AJÁNLÓ
 
13:07
2015. 03. 14.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
13:07
2015. 03. 14.
A 27. forduló záró, csütörtöki játéknapján nyert a Barcelona, a Granada és a Real...
A bejegyzés folyatódik
 
13:07
2015. 03. 14.
A Real Madrid nem csillogott, de nyert, s most királyiaknál ennek is örülni kell. A...
A bejegyzés folyatódik
 
13:07
2015. 03. 14.
A 27., hétközi forduló két pénteki mérkőzéssel indult el, melyen a hazai csapatok...
A bejegyzés folyatódik
 
13:07
2015. 03. 14.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

27. forduló - Ciao vagy arrivederci!?

0 komment

27. alkalommal harangozunk, és lehet, egyből búcsúszóra. Hétközben spanyol lapértesülések szerint Florentino Pérez átadta Ancelottinak a selyemzsinórt, melyben az olasz míster az El Clásicóig (március 22.) kapott haladékot felrázni a csodakeretet, melynek pokoljárásán röhög a fél világ. A Barca történelmi sétára indul Baszkföldre, míg a Valencia mumusát fogadja a Mestallában. Cholo a nulla liga-gólos Torresszel váltana világot a Cornellában, míg a vasárnap a kiesők kapálózásáról szól majd. Nézzük!   

Péntek

Valencia-Deportivo, 20:45

A Calderónból pontot rabló club Ché a Mestallában fogadja a Sevillával őrült gólcsatában alul maradt Deportivót. A Turia partján kerek a világ, hiszen a denevérek a téli bukdácsolás után februárban újra beindultak: a 21. forduló óta veretlenek, öt győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A remek sorozat eredménye, hogy a Valencia felért a 3. hely közelébe és ott toporog a pozíciót birtokló Atleti nyakán (1 pont a távolság a forduló előtt a két csapat között). A Depornak egyetlen célja van, minél előbb megszerezni a bentmaradást érő pontokat. A sasokat a kiesési zóna fojtogatja, s hogy el tudják kerülni a kudarcot jelentő lecsúszást, a Mestallában is rabolniuk kell. A hazaiaknál Javi Fuego kiállítását piheni (ha csak a fegyelmi bizottság le nem kapar a neve mellől egy sárgát) és a gólerős védő, Mustafi sem léphet pályára, míg a vendégeknél Toché játéka sérülés miatt kérdéses. Érdekesség, hogy a Depor egyike azon négyes fogatnak (a Levante, a Barcelona és a Málaga mellett) mely ebben a szezonban legyőzte Nunóékat. S ha már a mester, a portugál azt mondta csütörtökön, legalább 70 pont kell a Bajnokok Ligája induláshoz. Most 54 van nekik. Van remény!

Nuno a 70-es szám bűvkörében

Szombat

Espanyol-Atético Madrid, 16:00

Az Espanyol, mely Sergio García révén belekerült az Osasuna bundaügyébe, a múlt héten két baszk csapat ellen is elhasalt: a kupában az Athletic Bilbao, az Anoetában a Real Sociedad jelentett megugorhatatlan akadályt. A pericónál nem kongatják a harangokat, a csapat 10., és a Cornellában is tudják, a matracosok ellen nem a papagáj az esélyes. Az Atleti lemaradt a két gigásztól és pár botlás után (utóbbi négy fordulón szerezhető 12 pontból ötöt zsebeltek csak be) felhozták a 22. játéknap óta mindössze két pontot veszítő Valenciát. Cholónak tehát mindenképpen szüksége van a három pontra. A piros-fehéreknél a Mandzukic-ügy (Simeone és a horvát összekülönböztek, így a csatár padon találta magát) zsizseg a szétterített avar alatt, ami az öltözői hangulatot és a csapategységet is mérgezheti. Egy biztos, az eltiltás most indokot ad a mellőzésére. Torres kezd Barcelonában, sorozatban másodszor titular, amire visszatérése óta bajnokin még nem volt példa. A kölyök szerepeltetése azért nem garancia a gólra: eddig nyolc mérkőzésen 283 percet rohangált össze a csatár és nulla gól áll a neve mellett a La Ligában...

