AJÁNLÓ
 
21:57
2015. 09. 01.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
21:57
2015. 09. 01.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
21:57
2015. 09. 01.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
21:57
2015. 09. 01.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
21:57
2015. 09. 01.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van itt pénz, dögivel!

0 komment

A világ sportsajtója a De Gea-ügy miatt a Real Madridon röhög, de mi szorítkozzunk csak a tényekre! Primera División csapatai összesen 558,3 millió eurót költöttek erősítésekre a nyáron. A La Liga harmadik egymás utáni évben növeli a játékosvásárlásra fordított kiadásait és idén túlszárnyalta a korábbi Liga-rekordot, melyet 2007-ben (541 millió euró) regisztráltak. Az elmúlt évhez képest is jelentősen emelkedett a La Liga csapatainak költési hajlandósága: 86,6 millió euróval haladták meg a tavalyi zárást.

 

Érdekesség, hogy a hagyományoktól eltérően idén nem a két gigász diktált a hispán piacon. A Barcelonát a FIFA-béklyó tartotta távol a bevásárlástól, míg a Real Madridnál „csak” ráncfelvarrást hajtottak végre. Mindkét együttesnél voltak érkezők, de az átigazolási időszak nem róluk szólt. (Mondom ezt úgy, hogy De Gea sorsa a poszt írásának óráiban még bizonytalan.)

A kereteket vizsgálva nem szembetűnő, de a Valencia áldozta a legtöbb pénzt erősítésekre: a denevérek összesen 137 millió eurót költöttek Peter Lim pénztárcájából, de ennek az összegnek túlnyomó részét, egészen pontosan 90 millió eurót, a kölcsönben már náluk játszó értékek (például Negredo, Rodrígo, André Gomes, Cancelo és Yoel) megtartására áldozták. Az első két forduló eredményeinek ismeretében malíciával kérdezhetnék: megérte?

A „kiadási lista” második helyén a bombaerősen igazoló Atlético Madrid áll. A colchonérók 125 millió eurót fordítottak játékosvásárlásra (ebben már benne vannak azok a labdarúgók is, akik csak jövőre csatlakoznak a kerethez). Az első hallásra hihetetlennek tűnő összeget árnyalja, ha hozzátesszük, Cerezo elnök több mint 100 millió eurót kaszált játékoseladásokból. Az Atleti ésszel és jól erősített, így megvan rá az esélye, hogy beleszóljon a bajnoki címért folyó Barca-Real versenyfutásba.

A rotáció híveként ismert Benítez kiegészítőembereket kért a királyi gárdába: a blancóknál jelentős a kölcsönből visszatért vagy kisebb összegért vásárolt játékosok száma. A Madrid álomkeretének megerősítésére így is összesen 88,9 millió eurót költött (De Gea nélkül), köztük olyan "csillagok" mint Danilo (31,5) vagy Kovacic (35) megszerzésének köszönhetően. A szankciók ellenére a Barca is ügyesen pecázott, ám Arda Turan vagy Aleix Vidal leigazolásával a klub jócskán elmaradt a korábbi évek invesztíciójától.

Egyes középcsapatok szintén mélyen a zsebükbe nyúltak: a Villarreal 46,2 millió euróból építette újra a támadó szekcióját (Soldado, Castillejo, Samu García, Bakambu), míg a Real Sociedad költsége Illarramendi visszacsábításával összesen 30 millió euróra emelkedett. A Sevilla előrelátóan építkezett: az andalúzok kevesebbet költöttek fél tucat játékos megszerzésére (29 millió), mint amennyi Bacca eladásából (30 millió) befolyt Monchi kincstárába.

A Getafe és a Sporting Gijón egy eurót sem áldozott erősítésekre, míg a bajnokság szegény legényei, a két legalacsonyabb költségvetéssel rendelkező csapat, a Rayo és az Éibar csupán aprópénzt költött új szerzeményekre: előbbi 100 ezer, utóbbi 300 ezer eurót perkált ki.

A legtöbb labdarúgót a Granada trombitálta össze a nyáron: az Alhambra városában 16 új arc kapott szerelést. Hogy nagyjából el tudjuk helyezni az így kialakult játékoskeret erejét, gyorsan kiemeljük, mindössze 2,7 millió euróból gyúrták egybe a csapatot, Sandoval mester legnagyobb örömére...


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com