AJÁNLÓ
 
21:15
2017. 04. 03.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
21:15
2017. 04. 03.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
21:15
2017. 04. 03.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
21:15
2017. 04. 03.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
 
21:15
2017. 04. 03.
A tizennegyedik körre készülünk Hispánföldön, amelynek a legfőbb kérdése, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga 29. forduló - Helyre állt a világ rendje

0 komment

Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt a tabella első három helyén. Sevillában valami érthetetlen átok uralkodik, míg az Atleti idén először az andalúzok elé vágott a nagy rohanásban. 9 fordulóval a vége előtt lessük meg mi a helyzet a félsziget első osztályba sorolt területein:

 

Espanyol – Real Betis (2-1): Drámai végjátékban a papagájok otthon tartották a felsőházhoz elegendő 3 pontot, ugyanez egy hatalmas fenékbe billentéssel ért fel a Betisnek. A már megnyertnek hitt mérkőzésre a 87. percben Javi Fuego cáfolt rá, majd három perccel később Reyes eresztette meg jó 13-14-ről a léc alá. Quique Espanyolja továbbra is egy minta középcsapat, ha jobban résen lennének az Európa Liga sem kizárható cél a szezon végén. Probléma, hogy a Bilbao és az Eibar is benyújtotta az igényét a hetedik helyre.

Villarreal – Eibar (2-3): A forduló meccsét egyértelműen a két rivális csatája hozta. A sárgáknak gyakorlatilag saját kezükben lett volna a sorsuk, hogy alakítsanak egy nagyobb űrt maguk és a követő boly között, de ehelyett csak vágják maguk alatt a fát. A jó baszk pedig ilyenkor gondolkodás nélkül cselekedik és az 1-0-s félidő után a másodikban lehengerelte a Villarrealt. Négy nyeretlen mérkőzés után ismét hatalmas skalpot gyűjtött be Mendilibar csapata, és négy pontra zárkózik a tengeralattjáró mögé.

Imádjuk a baszk humort. Így készül az Eibar a hétközi mérkőzésre.

Osasuna – Athletic Bilbao (1-2): Pamplonában már igazán tudják annak a mondásnak az igazságértékét, amelyben a győzelem, a részvétel és a fontos szavak megtalálhatóak. Hajtanak, küzdenek a srácok a bordó mezben, de ennyi a tudásértéke sajnos, kell még egy kis másodosztályú megedződés a csapatnak. Az Athletic komolyabb erőpróba nélkül hozta el a három pontot az El Sadarból, a találatokat Aduriz és Inaki Williams szállították, ezzel pedig már csak 2 pont a lemaradásuk az ősi rivális Real Sociedad mögött. És még 9 nagyszerű kör van hátra ebből a négyes versenyfutásból!

Real Sociedad – Leganés (1-1): Amely versenyfutás jelenleg élen álló versenyzője a Sociedad megint csak nyeretlen mérkőzést tudhat maga mögött. A Leganés nem is feltétlenül meglepetésre, de elvitt egy pontot San Sebastiánból, amely elég volt arra, hogy maradjon öt pontra a kiesőzónától. Ha a hazai mérkőzéseken folyamatosan képes pontot szerezni a Pepinerós és egy két hasonló idegenbeli teljesítményt is produkál, akkor nincs az a természeti csapás amely megfosztja a Leganést a bennmaradástól. Odaát már előre nemigen mozoghatnak a soci-k, a visszapillantóra kell koncentrálni a továbbiakban.

Málaga – Atlético Madrid (0-2): Michel sem tud csodát tenni a Málagával, legalábbis három mérkőzés alatt ennyi a konklúzió. Pedig a keret jó, a játék is már egész fejlett volt az Atleti ellen, de erre pontokat nem osztanak. Félő, ha ez így megy tovább, nem a Sporting, nem a Leganés, nem a Depor, hanem a Málaga lesz a szenvedő alanya a kiesés ellen folytatott küzdelemben. A madridiak nem sok vizet zavartak a pályán, a hazaiak taktikája ilyen szempontból jól működött egyébként, Griezmannt teljesen kiszedték a játékból. Csak azzal volt probléma, hogy akárhányszor végig tudta vinni a támadást az Atleti, az instant veszélyforrás volt, így lehet bárminemű megterhelés nélkül 0-2-re győzni. Ez pedig másnap délután kettőre azt jelentette, hogy a matracosok idén először a képzeletbeli dobogóra léphettek fel.

Teljes mértékben bedobták magukat a fiúk kék-fehérben, de ez így is kevés.