Sergio González még nem küldte kétszer ugyan abban a felállásban pályára a csapatát. Ebben Cholo is nagy művész....

Éibar-Barcelona, 18:00

A kis baszkoknak a fél világ a csodájára járt, majd megmagyarázhatatlan fordulat állt be: papírvárként omlott össze Garitano mesterműve. Hogy egy klasszikust idézzek: pero por qué???? Röhej lenne, ha a zsinórban hét vereséget számláló ipuruai hopliták legyűrnék a BL-el Clásico kombóra készülő culékat. Az eluralkodó madridi káosz lélegzethez juttatta Luis Enriquét, így most nagy a kuss a Camp Nou környékén, de a csend pár kudarc után bántóan nyomasztó lehet. Intő jel, hogy a Barca eddig csak olyan csapatok ellen veszített pontot – természetesen a Real Madridot kivéve -, akikről az életben nem gondolta volna senki, hogy képesek a katalánok megszorongatására (Málaga (oda-visszában 1 szerzett culés pont!), Celta, Getafe, Real Sociedad). Garitanónak rossz hír, hogy az Albentosa helyére kölcsönben igazolt Rafa Páez (Liverpool) még nem kapta meg a játékengedélyét, így nem léphet pályára: a védőnek lehet a lelátó lesz egész szezonban az osztályrésze, mert a papírjaiban adminisztratív hiba csúszott.... Ütnék egyből az ügyet intéző titkár kezére! A Barca hétvégi fellépése egyébként sporttörténelem: a gránátvörös-kékek még soha nem vizitáltak a baszk településen, illetve Xavi 750. alkalomal ölti majd magára culés mezt! Bravó! Tengermély meghajlás a katalán idol előtt.

Ipurua  - egy stadion, ahol a Barca most debütál

Barca-kirakós: Busi és Masche kiesett, így Rakitic kerülhet védekező középpályás pozíciójába.
Hátul is pótolni kell, Alba és Dani Alves ugyanis nem léphet pályára.

Rayo Vallecano-Granada, 20:00


A darazsakat Paco Jémez belekergette a culés tőrbe az előző fordulóban, de Vallecas erős bástya, ahol a madridi kicsik sorozatban harmadik győzelmüket húzhatják be. A kiesés ellen menekülő Granada becsapdázása nem lesz egyszerű, mivel Abel Resino csapata a Málaga legyőzése okozta mámorban utazik a fővárosba azzal a tudattal, ha három pontot szerez, kiléphet az árnyzónából.

Celta Vigo-Athletic Bilbao, 22:00

A kelták szabadesés után földet érve kezdenek felfelé totyogni. Azért írom így, mert a Celta képes megverni az Atléticót, ugyanakkor leikszel az Elchével....brrr..... Berizzo alatt sokáig remegett is a pad, de az Orellana-Nolito-Krohn-Dehli trió megmentette a pofára eséstől. Bilbao kupalázban ég, s a Real ellen aratott győzelem miatt melldöngetve érkezik a Balaídosba. A statisztika nem az oroszlánok sikerét vetíti elő, mivel idegenben 13 fellépésen csak négy esetben nyertek, hatszor kikaptak, de a baszkok jó passzban vannak: a 22. fordulóban, a Barcától elszenvedett vereséget követően nem találtak legyőzőre (három győzelmet és egy döntetlent hoztak össze). Ha nyernek Larriveyék, megelőzhetik a tabellán vetélytársukat.

