AJÁNLÓ
 
15:48
2014. 09. 19.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2014. 09. 19.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2014. 09. 19.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2014. 09. 19.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2014. 09. 19.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

4. forduló: Bajnoki futballfeszt

0 komment

Igazi bajnoki futballfeszt kezdődik a péntek esti Elche-Éibar meccsel, lévén, hogy innentől kezdve Spanyolhonban 10 napon át egyhuzamban tolnak le három fordulót, egyetlen árva napot sem hagyva meccs nélkül. Már fogalmazzuk a hivatalos, blogfejléces levelet a Spanyol Labdarúgó Szövetségnek arról, hogy ez miért nem a legideálisabb megoldás (persze nem pusztán blogszempontból, hanem tágabb világpolitikai kontextusból nézve is), és hogy milyen jobb ötleteink vannak. Addig mindenesetre, amíg sikeresen keresztülvisszük a javaslatainkat, továbbra is a megszokott módon, fordulóról fordulóra haladunk, úgyhogy jöjjön is a negyedik.

Deportivo – Real Madrid; Atlético – Celta Vigo

Spanyol szempontból meglehetősen kétarcúra sikerült a hétközi BL-forduló, főképp a madridi csapatok kapcsán, amelyek közül a bajnoki alulteljesítő túlkompenzált, míg a bajnoki erőfitogtató alulteljesített. Ám királyi mészárlás ide vagy oda, az eddigi bajnoki szereplés okán a Realnak ugyanúgy lesz mit feledtetnie a hétvégén, mint az Atlétinek. A lelátóhoz szelidített Cholo csapata azonban nem csak a meccset veszítette el Pireuszban, hanem Mandzukicsot is, akit csütörtökön orrtöréssel operáltak, és aki legalább két hetet kihagyni kényszerül. Lévén, hogy a keret egyetlen vérbeli befejező csatáráról van szó, ez annyira nem jó hír, még akkor sem, ha az eddigiek alapján úgy fest, hogy a horvát nem Diego Costa, ami viszont egyszerre jó is meg nem is.

Mindeközben a város habfehér felében Varane 2020-ig hosszabbított, Pérez pedig újraizzította az utánpótlás-vitát azzal a bejelentéssel, hogy a Castilla és a Madrid C összevonásával leszűkítené a Real-cantera csapatainak a számát. Hogy ez pontosan hova is vezet, és hogy jót tesz-e az utánpótlásnak, ahogy Pérez érvel, vagy inkább azt mutatja, hogy a Realnál szisztematikusan fosnak a canterára, ahogy lényegében mindenki más gondolja, az nyilván majd akkor derül ki, amikor valóban megtörténik az összevonás. Ami biztos, az az, hogy egy sztárokkal teletűzdelt Real utazik Galíciába, hogy helyreállítsák azt a renomét, amit az Atléti az ezidáig veretlen és az elismerésünket kivívó Celta ellen próbálhat helyrepofozni.

Levante – Barcelona

Barcelonában egyelőre nincs mit feledtetni, az eredmények tekintetében legalábbis biztosan nem. Szalad Lucho szekere, még akkor is, ha ez a szaladás egynémely tekintetben inkább tűnik döcögésnek, bár az, hogy pontosan mit is látunk, az elvárások nagyságának a függvénye. Ami mellett nem lehet elmenni, főleg Pérez imént említett tervei okán, az az, hogy ezt a szekeret alkalmasint Lucho csikói húzzák. Más kérdés, hogy a fiatalok bevetése a beépítésüket, vagy inkább a jövőbeni eladásukat készíti elő.

Úgy tűnik mindenesetre, hogy Lucho bír valamiféle vízióval a jövőt illetően, ami nem csak a fiatalokat, hanem a védekezést és a variációs lehetőségeket is érinti. Ha összejönnek neki a dolgok, akkor levetkőzheti magáról azt a karakterizációt, amit sundin szabott rá még a Celtás időkből, ahol bármilyen elismerésre méltó munkát is végzett, mégis valóban a szegény ember Guardiolájának tűnt. Akár így lesz a végén, akár úgy, az egyelőre keveset mutató Levante idegenben sem jelenhet akadályt.

Athletic – Granada; Real Sociedad – Almería

Az Athletic BL-szereplése már önmagában is hatalmas szó, így annyira nem is torkollhatjuk le a csapatot, amiért nem sokat mutattak hétközben. A bajnokságban is ezidáig inkább szerencsétlenek voltak, mint kevesek, azt pedig senki sem várta igazán, hogy Barcelonában odacsapjanak. Igaz, a nemzetközi baszkok csak odacsaptak a liga másik gigászának, de nem Madridban, hanem San Sebastiánban, és számukra idén nincsenek nemzetközi kötelezettségek. Őszintén szólva mindkét csapattól jó szezont várunk, és ez a jó idén is az Athletictől jelent többet, ami viszont egyben azt is jelenti, hogy pozitív értelemben a Real Sociedad szolgálhat meglepetéssel. Ezek azonban a távoli jövő kérdései, ami egyelőre kinéz mindkét csapatnak, az három-három pont a hétvégén.

Villarreal – Rayo; Córdoba – Sevilla

Az EL-csapatok összességében kitettek magukért hétközben, a Sevilla egyre meggyőzőbb, míg a Villarrealnak talán elég lehetett az iksz idegenben, máskülönben nehéz volna megmagyarázni, miért hiányzott a játékukból az, amiért szeretjük őket, ami egyébként pontosan a játékuk...  Bár kettejük közül a Villarreal játszik otthon, nekik lehet a nehezebb dolguk az évről évre új csapatot építő Paco Jémez gárdája ellen, bár az is igaz, hogy a Jémez eddigi minden Rayoja hajlamos volt beleszaladni keserves megaláztatásokba idegenben. Ennek ellenére harcos és nyílt meccset várunk, a Sevillától pedig magabiztos győzelmet.

További meccsek egy mondatban

Egy nehezen feltérképezhető Elche – Éibarral rajtol a forduló egyetlen pénteki meccsként, az egyelőre elég arctalannak tűnő Espanyol a nem feltétlenül karakteresebb Málagát fogadja, míg a Valencia a Getafe ellen idegenben erődemonstrálhat. Hajrá!

További infók és miegymás a spanyol fociról a kitűnő Facebook-oldalunkon.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com