AJÁNLÓ
 
14:00
2015. 09. 21.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 09. 21.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 09. 21.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 09. 21.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 09. 21.
A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

4. forduló: Csak két nap szünet, és jön a hétközi forduló is!

0 komment

Volt olyan előrejelzésünk ami nagyon bejött, olyan is, ami nagyon nem, lássuk mi történt Hispániában a hétvégén!

 

Péntek:

Getafe-Málaga 1-0

Sosem ígérkezik jónak a péntek esti meccs, amely általában öldöklő alsóházi csata, most sem lett másként, a meccsen első helyzetéből betalált Madrid legkisebb csapata, amely előnyét végig megtartotta, a Málaga rohamai ellenére. Szoros, gólszegény meccs volt, a döntetlen igazságosabb lett volna a meccs képe alapján, de ez van. A Málaga továbbra is gólképtelen, de én úgy gondolom, hogy a játékukra nagy panasz nem lehet. Hétközben lehet javítani majd otthon a Villarreal ellen, bár az kutyakemény lesz.

Szombat:

Real Madrid-Granada 1-0

Kora délután megelőlegeztem a gálát a Real Madridnak (az elmúlt hetek eredményei után ki nem?), ám ugyanabba a hibába estem, mint amivel Sandoval a fővárosi ellenfelet vádolta: kicsit lenézték az andalúz ellenfelet. A Granada nagyon összeszedett csapat benyomását keltette (Caparrós tavalyi szezonkezdete óta nem láttunk ilyen szolid Granadát), nyoma sem volt a 9-1-nek. Igaz, ahhoz Sandovalnak nem sok köze volt. El-Arabi szabályos góljáról és Isco lesen kapott kiugratásáról, amelyből az egyetlen megadott gól lett csak egy dolgot lehet kikövetkeztetni: videobírót a népnek, de gyorsan!

Valencia-Betis 0-0

A Mestallában az a Betis tette tiszteletét, amely Pepe Mellel ha nem is hasít, de tiszteletreméltóan szerepel az élvonalban (továbbra is tartom, hogy a Real 5-0-ja túlzó volt), és legutóbb 10 emberrel tartotta meg vezetését a Sociedad ellen. Erre a tudományra ma is szükség volt, mivel egy teljes félidőt kellett kivédekezni Valenciában, ez sikerült is , pacsi nekik, 0-0-t elérni idegenben emberes meló volt!

Eibar-Atlético Madrid 0-2

Mennyi ellenérv volt a kis baszk Eibar ellen! Alig maradtak bent, Mendilibar az edzőjük, elment a sikerkovács Garitano, stb stb, és mégis. A lelkes Eibar adott ponton vezette a tabellát, most is előkelő helyen állt, de az Atlétinek nem érdemes az útjába állni. Jól tartotta magát a kiscsapat, ám Cholo szünetben becserélt 2 Torrest (Fernando és Óliver) a már pályán levő Juanfran mellé, és a Kölyök a később érkező Ángel Correával elintézte a meccset, két remek összejáték után, egymásnak osztottak gólpasszokat. A második Torres-gól a 2008-as Eb-döntőt idézte. 2-0, egyre jobb formában a Matrac!

Real Sociedad-Espanyol 2-3

Ha nincs fordulat, lehet, hogy bekövetkezik, amire számítottam, a szűk Sociedad-győzelemre. Ám vezetés után egy kapitális védelmi hiba után Rulli kapusnak piros volt a jutalma, az Espanyol 11-esből kiegyenlített, innentől pedig kicserélték a csapatokat: mindenki nagyon meg akarta mutatni, mit tud. A Sociedad dacból, az Espanyol pedig felismerte a lehetőséget: ölükbe hullhat egy könnyű győzelem. Egy nagyon szép szögletkombinációval ez meg is lett, a vége 2-3, csóváltuk is a fejünket, hogy na ilyen nincs!

Vasárnap:

Sevilla-Celta Vigo 1-2

Emery csapata nem találja a formáját. Lehet, hogy egy andalúz Dortmundot tapasztalunk idén, de a bajnoki és a BL-forma enyhén szólva is kontrasztos. A Celta Vigo meg a jelen egyik legjobb formában levő csapata, teljes kontroll alatt tartották az első félidőt, 2-0-ra kevesen szoktak vezetni a Pizjuánban félóra után. Hiába kapaszkodott az EL-győztes (Llorente 40. elsőligás fejesgólját szerezte, ezzel harmadik az örökranglistán), a 2-1-es győzelem tovább röpíti a Celtát nem igazán remélt magasságokba. Emeryék meg az utolsó helyen szerénykednek, az események utólagos ismeretével. Jonny Castro kiállítása kelta oldalon nem osztott, nem szorzott már a ráadásban.

Deportivo La Coruña-Sporting Gijón 2-3

A hétvége meccse elvárás és kapott élmény szerint is ez volt. Mindkét csapat igazolta a nagyszerű formáját, a Deportivo passzjátékára csak csettinteni lehet, a Sporting kontrajátéka a Lora-Halilovic jobbszéllel meg elemében volt. A jobbszél kiosztott 3 gólpasszt összesen, Sanabria megkezdte a gólgyártást, de a hazaiaknak sem lehet szégyenkezni valója, mivel 0-2 után jöttek vissza 2-2-re. Érdekes, hogy szünetben már kialakult a 2-3-as végeredmény.

Villarreal-Athletic Bilbao 3-1

Kicsit alulmúlta a naptárban előtte levő meccseket ez a csörte, de a vége azért kárpótolt mindenkit. A sárgák végig összeszedettebben, szellemesebben játszottak, a Raúl Garcíát és Adurizt nélkülöző (illetve csak végén becserélő) Bilbaónál, megérdemelten győztek, Mario Gaspar gólja szépségdíjas volt. A végén Aduriz fejelt egy védhetetlen fejesgólt (ezzel neki 41 van a ligában), így megvolt a becsületgól is. A hazai 3-1 azt jelenti, hogy a gyengélkedő Sevilla és Valencia hiányában a Villarreal tűnik a bajnokság negyedik erejének jelen pillanatban!

Barcelona-Levante 4-1

A katalánok nagy rotációval is hozták a meccset, de nem minden izgalom nélkül. Suárez ugye pihent, Rafinha sérült, így megnyílt a lehetőség Munir és Sandro szereplése előtt, de a showt attól még mindig Messi szállította. Még az is belefért, hogy az egyébként nem jogos 11-est fölélője (a jogosat meg védhetetlenül a léc alá). A Levante sokáig jól tartotta magát, a támadásaiban is volt szellemesség, a gólt is megérdemelték, talán egy kicsit szorosabb is lehetett volna, de ennél sokkal többet nem remélhettek a meccstől. A vége 4-1, a katalánok az élen.

Las Palmas-Rayo Vallecano 0-1

Mindkét csapat támadó szellemben robotolta végig a meccset, ám gólt csak a Rayónak sikerült szereznie. Guerra átemelése nekem lesgyanúsnak tűnt, de ez „csak” a Rayo, nem fog emiatt a fél világ köhögni. A Las Palmasban benne van a jó eredmény, hamarosan meglesz az első győzelem is várhatóan.

Neked melyik meccs tetszett a legjobban, mi a véleményed a fordulóról?


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com