Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyorstalpaló

0 komment

la liga primera división összefoglaló

A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból lett videoösszefoglalóban röviden átvesszük a 17. forduló eddigi eseményeit, hogy lemaradás nélkül vághassunk neki a 2016-os esztendő első játéknapjának.

Tartományi tizenegyek - parádés keretek

0 komment

Tartományi válogatottak Spanyolország

Idén decemberben is megrendezték a már-már hagyománnyá váló Katalónia-Baszkföld (0-1) barátságos válogatott mérkőzést. A politikai felhangoktól terhes találkozó után a Marca.com összeállította az ibériai ország tartományainak álom tizenegyeit. A válogatási elv roppant egyszerű: az aktív labdarúgók származási helyük és játéktudásuk alapján kerülhettek be "szülőföldjük" csapatába. Spanyolország 17 önálló közigazgatási egységből áll (Comunidad Autonóma), melyhez két további autonóm jogú város, az Észak-Afrikában található Melilla és a Ceuta tartozik. Lássuk, melyik tájegység, mely labdarúgókat tudná delegálni a képzeletbeli hispán házibajnokságra. Annyit mondjunk el előre, a Kanári-szigetek, Madrid, Galicia vagy Andalúzia akár az Eb-n is elindulhatna csapatával...

A Cruyff hagyaték - I. rész

0 komment

cruyff guardiola barca camp nou dream team totális futball

Johan Cruyff a mai modern Barcelona fő letéteményese. 1988-ban egy válságban lévő csapat ajtaján sétált be, majd adott olyan örökséget az új generációnak, ami történelmi magasságokba emelte a katalán együttest. Karakteréről és a labdarúgásra gyakorolt hatásáról a FourFourTwo újságírója, Andrew Murray egy átfogó tanulmányban értekezik. Ennek az első részét hajtás után olvashatjátok.

55 év után újabb sztratoszférikus madridi pofon

0 komment

Real Madrid Rayo Vallecano történelmi győzelem sztratoszférikus diadal La Liga

Történelmi maflás. Szégyen. Alázás. Egy biztos, sokat fogják még emlegetni a Real Madrid-Rayo Vallecano bajnoki mérkőzést, melynek végeredménye bevonult a La Liga históriás könyvébe: 10-2. A Real Madrid utoljára 1960-ban szerzett 10 vagy annál több találatot a spanyol pontvadászatban. Rafa mégsem nyugodhat meg. A Real beérte a Bilbaót, mely eddig a La Liga egyedüli vasöklének számított.

16. forduló - Zizu, ne tedd!

0 komment

16.forduló La LigaA 16. forduló előtt még három csapat áll idegenbeli győzelem nélkül. A Sevilla, a Getafe és a Las Palmas most újabb esélyt kap e szégyenfolt lemosására. Persze ehhez az is kell, hogy nyolcadik utazásuk szerencsével záruljon… Az utóbbi fordulók alapján nagyon nehéz megmondani, melyik csapat a nagyobb lúzer: a Barcelona, a Real Madrid vagy a Valencia. Tény, mindhárom együttes gödörben. Nuno feláldozása után Gary-vel is lélekvesztőként hánykolódik tovább a Valencia , Benítez körül fogy a levegő, míg a culék a Luis Enrique-éra egyik legrosszabb sorozatán vannak túl. A gijóni születésű tréner regnálása alatt nem volt rá példa, hogy a katalánok három egymást követő tétmérkőzésen maradjanak nyeretlenek (Valencia, Leverkusen, Depor). A felhőkarcoló magasságban lebegő gránátvörös-kék örömóda parádés, gólgazdag időszakot zárt le megtorpanásával, ami azt is jelentette, elolvadt az el Clásico-diadallal megszerzett előnye. A Griezmann által repítette Atleti beérte pontszámban a katalánokat. A Barca a fordulóban pihen, hiszen a csapat már Japánban edz a klubvilágbajnokság döntőjére készülve, s csak február 17-én pótolja Sporting elleni fellépését. Sevillában városi derbit rendeznek! Haladjunk, kattints…

15. forduló: Egyre okosabban (vasárnap)

0 komment

La Liga Rayo Paco Rafa Benitez Real Madrid Villarreal Athletic Atletico

Vasárnapra maradtak az igazi ínyencségek:

Paco Rayója otthon vadászná le a döglődő Malagát; Gary Neville idegenben debütálhat és villanthat a La Ligában, ám ehhez az Eibarnak is lesz egy-két szava; Madridba látogatnak a baszkok rangadózni, valamint Villarrealba a kupából kiebrudalt blancók. Vasárnap:

