Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

28. forduló - Clásico van!

0 komment

A nézőknek élmény. A szurkolóknak szenvedély. A médiának közönség. A szponzoroknak pénz. Egyes játékosoknak presztízs. A spanyoloknak polgárháború! Nem, nem fogunk Franco idejébe visszaugrani és a spanyol-katalán ellentét történelmében elmerengeni, mert semmi értelme. Lehetsz madridi szurkoló vagy Barca-fanatikus, ennek a párharcnak az érezelmi töltetét nem tudod a magadévá tenni. Szeretheted, de nem imádhatod. Utálhatod, de nem gyűlölheted. Hajtás után pulga és Equinox közös posztja következik.

27. forduló - Ciao vagy arrivederci!?

0 komment

27. alkalommal harangozunk, és lehet, egyből búcsúszóra. Hétközben spanyol lapértesülések szerint Florentino Pérez átadta Ancelottinak a selyemzsinórt, melyben az olasz míster az El Clásicóig (március 22.) kapott haladékot felrázni a csodakeretet, melynek pokoljárásán röhög a fél világ. A Barca történelmi sétára indul Baszkföldre, míg a Valencia mumusát fogadja a Mestallában. Cholo a nulla liga-gólos Torresszel váltana világot a Cornellában, míg a vasárnap a kiesők kapálózásáról szól majd. Nézzük!

Gyerekkoromban rendőr akartam lenni – beszélgetés Florin Andonéval

0 komment

Az első tizenpár forduló után tömegesen temettük a Córdobát, hogy semmi esélyük bent maradni, se játék, se eredmények, az edző személye se sok jóval kecsegtetett. Aztán a dolgok egy csapásra megváltozni látszottak, ebben pedig egy 21 éves csatár is fontos szerepet játszott. Fókuszban Florin Andone, aki jelen pillanatban 8 elsőosztályú bajnokival rendelkezik, de már így is klubrekorder több szempontból is. Többek között a Córdoba történetének első játékosa, aki három egymás utáni tétmeccsen is betalált, a többi rekordjáról hajtás után. Persze a csapat most is nehéz helyzetben van, de játéka feljogosítja a reménykedésre. A fiatal csatárt már a román válogatott bő keretébe is behívták, felfigyeltek rá a hazájában is.

26. forduló: Gyönyörű sport a labdarúgás!

0 komment


Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid - Valencia és az Athletic Bilbao - Real Madrid párharc ígérkezik!

Madridizmus akkor és most – beszélgetés Ricardo Gallegóval

0 komment

A Real Madrid azon korszaka, amikor Ricardo Gallego élvonalbeli labdarúgó volt, sokunk számára csak annyiból ismert, hogy akkor játszott ott a legendás Quinta del Buitre (A keselyű ötöse), eme öt saját nevelésű játékosból a később sportigazgatóvá avanzsáló, régebbi válogatott gólrekorder Emilio Butragueño a legismertebb karakter, és ő maga volt a Keselyű. Ez az ötösfogat viszont kicsit fiatalabb Gallegónál, akiről mai cikkünk szól. De azért szóljunk még két szót az akkori Real Madridról! Az a gárda korának egyik abszolút élcsapata volt (kb. mint a Mourinho-korszakos Real Madrid), két UEFA Kupát nyert ('85, '86), egyre-másra játszotta a BEK-elődöntőket ('87, '88, '89), a csapat pedig hazájában egyeduralkodó volt, öt bajnoki címet söpört be sorozatban ('86 és '90 között). Ennek a gépezetnek (meg persze a válogatottnak is) volt fontos eleme a tapasztalt Ricardo Gallego, aki védekező középpályásként a klub első csapatában végigjátszotta a teljes '80-as éveket: '80-ban került fel a Castillából, ahol gyerekkora óta nevelkedett, majd '89-ben távozott Udinébe, később a Rayo Vallecanóból vonult vissza. Ezek után utánpótlásszinten is szerepet vállalt szíve klubjának életében, megfordult a kezei között Mata, Negredo, Soldado, Jesé és sokan mások, akiket gyerekkoruk óta ismer. Farkas Norbert a Sport TV Fieszta című műsorának keretén belül beszélgetett a volt játékossal, az interjú a február 10-ei műsorban volt látható. Hajtás után lássuk a lényeget!

Futball, póker, gyorstüzelő legendák - villám mesternégyesek

0 komment

Alberto Bueno csapata szombati bajnokiján a 23. és a 38. perc között mesternégyest vágott, amivel a Rayo szétcsapta a Levantét. A hispán szaksajtóban csak pókerként említett hőstett több szempontból is kiemelendő: a darazsaknál először fordult elő, hogy egy játékos bajnoki mérkőzésen négy találatot jegyezzen, ráadaásul ehhez oly csekély időre volt szükség, amivel Bueno bekerült a La Liga gyorstüzelő legendái közé. Íme, a Primera Divisiónban esett villám mesternégyesek ötös listája!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com