AJÁNLÓ
 
10:00
2015. 12. 13.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 12. 13.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 12. 13.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 12. 13.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 12. 13.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

15. forduló: Egyre okosabban (vasárnap)

0 komment

La Liga Rayo Paco Rafa Benitez Real Madrid Villarreal Athletic Atletico

Vasárnapra maradtak az igazi ínyencségek: 

Paco Rayója otthon vadászná le a döglődő Malagát; Gary Neville idegenben debütálhat és villanthat a La Ligában, ám ehhez az Eibarnak is lesz egy-két szava; Madridba látogatnak a baszkok rangadózni, valamint Villarrealba a kupából kiebrudalt blancók. Vasárnap:

 

Rayo Vallecano - Malaga

Loco Paco nem boldog, legalábbis ezt suttogják a hangok Vallecasban. A csapat még mindig nem állt össze igazán, és az utoljára több mint egy hónapja győzedelmeskedő alakulatnak biztosan nem dobott sokat a morálján a Villarreal elleni utolsó perces bukta sem. A tavalyi eszendő végén már a távozás gondolatával is kacérkodó kopasz mester komoly fejmosást tartott a legutóbbi vereség után, és komoly erőfeszítéseket vár játékosaitól a Malaga ellen. A Los Boqueronesnál is megy persze a fogadkozás, de attól tartunk egy-két gyengébb mérkőzés után Javi Gracia alatt is el fog fogyni a pad. Nem ezt érdemelné a magára hagyott spanyol mester. Az utolsó két mérkőzésen igaz, sikerült két pontot hozni az Athletic és a Granada ellen, (utóbbinál két gólos előnyt adtak le a második félidőben), győzni viszont már több mint két hónapja nem akaródzik. Tökutolsó helyen, kiesésre kárhoztatva vájrák a csodát, de sanszos, hogy nem ezen a hétvégén jön el a megváltás. 

La Liga Rayo Paco Rafa Benitez Real Madrid Villarreal Athletic Atletico

A Lyon ellen már belekóstolt, az Eibarba bele is törhet a foga?

Eibar - Valencia

Számomra a hétvége egyik legizgalmasabb mérkőzése lesz. Az Eibar otthon kőkemény. Nehéz talaj, masszív csapat, szolid védekezés és kellemetlen támadók jellemzik az Ipuruát a panelházak árnyékában. Minden, amit az eddigi Valencia nem szeretett. Hogy mi újat hoz Gery Neville a csapatnak, az majd most teljes mértékben kiderül. A Lyon elleni pofont még nem varrnánk a nyakába, inkább amolyan szerencsétlen végkifejletnek egy hosszú és fáradtságos BL csoportkör végén. A vereség ellenére a játék bíztató volt,  hisz Mustafiék mondhatni végig fölényben játszottak, csak hát az a francos végjáték.. az. Roy Keane persze máris kiröhögte egykori csapattársát, mondván lement az első meccs, Gary pedig máris kifogásokat keres (sok meccs, sérülések). Lehet, hogy csak ugratta, lehet, hogy komolyan gondolta, de az fix, hogy a Sky Sports egykori elemzőjére nehéz idők várnak Spanyolországban. Az első tiszteletköröket természetesen már lefutotta, a szurkolókat és Negredót verbálisan már ki is kielégítette, de most jön még csak a neheze. A Mestalla híresen türelmetlen és igényes terep, s amennyiben az Eibar és a Getafé ellen nem sikerül a pályán is bizonyítani brilliáns taktikai tudását, a Villarreal és a Real ellen már vérre szomjazhatnak majd a denevérek a lelátón. Lim döntésének igazára tehát lehetséges, hogy nem is kell olyan sokat várnunk, de hogy a Voro-Phil Neville páros miért nem érdemel több bizalmat, arra sokan kiváncsiak lennénk. Mindenesetre sok sikert a La Ligában, senor Neville.

La Liga Rayo Paco Rafa Benitez Real Madrid Villarreal Athletic Atletico

Változnak az idők. Reszkess Godín!

