Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 6. után

0 komment

A forduló nyertese egyértelműen a Villarreal, mely az Atléticót legyűrve(!) átvette a vezetést a tabellán. A Barca is diadalmaskodott, de nyolc hétre elveszítette a térdsérülést szenvedő Messit. A Real Madrid nem bírt a Bernabéuban a Málagával, míg a Sevilla megszerezte első győzelmét a szezonban, amivel az Európa-liga-győztes kilépett a kieső zónából. Nuno fellélegezhetett, de játékban a klub Ché még mindig borzalom. A baszkok vasárnap este rangadóztak, ám gól az összecsapáson nem született. A továbbra kattintva videóösszeállítások.

Vizca Catalunya, Adiós Barca?

0 komment

Katalónia ma választ. Nem csak pártokat. A Junts pel Sí (Juntos por el Sí - magyarul együtt az igenért) tömörülés létrejöttével arról is döntés születhet, hogy a jelenleg széleskörű autonómiával rendelkező közösség, melyet "Madrid" egyedül az adózás terén tart rövid pórázon, önálló államként folytathatja létezését. A döntés a sportéletre nézve is forradalmi változást jelentene. Az is előállhat, a La Liga a Barcelona nélkül indul útjára pár éven belül.

6. forduló - Euskal Derbia és minden egyéb

0 komment

Van der Vaart után én is debütálok, csak nem a Betisben, hanem itt a Locán és bízom benne, hogy nem kell hamar elhagynom a pály….izé a blogot. Kezdésként fogyasszátok tőlem a hatodik forduló beharangját, íme:

Show yourself, Celta!

0 komment

Volt ám sajtóvisszhangja a hétközi játéknapoknak. Ha Lewandowski 9 perc alatt elért mesterötöse még nem is, de a Celta gálafocija már biztosan elérte Gutenberg Bodnár Zaza ingerküszöbét. Lapozás után rápillantunk a galíciai mészárlásra, majd néhány mondat (vagy összefoglaló) erejéig kitérünk a többi találkozóra is.

4. forduló: Csak két nap szünet, és jön a hétközi forduló is!

0 komment

Volt olyan előrejelzésünk ami nagyon bejött, olyan is, ami nagyon nem, lássuk mi történt Hispániában a hétvégén!

4. forduló - Nuno, vete ya! 

0 komment

Egyedül a Barca 100%-os már csak a La Ligában, de nem ez a bajnokság híre. A Getafe végre megszerezte első győzelmét a kiírásban, így nulla ponttal már egyik csapat sem áll. Nyeretlen együttes azonban akad bőven: a Levante, a Las Palmas, a Málaga, a Real Sociedad és a Sevilla is első sikerére vár. Nervión a poklok poklán, mivel Unai Emery csapata "colista" 4 játéknap után. Mégis, nem a baszk mester fejét követelték a hétvégén a legtöbben: a Mestallában fogyott el a türelem és zúgott a "Nuno, vete ya!" - azaz "Nuno takarodj". Az 5., hétközi forduló előtt így állunk. szerényen, őrülten, ahogy a ligánk.

4. forduló: Az első európai kanyar után

0 komment

Rövid, reflexiószerű, rendhagyó beharang következik! Szokás szerint péntek este indul a banzáj, hétfő este viszont nem kapunk meccset, hétvégén tehát dömping, a java vasárnap kerül sorra. Lássuk, miből élünk.

3. forduló: micsoda hétvége!

0 komment

Eleget savaztuk a "pincért", most ideje megkövetnünk Rafa Benítezt. Igaz, még nagyon az elején járunk, s az első fordulóban a blancók csúnyán felsültek a Molinónban, ám azóta a király tarol: két játéknap alatt 6 összetrombitált pont mellett 11 szerzett, zéró kapott találat áll a Real Madrid neve mellett. Ronaldo csillagos ötössel történelmet írt, Messi pedig csereként beszállva matracot pukkantott. Négy hibátlan együttessel indult a hétvége, ám vasárnap estére már csak egy maradt közülük.

3. forduló - péntek: Sevilla - a gólnak is örülni kell

0 komment

A 3. forduló nyitányát a Ciutat de Valenciában rendezték, ahol Unai Emery csapata vendégeskedett. A Sevilla lőtt gól és győzelem nélkül érkezett Valenciába, ahol újra felsült. Apró örömhír, hogy az andalúzok legalább most kapuba találtak. N'Zonzi az első félidőben egy bődületes lökettel vezetéshez juttatta a Sevillát, ami után a vendégek leálltak, s nem tudták lezárni a mérkőzést. A Levante a második félidőben vérszemet kapott: Camarasa révén egyenlített a Granota. Immobile a hajrába tizenegyest reklamált kezezésért, láthatóan jogosan, ám a sípszó elmaradt. Tovább szenved az Európa-liga-győztes a La Ligába. (Levante-Sevilla, 1-1).

3. forduló: Az igazság pillanata?

0 komment

A rajtnál ódákat zengett a sportsajtó az Atleti erősítéseiről, mi is megkönnyeztük, s most eljött az igazság pillanata: a 3. fordulóban máris tetemre hívják a colchonérókat. A Liga nagy várakozással tekint a Calderónra, ahol a Cholo-csapat a Barcelonát készül megnyomorgatni. A bajnoki címvédő mellett a táblázatot vezető Celta-Éibar páros is vizsgázik, míg a 2. játéknapon gálázó Real Madrid a katalán fővárosba látogat az Espanyolhoz. Jelenleg négy hibátlan együttes van a spanyol bajnokságban, közülük kettő egymással meccsel. Ronaldo és Messi sem talált még kapuba, így az idegek harca a két gigász közt a hétvégén újabb fejezetét írja.

IDŐGÉP: 60 éve hódít a király a nemzetközi színpadon

0 komment

Ahogy azt megszokhattátok, időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy visszavágtázva a téridő kontinuumban megidézzük a spanyol futball egy-egy kulcsfontosságú momentumát. Most 60 évet repülünk vissza, mert 1955. szeptember 8-án játszotta első nemzetközi kupamérkőzését a Real Madrid. A klubok európai versengése a L'Equipe legendás igazgatójának, Gabriel Hanot-nak a fejéből pattant ki, s az ötletet maga Bernabéu is felkarolta.

Van itt pénz, dögivel!

0 komment

A világ sportsajtója a De Gea-ügy miatt a Real Madridon röhög, de mi szorítkozzunk csak a tényekre! Primera División csapatai összesen 558,3 millió eurót költöttek erősítésekre a nyáron. A La Liga harmadik egymás utáni évben növeli a játékosvásárlásra fordított kiadásait és idén túlszárnyalta a korábbi Liga-rekordot, melyet 2007-ben (541 millió euró) regisztráltak. Az elmúlt évhez képest is jelentősen emelkedett a La Liga csapatainak költési hajlandósága: 86,6 millió euróval haladták meg a tavalyi zárást.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com