Vasárnap

Délben a Sevilla által az EL-ben csütörtökön elporolt (3-1) Villarreal ront rá az Almeríára. Előbbi a nemzetközi kupaszereplését igyekszik biztosítani, míg utóbbi az életéért küzd. Kérdés Marcelino Submarinójából mennyit vett ki a hétközi adok-kapok. (Almería-Villarreal, 12:00) Délután a sebeit nyalogató Málaga, mely távolodik Európáról borul rá Djukics kieső Córdobájára. Az esélyeket jól mutatja, hogy a vendégek 12 utazásukból hétszer vereséggel tértek haza... Nem tűnik valószínűnek, hogy Javi García megtegye azt a szívességet, hogy a sereghajtó ellen szórakozzon el három pontot, bár az is igaz, a másik kiesőjelölt Granada ellen már egyszer sikerült ez a „bravúr”. (Málaga-Córdoba, 17:00) Ha nem áll be mesés fordulat, szinte biztos, hogy az Almería és a Córdoba megy a segundás levesbe! A Sevilla a rá tapadó Villarrealt szeretné lerázni, de az Elche nehéz falat lesz, mivel a zöld-fehérek a 22. forduló óta csak a Real Madridtól kaptak ki, s játékban ott sem vallottak szégyent. Két jól kontrázó csapat

csap össze a Pizjuánban, ahol aki elfutja magát, veszíteni fog. (Sevilla-Elche, 19:00).

Real Madrid-Levante, 21:00

A Madrid nehéz napokat él. A 2014-es csodacsapat romokban: január óta háromszor kikaptak (Valencia, Atlético Madrid és Athletic Bilbao) és egyszer leikszeltek (Villarreal), így 11 pontot hullajtottak el. Ancelottit elő is rángatta a madrid sajtó, felelőst találva az érthetetelen visszaesésre, így a korábban vállon vitt mester pár forduló alatt lett persona non grata a szurkolók és a média szemében. A klub eleinte hallgatott, de a Schalke kudarc után a Marca megszellőztette Florentino Péreznél is betelt a pohár: az El Clásicóig bezárólag ad bizalmat annak bizonyítására, hogy az olasz megálljt tud parancsolni a züllésnek, s ha kudarcot vall, repül. Persze ezt később a prezi a sajtónak tagadta, de nem zörög ugye a haraszt, ha....

Attól eltekintve, hogy Ancelottit kirúgása a legrosszabb lépés lenne ebben a helyzetben, halkan kérdezem, ki léphetne a talján míster helyébe? Ugye, ugye... Nem gondolom, hogy Karanka, Hierro vagy akár Zidane tűzoltó beugrásával olyan érdemi változások érhetők el, amit a Carlo ne tudna kieszközölni. Baj van. Tény. A BBC bedöglött, a középpályán Kroost a kutya nem segíti, így a német a 70. percre rendre kifullad. A belső védekezés fos (na de majd most, Ramos ugyanis visszatér!). Csak egy adat minderre: a gelsenkircheni alakulattól bekapott BL-pofon során a Schalke 9,4 kilóméterrel többet futott, mint a Real Madrid. Ez ugye majd' egy teljes játékos mérkőzésre vetített futómennyiségét jelenti. Fel is borult a pálya. Ezen a mérkőzésen a Madrid-mentő Ronaldo kocogta a legkevesebbet.... Bale-nek az utóbbi kilenc meccsen gólja sincs, s talán ha egy assziszt áll a neve mellett, sokat mondok. Zajos az egyénieskedés, lassú a labdajáratás, tova tűntek a villámkontrák és kiugrások. Nehéz lesz felállni. De még semmi nincs veszve, merengue! A Levante feljövőben, de hiába a mesébe illő fordítások (pl.: Éibar ellen), hiába Barral remeklése. A Granota vért izzadni érkezik az áldozatra éhez Bernabéuba, ahol egy vereség után zúgni fog az "arrivederci, Carlo", míg egy Real-parádé esetén a szurkolók ismét keblükre ölelik kedvenceiket, és akkor Ancelottinak is kijut legalább egy kedves "Ciao".

Hétfőn rendezik:

Getafe-Real Sociedad, 20:45.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com