Sevilla – Sporting Gijón (0-0): Mert hogy Sampaoli mester zavart érez az erőben. Nem tudjuk ennek mi az oka, valahol a Leicester elleni fiaskó környékén kezdődhetett ez az átok, amely már négy nyeretlen meccset számlál. Ez negatív rekord a Sampaoli-érában, amelyről már ódákat zengtünk korábban, ez reméljük csak egy kis formahanyatlás és persze Monchi távozása sem játszik közre majd semmi komolyban. A Sporting továbbra is küzd az elemekkel a 18. pozícióban és két idegenbeli döntetlen mellett (Mestalla és Pizujan, ami nem ilyen gyerekjátékos történet) számlál egy Granada elleni győzelmet is. Következő fordulóban a Málagát fogadják Cuéllar-ék, amely vízválasztó lehet a végjátékban.

Real Madrid – Alavés (3-0): A Real Madrid sokadik paradoxon győzelme volt ez ebben a szezonban (tudom mit vállaltam ezzel a mondattal), de ennyi egyszerűen nem volt közötte. Zidane a válogatott mérkőzések miatt forgatta egy picit a kezdőt, itt főleg a védelemre kell gondolni. Nem volt Navas, Ramos, Marcelo, Carvajal, bár utóbbi kényszerűségből beállt Varane helyére. A vendégek öt védős rendszerben álltak fel, ami ha azt nézem a Real ellen érthető, ha meg azt, hogy Toquero a jobbhátvéd, akkor meg egy veretes baromság, akkor játsszanak inkább négy becsületes hátvéddel. Végülis nem ezen múlt a mérkőzés, sokkal inkább azon, hogy az Alavés ordító helyzetei közül egyet sem tudott gólra váltani, a Real pedig a hajrában kettőt is. A királyiak továbbra is két ponttal vezetnek tehát a Barcelona előtt -1 mérkőzéssel.

Valencia – Deportivo (3-0): A galíciaiak Pepe Mel érkezését követően rövid időre feltámadtak, most viszont talán szintén rövid időre hamvába holtak a srácok. Pedig egyáltalán nem volt rossz, amit a Mestallában produkáltak, sőt még a mérkőzés is jobban indulhatott volna számukra, itt viszont minden a Depor ellen dolgozott. Alves fogott egy büntetőt (mámegin’), majd Gil gólját les címén (természetesen nem volt les) elvették. Az első 10 percet Garay zárta le egy góllal, majd Albentosa is besegített egy öngóllal fél óra után, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Egyébként vasárnap kora esti szórakozásnak megfelelő volt, igazi adok-kapok, kapok nélkül. Kapni egyedül Cancelo kapott hatalmas füttyöt gólöröme után, amikor is csendre intette a szurkolókat. A portugál jobb bekk azóta elnézést kért a Mestalla közönségétől, akik viszont nem biztos, hogy hamar lenyelik ezt a kis be quiet-et.

46%

Granada – Barcelona (1-4): A legutóbbi posztomban nyíltan kiálltam a Granada bennmaradási esélyei mellett, most viszont úgy tűnik egyedül maradtam ezzel az állítással. Ezt nem azért mondom mert a Barcától beleszaladtak a késbe, hanem mert egyébként is pocsék formát produkálnak a mórok. A Barca Messi eltiltása miatt az argentin válogatottól eltiltott zseni nélkül próbált szerencsét, a helyzetet pedig nem könnyítette, hogy a helyén játszó Rafinha az első félidőben megsérült. Természetesen egykapura ment a játék végig, Suárez a félidő végén törte meg a gólcsendet. Alcaraz úgy tűnt mesterit húzott a szünetben, Jeremie Bogának négy perc kellett a pályán hogy betaláljon. Talán okosabb lett volna vele kezdeni és ráállítani Mathieu-re, akit állva hagyott a gól előtt. Viszont ennyi volt a Granada aznapra, a mérkőzés továbbra is a katalánokról szólt. Alcacer betalált végre újra, valamint Rakitic és Neymar is tartogatott még egy gólt. Hétközben magasabb szint következik, a Sevilla lesz az ellenfél.

Ezzel a szerényebb összefoglalóval és a Celta Vigo – Las Palmas mérkőzéssel (amelyet egyébként ajánlok mindenkinek a totális futball jegyében) zárjuk a 29. kanyart a La Ligában, de a hétre nem fogytunk el, következik a hétközi 30. forduló reflektorfényben a Barcelona – Sevillával, amely Sampaoli jövőképe miatt is pikáns lesz.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com