15. forduló: Egyre okosabban (péntek és szombat)

0 komment

Eléggé pepitára sikeredett a hétközi BL és EL forduló a spanyol csapatoknál, de örömmel jelentjük: egyelőre mindenki versenyben van, igaz nem mindenki abban a sorozatban, ahol eredetileg indult. A Bajnokok Ligájában három csoportgyőztes csapatnak (Real, Atlético, Barca) szoríthatunk továbbra is, míg az Európa Ligában a Villarreal és a Bilbao mellett még kettő csapat, a Sevilla és a Gery Neville-lel debütáló és elbukó Valencia vitézkedhet majd februárban tovább. Valentin napig viszont van idő bőven, így aztán lehet a La Ligára és a spanyol kupára koncentrálni. Hajtás után 15. forduló beharang.

Pacóval nem érdemes szarakodni, mert letépi a fejed!

0 komment

Rayo Vallecano Lass Paco Jémez Király-kupa Getafe

Ezt most már Lass is tudja. Habár a guineai támadónak jól ment a Király-kupában, gólt is szerzett a Getafe ellen (Rayo Vallecano-Getafe, első mérkőzés, 2-0), Jémez mégis lecserélte a 70. percben, amit a játékos nehezményezett. A hiszti felpiszkálta az alvó oroszlánt, aki majdnem ölre ment az igazáért a nyafka labdarúgóval.

14. forduló – Avagy meddig bírja az emberfeletti góltermést a Barcelona?

0 komment

Lejárt a kupa első olyan fordulója, ahol a nagyok is bekapcsolódnak, az európai kupák csoportköre is a végéhez közelít, nagyjából mindenki hozta, amit elvártunk, nézzük át azért, hogy melyik csapat hogyan teljesített. A BL-ben ugye, néhány éve már kérdés nélkül 3 naggyal számolhatunk, 2 már matematikailag is csoportelső (Barca, Real), az Atlético is biztosan továbbjutó, de Lisszabonban meccsel majd a csoportgyőzelemért a Benficával, a váratlan hazai vereség miatt. A két kisebb BL-csapatból az "örökös" EL-győztes a halálcsoportból már nem juthat tovább, nincs is saját kezében a sorsa, de az EL-be menő 3. helyet még megcsípheti, ehhez viszont nyernie kell. Az Európa Ligában mindkét spanyol csapat első helyen áll, a Villarreal ha nyer, csoportelső marad, a Bilbao pedig matematikailag is az. Ezek a tényezők rányomhatják a bélyegüket a bajnoki fordulóra is. Lássuk is, hogy miből élünk a hétvégén!

Újabb királyi blama - Búcsú a kupától?

0 komment

Real Madrid Király-kupa Benítez Florentino Pérez Cserisev

Benítez és a Madrid határozottan tagadta, hogy tudott Cserisev eltiltásáról, mondván, a klub nem kapott a szövetségtől értesítést a szankcióról. Nem mondtak igazat! Bombaaaaazzzooooo.

Gary Neville és a spanyol orgazmus

0 komment

A MU védője. A háromoroszlános csapat hátvédje. Scholes csókosa. Az angol válogatott segítője. Szakkommentátor. Ezek voltak eddig Gary Neville titulusai. Mától ő a Valencia edzője. Nulla tapasztalattal. Egyből a közepébe. Egy biztos csak, élvezni fogja a munkáját, hiszen egyszer már egy spanyol csatár kielégítette. Ha Torresnek sikerült, Negredónak is fog. Hogy ebből mi lesz, gyerekek....

Mario Suárez: Senki sem vethet a szememre semmit!

0 komment

Mario Suárez Atleti Atlético Madrid Cholo Simeone Fiorentina interjú

Sokáig azt tartották róla, ő lehet az Atlético Madrid Busquetsje. Cholónak mégsem kellett. Nagy útra szánta el magát így a Marca újságírója, aki Madridból Toscánába látogatott, hogy mikrofonvégre kapja Mario Suárezt, a matracosok saját nevelésű, Fiorentinához igazolt középpályását. A játékos már régóta édesgette a váltás gondolatát, mivel több lehetőségre vágyott. Először hagyta el Spanyolországot, így örömmel beszélt az új kihívásról, az olasz életről és álmairól. Cél a válogatott behívó. Interjú.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com