AJÁNLÓ
 
12:51
2015. 10. 04.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 10. 04.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 10. 04.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 10. 04.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 10. 04.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

7. forduló: Gólgazdagon megyünk európázni

0 komment

 A hétvégi fordulóban végül az élmezőny állása nem sokat válzotott, időközben pedig történt egy s más. Lássuk sorban!

 

Celta Vigo - Getafe 0-0

Tényleg nem szakadt meg a Celta veretlenségi sorozata, de kezd hasonlítani a dolog egy tavalyi mintára, és ott is a Barca-verés indította el a csapatot a lejtőn. Hiába a sok helyzet, ha a Getafe lő kapufát. A meccs képe alapján természetesen a Celta érdemelt volna inkább győzelmet, de a jól záró Getafe megdolgozott a pontért, jó ez így.  Nem állt az élre a galíciai csapat.

Sevilla - Barcelona 2-1

Ha a kapufák bemennek, akkor ez 2-3 (a sarokkapufára ráeső labdát mondjuk tényleg vegyük inkább szerencsésnek), de ez nem a Barca napja volt. Hetek óta mondjuk, hogy ilyen Gameiro kell a Sevillának, ez reméljük, nagy lökést ad Emeryéknek, már a középmezőnyben az EL-győztes két egymás utáni győzelmével. Gameiro "ollóját" még sokáig fogjuk nézegetni, Rico meg a hazaiak másik hőse a mindkét gólban tevékeny részt vállaló Krohn-Dehli mellett.

Granada - Deportivo 1-1

Vezettek a sasok délen, jobbak is voltak szünetig ám Sandoval támadó szellemű cseréi kiegyenlítették a meccset. Az Elchéből hozott Faycal Fajr első gólját szerezte új csapatában. Az Európa Liga kapujában a galíciai csapat.

Espanyol - Sporting Gijón 1-2

Ha Halilovic nem lenne lámpalázas néha és/vagy kicsit önző, nagyobb különbséggel is nyernek a vendégek, egyébként teljesen megérdemelt a 2-1 is. Mondom ezt annak ellenére, hogy 11-es is maradt ki papagájos oldalon, de a sors így büntet, ha nem volt jogos. Caicedo rosszul lőtte, Alberto García meg kivédte. Abelardo csapata a liga egyik legszebb meglepetése (és van választék szerencsére).

Las Palmas - Eibar 0-2

Nagyon érik a kiesés a kanáriknak, jól fog jönni a kéthetes szünet, hogy egy kicsit gatyába rázza őket Paco Herrera mester. Ahhoz képest hogy sima kiesőnek vártuk Mendilibar baszk kiscsapatát, rendkívül szépen helytállnak, igaz, tavaly is így kezdődött első primerás kalandjuk. Várjuk ki a végét!

Málaga - Real Sociedad 3-1

A Málaga nem lőtt gólt az előző 6 meccsén, most már sikerült áttörni a gátat, 7 perc alatt kettőt is sikerült. A második gólhoz a gólpasszt Kameni adta, kellett viszont hozzá az Íñigo Martínez talpa alatt elcsúszó labda is, és később a mesterhármas is összejött Charlesnak. Graciáék viszont az elbocsátás szélére küldték Moyes mestert, valami világos, hogy nem működik a Sociedadnál.

Rayo Vallecano - Betis 0-2

Ahogy Paco előzőleg elmondta, úgy játszott a Rayo, ahogy a kaszinóban, a támadásra ment fel az all-in. Ma viszont a Pepe Mel volt a krupié, két védelmi hibát remekül büntetett a csapata, Rubén Castro gól és gólpassza mellett Westermann védőmunkája (meg természetesen a gólja) kiemelendő. A csereként jövő Joaquín kapufát lőtt egy csodás cselsorozat végén.

Athletic Bilbao - Valencia 3-1

A nagyot játszó és akaró baszkok hátrányból is bebizonyították, hogy nem lehet leírni őket. Meglátszott a hétközi pihentetés, mert nagyon meggyőzően nyomták le a jobb sorsra érdemes Valenciát, amely Parejo szabadrúgásával még vezetett egészen a szünet előttig. A baszk támadó szekció hatalmas napot fogott ki, Aduriz megint betalált volt csapatának, Raúl Garcíánál pedig kevés hasznosabb játékost foglalkoztat a Liga. Újra a középmezőny közelében az oroszlánok, a denevérek különmeccse pedig a Sevillával idén is szorosan alakul.

Levante - Villarreal 1-0

A forduló legrosszabb meccse címre is ez pályázik. Impotens sárgák, tele Európa Ligás fáradsággal, és motivált békák, akik végig jobbak voltak sokkal magasabbra taksált ellenfelüknél. Avagy hogyan verjük meg az éllovast Valencia kisebbik erődjében.

Atlético - Real 1-1

Kezdjük a lényeggel! Hála az X-nek, nagyon szoros lesz az élmezőny, a Villarreal pedig továbbra is vezeti a ligát, mivel mögötte senki nem nyert, aki előzhetett volna. A korán hátrányba kerülő matracosok a második félidőt végigtámadták a visszaálló Real ellen, és a próbálkozásoknak meglett a jutalma: Jackson Martínez kihasználta Arbeloa hibáját, centerezését Griezmann és Vietto közreműködésével utóbbi a hosszú sarokba pofozta, majd Cholo fiai a győzelemért jöttek előre, de Navas és a blokkoló védelem mindent fogott. Meglepetés nem érhetett senkit, Rafa lenyilatkozta, hogy át fogja adni a területet és a kezdeményezért a hazaiaknak, ha a helyzet úgy kívánja. Úgy kívánta, de ráfaragott.

Ugyanakkor azt is vegyük észre, hogy Capello óta nem volt tán ilyen védelme a Realnak, de az X-hez az is kellett, hogy Ramos hajmeresztő hibái után Griezmann 11-esét Navas kivédje az első félidőben. A meccs rászolgált a hírnevére és teljesítette az elvárást, két topcsapat izgalmas csatáját hozta.

Kinek hogy tetszett a forduló?


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com