AJÁNLÓ
 
19:20
2015. 09. 24.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
19:20
2015. 09. 24.
Sportszakmailag aligha lehetne érdektelenebb a mai Clásico. A Barcelona kilenc tíz pontos...
A bejegyzés folyatódik
 
19:20
2015. 09. 24.
De minimum megtévesztésben.
A bejegyzés folyatódik
 
19:20
2015. 09. 24.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
19:20
2015. 09. 24.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Show yourself, Celta!

0 komment

Volt ám sajtóvisszhangja a hétközi játéknapoknak. Ha Lewandowski 9 perc alatt elért mesterötöse még nem is, de a Celta gálafocija már biztosan elérte Gutenberg Bodnár Zaza ingerküszöbét. Lapozás után rápillantunk a galíciai mészárlásra, majd néhány mondat (vagy összefoglaló) erejéig kitérünk a többi találkozóra is.

 

Celta Vigo - Barcelona 4-1

A forduló összecsapásának ígérkezett, az is lett. Luis Enrique visszatért a Balaídosba, hogy a megkezdett munkájának gyümölcsét Manuel Berizzo arassa le. Az azonos játékstílusok ismeretében csak az volt a kérdés, hogy kinek az akarata érvényesül. A választ arcba kaptuk.

A Vigo a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, míg Lucho újfent számolhatott Piquével, a megsérült Jordi Albát Jérémy nemtudommerrevanazarra Mathieu helyettesítette, Rakiticet pedig Sergi Roberto pótolta a középpályán. Hogy milyen megfontolásból, azt senki nem tudja. Megj.: a Celta felállása csak látszólag volt 4-4-2.

Hodgson, is that you?

A valóságban inkább tűnt ez 4-2-4-nek, hazai rohamok esetén 2-4-4-nek (hipszter?). Berizzo célja egyértelműen az üres területek bejátszása volt, amihez a Barcelona felezővonalig feltolt védelmi vonala csak asszisztálni tudott. A Celta a teljes meccs folyamán presszing alatt tartotta a katalánok belső védőit (a második gól jó példa erre), és az egész pályás letámadással már a labdakihozotalt is ellehetetlenítette. A vendég középpálya súlytalan lett, a csapatrészek eltávolodtak, így gyakran az MSN-nek kellett visszalépnie és elindítania a támadásokat.

Az MSN hőtérképe: a kaputól távol, középre tömörülve

Ezzel a mezőnyjáték a középső területekre korlátozódott, ahol a galíciaiak követő emberfogással és létszámfölényes helyzetek kialakításával elfojtották a Barca kezdeményezéseit. Hiába volt bejátszható terület Hugo Mallo és Jonny Castro mögött, néhány kivételtől eltekintve nem tudták azt kihasználni Messiék. Ez főként annak volt köszönhető, hogy sem Alves, sem a Jordi Albát csak létszámban helyettesíteni képes Mathieu nem tudta a szokott módon segíteni a támadásokat. Berizzo legényei ugyanis rendszeresen fölényben voltak az oldalvonal mentén; hol a szélső védők, hol Aspasék voltak Nolito és Orellana párjai.

A Celta középpályás fölénye a labdaszerzésekben is megmutatkozott. Adott zónában és biztonságos távolságban Sergio Álvarez kapujától. 

Az emberi tényező is szerepet játszott a Barca csúfos vereségében, hiszen csak Piqué két gólért hibáztatható, középpálya gyakorlatilag nem volt (Busquets 2 tackles, 0 interceptions vállalhatatlan statisztika egy proaktív ellenféllel szemben), Alves és Mathieu teljes homály, Suárez meg ha csak negyedannyit robotol, mint Aspas a másik oldalon, már nem lett volna hiábavaló a jelenléte. Mindez azonban semmit sem von le abból a tényből, hogy Enriquét tönkreverték taktikailag.  Számolnia kellett volna azzal, hogy Berizzo Bielsa tanítványként végigviszi a filozófiáját és nekiesik a Barcának. Ebben az esetben indokolatlan lett volna a szokottnál is feljebb tolt védelmi vonal és Rakitic kispadon kezdetése.

A Celtánál akár komolyan felmerülhet a nemzetközi porond elérése, látva a Sevilla és a Valencia gyenge idénykezdetét. Azt azonban már a Bilbao kárán megtanultuk, hogy ez a fajta játékstílus a tavasz folyamán alaposan visszaüthet, szóval Berizzonak mindenekelőtt az egyensúlyt kell megtalálnia. Ami a Barcát illeti, elgondolkodtató hogy még alig kezdődött el a szezon, de már a harmadik meccsükön kapnak 4 gólt.

A forduló többi meccséről röviden vagy összefoglaló formájában, a kollégák segítségével:

Málaga - Villarreal 0-1

Nagyon szoros, ikszes meccsen kibrusztolta a győzelmet Marcelino serege. Bruno Soriano, Bakambu, Soldado és Ruiz nélkül kellett helytállnia a sárga tengeralattjárónak, akik egy szabadrúgás utáni bődületes öngóllal (Tissone) söpörték be a három pontot. A Málaga a meglévő helyzetei ellenére továbbra is rúgott gól nélkül szerénykedik a kiesőzónában. Ennél azért többre predesztináljuk őket.

Espanyol - Valencia 1-0

Nuno a rotáció útjára lépett, sem Alcácer, sem Negredo nem kapott helyet a kezdőben. Utólag már biztosan bánja, hiszen a club ché megbotlott az összeszedetten és harciasan fellépő Espanyol otthonában. A Real Madridtól kölcsönkapott Asensio segítségével Víctor Álvarez döntötte el a találkozót. A bíró bár 11 lapot kiosztott, komolyabb sérülés nem történt, Gayát viszont három hétre elveszítette a Valencia. Nuno alatt remeg a pad, ha a következő fordulóban nem verik meg otthon a Granadát, repülhet.

Levante - Eibar 2-2

Egy pontot otthon tartott a Granota, mely a hosszabbításban Deyverson góljával harcolta ki a döntetlent az Eibar ellen. A "fegyverkészítők" erősen kezdtek. Az Atletitől kölcsön kapott Borja Bastón duplázott, majd Morales szépített, végül jött a baszkoknak a fekete leves. A Levante még mindig nyeretlen, amivel csak megerősíti a szezon előtti várakozásainkat.

Rayo Vallecano - Sporting Gijón 2-1

A Rayo kezd magára találni. A darazsak otthon intézték el az asztúriai Sportingot. A vendégek Espinosa kiállítása után 10 emberrel küzdöttek. Vallecas hősei a tizenegyest értékesítő Trashorras és Javi Guerra voltak.

Granada - Sociedad 0-3

Las Palmas - Sevilla 2-0

Athletic Bilbao - Real Madrid 1-2

 Atletico Madrid - Getafe 2-0

Csütörtökön rendezik: Betis - Deportivo (Sport 1, 22:05)
További hírek és érdekességek a facebook oldalunkon!

comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com