AJÁNLÓ
 
19:42
2015. 07. 31.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
19:42
2015. 07. 31.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
19:42
2015. 07. 31.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:42
2015. 07. 31.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
19:42
2015. 07. 31.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csang Cseng-tung, az első kínai fecske!

0 komment

Ex oriente lux - azaz a fény keletről jön! Legalábbis így tartja a kultúrtörténeti mondás. Mégis, az ázsiai piacon évek óta pezsgő spanyol futball eddig ridegen tekintett maga mögé a messzi távolba, ha arról volt szó, hogy a szponzori pénzek szorításában megenyhüljön és a La Liga falait döngető kínai játékosok előtt megnyissa kapuit. A fanyalgás némiképp érthető, hiszen önjelölt sztárocskákon túl igazi csillag az elmúlt években nem került ki a kontinens labdarúgásából. Most Csang Cseng-tungnak mégis sikerült az áttörés: a csatár a pekingi Guoan FC-ből a Rayo Vallecanóhoz igazolt. Július végén tehát történelmi pillanatot véshettünk fel a naptárunkba: megérkezett Spanyolországba az első kínai fecske!

 

A 26 éves támadó úgy került a kínai fővárosból Paco Jémez csapatához, hogy korábban már kipróbálta magát az öreg kontinensen: 2009-2013 között négy évet töltött el az európai futballban, négy különböző klubnál... Szárnypróbálgatását a portugál másodosztályban kezdte meg, ahol az CD Mafrát erősítette (29 mérkőzés, 7 gól). Egy év után kölcsönadták az UD Leiriának (14/2), majd a Beira-Márhoz került (26/6), végül az Eintracht Braunschweignél (12/0) kötött ki. Innen tért vissza szülőhazájába.

Új lehetőség csöppent most az ölébe, amit a kínai klubjánál dolgozó spanyol trénernek, a korábban a Mallorcát, a Sevillát és az Atlético Madridot is irányító Gregorio Manzanónak köszönhet. A legendás mester dobta be ugyanis a nevét a Rayónak, és az ázsiai szponzorral rendelkező madridiak ráharaptak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a darazsak kínai mezbemutatójukon már az új szerzeménnyel népszerűsítették a klubot és La Ligát.

Nem valószínű, hogy a kampányfogásnak jó üzlet sportszakmailag komoly jelentőséggel bír, ám bizonyos, hogy a „keleti nyitással” újabb játékosok érkezése várható Ibériába. Sőt, az is lehet, egyszer a fényen kívül futballtehetségek is jönnek majd keletről... Várjuk!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com