Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10. forduló: A negyedén túl!

0 komment

Túl vagyunk kilenc fordulón, és bár még korán van a pálcatöréshez, a figyelmezetető jelekre azért jobb lesz odafigyelni, meg talán néhány atyai pofont sem ártana itt-ott kiosztani. Tovább után helyzetjelentünk és beharangozunk a 10. fordulóra, ahol könnyed Real és Barca győzelem mellé vérre menő valenciai derbit és egy rendkívü kemény Villarreal - Sevillát várunk.

9. forduló - vasárnap

0 komment
A San Sebastiánban közutálatnak "örvendő" Moyes egy pillanat alatt kihúzta fejét a tilóból. Ehhez az a bravúr kellett, hogy a txuri urdin végre győzzön egy nála papíron gyengébb ellenféllel szemben. Vela duplázott, Agirretxe és Illarramendi is betalált, így a baszkok nevetve szántották végig a Ciutat de Valenciát. Ennek ellenére továbbra is tartom, a skót futballfilozófiája oly igénytelen, mint Rambo táplálkozási szükségletei - mint tudjuk, a harci gép azon is eltengődik, amitől a kecske már elhányja magát... A bukás miatt Alcaraz munkáját megköszönték a Granotánál. Ez a második edzőváltás a La Ligában. (Levante-Real Sociedad, 0-4) Nézzük, mi volt még!

9. forduló - szombat

0 komment

A játéknap királya ismét a Real Madrid volt, mely a Balaídosban San Iker-pótló San Keylor segítségével rabolt három pontot. A szerényen kezdő Celta a végén már Black Sabbat Paranoid számának ritmusában tépte Benítez idegeit, de végül Nolito bombagólja után elmaradt a csoda, Marcelo pedig pontot tett a galiciai vergődésre. Érdekesség, hogy eddig a Real Madridnak még sosem kellett hátrányból felállni a bajnokságban, csak összehasonlításként, az Atleti hatszor(!) került ilyen helyzetbe (Celta Vigo-Real Madrid, 1-3). Nézzük, mi volt még!

8. forduló - gólok

0 komment

Élen a Király! Éljen a király? A Real Madrid három forduló után ült fel ismét a tabella képzeletbeli trónjára, ami rendesen billeg a fehér óriás alatt, hiszen a követelők lőtávolban várják a fehér óriás botlását. Évtizedek óta nem volt ilyen éles harc a pole pozícióért! Ronaldo négy meccses szünet után betalált, így a blancók öröme teljes. A Messi nélkül gálázó Barcában Neymar vitte a prímet - a brazil négy gólt vágott a Rayónak, mely Javi Guerra találatával rendesen ráhozta a frászt a culékra. Érdekesség, hogy nyolc forduló alatt a Barcának eddig hét(!) tizit fújtak be. Há' istenem, ha folyton felrúgják őket.... Ugye. Az Éibar csak nem akar kipukkadni, amit a későn eszmélő Emery-gépezet bánt: az Atleti-tulajdon Borja Bastón ötödik gólját szerezte a szezonban! A Celta bevette a Madrigalt, a Valencia viszont csak akkor lett legény, amikor a Málaga egy fővel megfogyatkozott, de akkor simán leiskolázta az andalúzokat. Az Atlético Griezmann álomgóljával vélhetően megpecsételte Moyes sorsát, aki a szezon első edzőáldozata lehet. A Getafe végigtáncolta a vasárnap estét - kivétel Megyeri, aki ismét a padot koptatta. A Depor a sírból jött vissza a Bilbao ellen s otthon tartott egy pontot. Itt vannak a gólok!

Cholo és a dilemma - a 8. forduló margójára

0 komment

Nem úgy ment a piros-fehér támadójáték mostanában, ahogy azt a matracos hengertől megszoktuk: az Atletit érték meglepetések a bajnokságban és a BL-ben is. Cholo ezért kihasználta az Eb-selejtezők kínálta szusszanásnyi szünetet, hogy értékelje csapata teljesítményét. A hírek arról szólnak, 4-4-2 mellett alkalmanként bevetett 4-3-3 lehet a matracosok alap taktikája a jövőben. Mindeközben a nyolcadikra fordulunk. Ismét La Liga. Ismét harangozunk.

Vége a 100-pontosok ligájának!

0 komment

A 2006/2007-es szezonban fordult elő utoljára, hogy hét forduló után a tabellát vezető együttes neve mellett csupán 16 vagy annál kevesebb szerzett pont álljon. Akkor a Barcelona és a Valencia osztozott a "pole pozíción", most a Villarreal hátát nézi a mezőny a bajnokság e magasságában. A 2006/2007-es kiírás végén 76 ponttal a nevető harmadik Real Madrid húzta be a La Ligát, köszönhetően a Barca elleni mérlegének. Azóta nem akadt példa rá, hogy csapat 80-nál kevesebb ponttal bajnokságot nyerjen, sőt, a La Liga aktuális győztese sokáig a horribilis 100 pontos határt súrolta. A most futó kiírásban bizonyos, hogy 80 pont felett osztanak majd koronát, de a tendencia azt mutatja, a bajnokság kiegyenlítettebbé vált, így a 100 pontos zárás elérhetetlen lesz a serleg magasba emeléséhez. A szakértők azt mondják, 90 pont környékén harácsol majd a következő bajnok. Egyetlen kérdés: Ki lesz az?

7. forduló: Gólgazdagon megyünk európázni

0 komment

A hétvégi fordulóban végül az élmezőny állása nem sokat válzotott, időközben pedig történt egy s más. Lássuk sorban!

7. forduló: Európa előtt és után

0 komment

A HETES számot mindig nagy becsben tartották mióta világ a világ. "A hetedik te magad légy", írta József Attila néhány évtizede, az Iron Maiden legjobb lemeze a konceptuális Seventh Son of a Seventh Son (amely a hetedik a sorban), Steve Vai minden lemezén a hetedik szám a legjelentősebb, hetes mezben játszik a világ egyik legjobbja (tudjátok, akinek CR monogramja van), és még sorolhatnám, ha akarnám, a hét törpét, a hét főbűnt (a filmet is) meg a hétmérföldes csizmát is. Valamint, nem utolsósorban, hetes sorszámot visel a következő forduló, amelyet ezen a HÉTvégén fogunk megnézni. Hasonlóan a thrillerhez, izgalmakban és akcióban bővelkedik. Utána pihenőre megy a bajnokság az Eb-selejtezők miatt. Lássuk csak a mostani adagot!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com