Leganés, 18:30

Málaga-Atlético Madrid, 20:45

Vasárnap

Sevilla-Sporting, 12:00

Real Madrid-Alavés, 16:15

Valencia-Deportivo, 18:30

Granada-Barcelona, 20:45

Hétfő

Celta Vigo-Las Palmas, 20:45

Pénteken rendezték:

Espanyol-Real Betis, 2-1


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com