Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hispánugor - Sergio Fernández Tamayo

0 komment

A Hispánugor olyan sorozatnak készül, mely a magyar labdarúgásban dolgozó spanyolokat hivatott bemutatni. Az új rovat első szereplője Sergio Fernández Tamayo, aki a nyáron a teljes ismeretlenségből toppant hazánkba. Az MTK Budapest FC által két évre szerződtetett riojai támadó őszintén mesél pályafutása kezdetéről, korábbi csapataiban játszott szerepéről és Magyarországra igazolásának körülményeiről. Tündérmeséről szó sincs, ezt szögezzük le máris az elején. A hajtás után az interjú következik.

6. forduló: A sorozatok megszakadnak

0 komment

Tíz napos spanyol foci maratonunk az utolsó etapjához érkezett. Nincsen már százszázalékos csapatunk, és a Levante is megszerezte első gólját az idei bajnokságban. A Córdoba azonban továbbra sem találja a győzelem ösvényét, a legnagyobb kérdés pedig még mindig adott: ki veszi be Claudio Bravo kapuját? Hétközi játéknap után, Bajnokok Ligája forduló előtt következik a 6. kanyar.

5. forduló: Vigyázó szemeink Galíciára vetjük

0 komment

Múlt péntek óta dübörög a meccsdömping, és jövő hétfőig minden nap spanyol elsőosztályú meccset nézhetünk, tehát a bőség kosara nem hogy közeleg, hanem egyenesen belőle válogatjuk a szebbnél szebb almákat. Ma este kezdődik az első hétközi forduló, amely két "rendes", péntektől hétfőig tartó hétvégét fog összekötni, Spanyolhonban legalábbis. Így lehet készülni, kerüljön terítékre a hal meg a kagyló, galego népmesét is lehet olvasni, ha van kinek, ugyanis a hét közepe az ország észak-nyugati csücskéről szól, a figyelem most Galíciára összpontosul. Az Atlanti-óceán partján csap össze a régió két büszkesége, amelyek a közelmúltban a BL-ben vitézkedtek (ráadásul a Celta jelenlegi edzőjének aktív részvételével). Ez két olyan csapat, amelyet a királyi előjogok is összekötnek a földrajzi hovatartozáson kívül. Sok a közös, mégis vérre menő derbi ez, igazi nagy tradíciókkal bíró regionális csörte, amely eldönti, hogy ki a legény a gáton, legalábbis a következő találkozóig.

4. forduló: Bajnoki futballfeszt

0 komment

Igazi bajnoki futballfeszt kezdődik a péntek esti Elche-Éibar meccsel, lévén, hogy innentől kezdve Spanyolhonban 10 napon át egyhuzamban tolnak le három fordulót, egyetlen árva napot sem hagyva meccs nélkül. Már fogalmazzuk a hivatalos, blogfejléces levelet a Spanyol Labdarúgó Szövetségnek arról, hogy ez miért nem a legideálisabb megoldás (persze nem pusztán blogszempontból, hanem tágabb világpolitikai kontextusból nézve is), és hogy milyen jobb ötleteink vannak. Addig mindenesetre, amíg sikeresen keresztülvisszük a javaslatainkat, továbbra is a megszokott módon, fordulóról fordulóra haladunk, úgyhogy jöjjön is a negyedik.

3. forduló: Mikor leszáll az éj, a sötétben valami les rád, de ne félj!

0 komment

Az Eb-selejtezők után újra La Liga, újra bajnokság! Harmadszor üvölthetünk egymás arcába ennek örömére, és a decibelből nem kell spórolni. A divatdrukkerek izzadt tenyérrel szorongathatják majd a távirányítót, hiszen nem kisebb csatákkal csábít a tercera jornada, mint a madridi derbi és az Athletic barcelonai túrája. Azoknak pedig, akik szeretnek elcsámcsogni egy-egy futballélmény cupákján, szintén van ajánlatunk: a feljutók rangadója (Éibar-Depor) két zacskó szotyival kiváló szórakozás. Hajtsunk is a lényegre.

Spanyol feltámadás

0 komment

Itt az újabb Nagy Nemzetközi Futballesemény előjátéka, úgyhogy teljesen konvencionális - ugyanakkor tökéletesen ésszerűnek tűnő - módon ott vesszük fel a fonalat, ahol a világbajnokság apropóján elhullajtottuk. Miután anno szívszaggató posztban védtük meg, amit meg kellett védeni és engedtük el, amit el kellett engedni, hajtás után az Eb-selejtezők kezdete kapcsán arról spekulálunk röviden, hogy mihez lehet kezdeni annak az elegyével, amitől nem kellett búcsút venni és ami ahelyett lett, amitől búcsút vettünk. Másképp szólva, azon merengünk el kicsit, hogy miképp támadhat fel a selección az elkövetkezendő másfél évben.

2014-2015: Így gondoljuk mi...

0 komment

A tavalyi szezon minden fronton felülmúlta a várakozásunkat, házidöntőt rendezett a bajnokság a BL-ben, az EL házi elődöntőt és spanyol győzelmet hozott, tehát teljes volt a tarolás nemzetközi fronton. A bajnokság és a kupa sorsa hallatlan izgalmak során dőlt el, így nem hogy panaszkodni nem volt okunk, de csak szuperlatívuszokban lehetett beszélni a tavalyi szezonról. Ennek megismétlését nem várjuk idénre is, de azért szép lenne megközelíteni a tavalyi teljesítményt.

Az idei szezon, bár elkezdődött, a java még úgyis hátravan, csak egy kis kóstolót kaptunk belőle eddig. Lássuk, hogy mi hatan hogyan látjuk a dolgokat.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com