Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csang Cseng-tung, az első kínai fecske!

0 komment

Ex oriente lux - azaz a fény keletről jön! Legalábbis így tartja a kultúrtörténeti mondás. Mégis, az ázsiai piacon évek óta pezsgő spanyol futball eddig ridegen tekintett maga mögé a messzi távolba, ha arról volt szó, hogy a szponzori pénzek szorításában megenyhüljön és a La Liga falait döngető kínai játékosok előtt megnyissa kapuit. A fanyalgás némiképp érthető, hiszen önjelölt sztárocskákon túl igazi csillag az elmúlt években nem került ki a kontinens labdarúgásából. Most Csang Cseng-tungnak mégis sikerült az áttörés: a csatár a pekingi Guoan FC-ből a Rayo Vallecanóhoz igazolt. Július végén tehát történelmi pillanatot véshettünk fel a naptárunkba: megérkezett Spanyolországba az első kínai fecske!

A La Liga legrosszabb igazolásai 3.: Fabio Pinto

0 komment

A nagy melléfogások következő fejezetében Eugenio Prieto, a Real Oviedo elnökének hatalmas baklövését mutatjuk be, aki a rossz nyelvek szerint Ronaldo de Assis Morei, azaz Ronaldinho helyett, Fabio Pintót igazolta le csapatának.

Eugenio, kérlek, ülj le, egyes!

A La Liga legrosszabb igazolásai 2.: Predrag Szpaszics

0 komment

E rovatunkban a spanyol pontvadászat rémes melléfogásait énekeljük meg. Korábban már szó esett Atila Kasasról, most ismét egy szerb labdarúgó kerül terítékre, Predrag Szpaszics, azaz az ügynök.

Predragot a Real Madrid Ruggieri utódjának szánta, ám hatalmas égés lett az üzlet vége. A belső védő madridi karrierjének mélypontján az El Clásicók egyik legnevetségesebb öngólját vétette, így nem meglepő, hogy mindössze egy szezon után ajtót mutattak neki.

Később megfordult az Osasunában és az Atlético Marbellában is, 1995-ben tért haza szülőföldjére. A Real Madridnak sosem tudott megbocsátani, mert nem engedték bizonyítani tehetségét. A fiatalként is matuzsálemnek kinéző Szpaszics minden blanco rémálma, így itt a helye sorozatunkban.

A La Liga legrosszabb igazolásai: Atila Kasas

0 komment

Megérte? De minek, hova? Ennyiért, na ne?! Az átigazolási időszak híreinek állandó felhorkanásait meglovagolva most új rovatot indítunk, amiben a La Liga legrosszabb szerzeményeit mutatjuk be. Figyelem, ad hoc jelleggel csapjuk elétek a legendás melléfogásokat, mindenféle előszerkesztési elv vagy kronológiai szűrés nélkül. A nyitányt - hosszabb tanakodás után - a magyar gyökerekkel is rendelkező szerb támadó, Atila Kasaš "nyerte meg", aki profi pályafutása során megfordult a Vojvodinában, spanyol földön a CD Logroñést erősítette, majd Becsét (FK Bečej) érintve a BVSC-ben fejezte be pályafutását.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com