Atletico Madrid - Athletic Bilbao

Itt kérem vér fog folyni. Az Atletico örjöngő vadként üldözi a Barcát a táblázaton, s hogy a katalánoknak ne jusson egy szusszanásnyi idő sem,  Valverde fiait kellene legyűrni ma este a Calderónban. Cholónak minden csapatrészből hiányzik egy-egy játékos, hisz Tiago és Jackson Martinez mellett a védelem tengelyéből Jimenez is kiesett, igaz, ő csak erre a mérkőzésre eltiltás miatt. Vendég oldalon zakatolva jön a bilbaói expressz. A csütörtökön még EL-ben vitézkedő vendégek regenerálódása miatt nem kell aggódniuk a szurkolóknak, hisz az Alkmaar ellen sikerült pihentetni a kulcsjétékosokat, így Adurizék gólokra éhesen, friss lábakkal, élesre reszelt stoplikkal várják a kezdősípszót. Külön érdekesség lesz a Raul Garcia vs. Atletico védelem, hisz a feszítővas reklámozására is alkalmas arcberendezéssel rendelkező baszk 2007-től volt tavalyig a fővárosiak keretének tagja, ahol mentalitásával és küzdőszellemével az Atletico fanok egyik nagy kedvencévé vált. Baszk oldalon Mikel San José játékára biztosan nem számíthat Ernesto Valverde kipirulás miatt, Elustondo, Lekue és Ibai Gomez szereplése pedig egyelőre kérdéses. A legnagyobb küzdelem várhatóan a középpályán lesz, ahol Gabiék irgalmatlan nagyot fognak boxolni a Benat-Iturraspe-De Marcos sorral. Szintén kulcsfontosságú lesz majd Griezmannék mostanság döcögős helyzetkihasználása. Cholo gyerkőcei rengeteg helyzetet elszórakoznak, ezért sok múlhat azon, kinek remeg majd meg újra a lába annál a - borítékolhatóan - maroknyi helyzetnél, amelyet a két csapat engedélyez majd egymásnak. Aduriz formáját elnézve az Athletic biztosan nem fog sokat tökölődni. 

La Liga Rayo Paco Rafa Benitez Real Madrid Villarreal Athletic Atletico

Eddig nem túl fényes a szezonjuk

Villarreal - Real Madrid

Záróakkordként pedig Cheryshev látogathat szép emlékeinek földjére, a Villarrealhoz. Az orosz balosnak eddig sok babér nem termett a királyiaknál, ráadásul a kevés játékperc mellett még bűnbaknak is kikiáltották a Copa del Rey-es regisztrációs műsor miatt. Pereznél tehát egyre inkább gyűlnek a rosszpontok, a blancók pedig egyre sűrűbben találják meg a fehér zsebkendőiket, de lássuk be, butaság  lenne temetni még a Benítez érát. A korai kupabúcsúnak persze amellett, hogy a peremjátékosok majd még kevesebb játékperchez jutnak azért van pozitív hozadéka is, merthát valljuk meg őszintén, a kutyának sem hiányzik a március-április időszakban a BL menetelés és a kiélezett ligaküzdelmek közepén heti plusz egy mérkőzés például az Atletico, vagy a Sociedad ellen. Ettől függetlenül azért blamának még mindig blama az ilyen búcsú a világ egyik legnagyobb klubjától. A Villarreal jó kezdés után erősen visszavett a tempóból, és a pünkösdi királyság után a ötödik helyig pottyant, köszönhetően a folyamatos sérüléseknek. A helyzet most sem sokkal jobb, hisz a két kezdő szélsőbekk (Mario Gaspart és Jaume Costa) mellett Leo Baptistao, Bonera és Adrián is a defektesek listáján szerepel. Hazai oldalon ezzel ellentétben eltiltások miatt most nem kell aggódni, mindössze Carvajal és Varane pótlását kell megoldania a jó Rafának. A hazai pálya előnye természetesen dob valamit a tengerallatjáró esélyein, de összességében a csütörtöki Európa Liga utazgatás miatt is inkább a Malmö ellen gólfesztivált rendező Ronaldóéknak áll a zászló.

További információkat, érdekességeket a spanyol fociról hivatalos Facebook csatornánkon találtok.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com