Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A baszk csoda - Eibar, elemzés

0 komment

Baszkföld adja Spanyolország területének 1,4%-át, lakosságának 5%-át, míg elsőosztályú elemzés taktika eibar mendilibarlabdarúgó bajnokságának legjobb tíz csapatának 40%-át. Nem gyenge teljesítmény, meg kell hagyjuk. Az Athletic Club, Real Sociedad, Alavés, Eibar négyesfogat bebizonyította, hogy lehet kisebb költségvetéssel is nagyot álmodni, méghozzá nem is akármekkorát. Míg az első két csapat minden valószínűséggel az Európa Ligában szerepelhet jövőre, addig utóbbiak bár nem kvalifikálták magukat az európai hadszíntérre, mégis a topligák legnagyobb "felülteljesítői" között vannak, ráadásul meglehetősen magabiztosan. Kettejük közül is az Eibar esete érdekesebb, hiszen náluk már látható, nem csupán egy szezonos csodáról van szó, sokkal inkább egy koncepciózus építkezésről, amelynek titkaira úgy érzem, érdemes fényt deríteni. Elemzés.

Sevillai sikersztori - IV. rész

0 komment

taktika Sevilla Sampaoli

Sevilla-posztsorozatunknak utolsó állomásához érkeztünk, melynek során már megismerhettük Andalúzia egyik legnépszerűbb csapatának szakmai hátterét, támadási mechanizmusait, így ebben az utolsó posztban a védekezésre és a hibákra térünk rá, hajtás után olvashatjátok!

Sevillai sikersztori - III. rész

0 komment

taktika Sevilla Sampaoli

A múlt héten kezdtem el itt a blogon a Sevilla-sorozatot, melynek keretein belül igyekszem feltárni az andalúz csapat sikerének titkát. Volt már szó Monchiról, Sampaoliról, labdakihozatalról... Most pedig folytatódik a támadások kivesézése, hajtás után ti is láthatjátok!

Sevillai sikersztori - II. rész 

0 komment

taktika Sevilla Sampaoli

Legutóbbi posztomban már elkezdtem felvezetni a Sevilla játékának kielemzését, amelynek most már a második fejezetét olvashatjátok. Lesz benne szó a kapus bevonásáról a játékba, a labdakihozatalról, illetve megismerkedünk az andalúzok játékának legmarkánsabb elemével. Nem is húznám tovább a szót, csapjunk a lovak közé!

A totális futball diadala

0 komment

Sevilla Sampaoli taktika Bielsa Espanyol totális futball La Liga

A mélyről indult kis ember igaz története, aki Dél-Amerika meghódítása után most Európában is nevet követelne magának.

Az Atlético Madrid és a 4-4-2 reneszánsza

0 komment

simeone taktika atlético madrid bl

Miben rejlik Cholo Simeone és az Atlético Madrid sikerének titka? Erre a kérdésre keresi a választ vendégszerzőnk, Saúl Niguez (faja), aki a Vicente Calderón gyepszőnyegén kapott taktikai utasításokat osztja most meg velünk.

Liverpool-Villarreal, elemzés

0 komment

villarreal európa liga taktika

Az El Madrigalban aratott 1-0-ás győzelem után Marcelino serege tehetetlennek bizonyult a Kloppball ellen, így az Európa Ligában nem rendeznek spanyol házidöntőt. Hajtás után Saúl Niguez (faja1234) részletes taktikai elemzése következik.

«
12

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com