AJÁNLÓ
 
16:17
2015. 09. 18.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
16:17
2015. 09. 18.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
16:17
2015. 09. 18.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
16:17
2015. 09. 18.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
16:17
2015. 09. 18.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

4. forduló: Az első európai kanyar után

0 komment

Rövid, reflexiószerű, rendhagyó beharang következik! Szokás szerint péntek este indul a banzáj, hétfő este viszont nem kapunk meccset, hétvégén tehát dömping, a java vasárnap kerül sorra. Lássuk, miből élünk.

 

Getafe-Málaga (péntek: 20:30)

A Getafe még nem szerzett pontot, a Málaga meg gólt. Ebből mi más lehetne, mint gólos döntetlen? Ezzel minden rossz sorozat megszakadna, és mindkét csapat azt kapná, amit érdemel. A Málaga otthon sem sikerült még gólt rúgjon, de az eddigi ellenfeleik közül a legkevésbő formában levő ellen szerintem sikerülni fog. A Getaféra meg ráférne egy pont már. Szerintem 1-1 lesz.

Real Madrid-Granada (szombat, 16:00)

Gála lesz, vagy csak kevés gólra nulla válasz? Ez a szombat kora délután egyik kérdése. Azért nem kategorikusan gála lesz a válasz, mert az a Sahtar elleni 4-0 nem volt meggyőző (már amennyire lehet NEM meggyőző egy hazai 4-0...), és a Real háza táján most épp sérülésekkel teli időszak van, mivel Danilo, James, Ramos és Bale kiesése biztos, Varane viszont rendben van. Rafa jól forgatja a keretét, ez mindenképpen fehérpont a hazaiaknak. Granada fronton Sandoval nem tud akkora csodát tenni, mint tavaly a szezon végén, nagyon ki kell találni a játékát az andalúz csapatnak, a védelem kiváltképp gyengén muzsikál. Szerintem 3-0, vagy valami nagyon hasonló lesz.

Valencia-Betis (szombat, 18:15)

A Valencia valahogy bejutott a BL csoportkörébe, azóta meg nem találják magukat, a Zenit is pontokkal távozott a hétközi BL-meccsről, nem meggyőző a denevérek szezonkezdete (sem), főleg a védelmi megingások gyakoriak. A Betis játéka pedig javulóban, a veterán támadó szekció egyre jobban muzsikál, kíváncsi vagyok a Deportivo féle 1-1 inkább a Depor játékerejének szólt, vagy a Valencia gyengeségének, de valami hasonlót várok a Betistől is. 1-1 ez is?

Ugye emlékeztek még arra a régi Betisre, ahol a nagyon fiatal Joaquín kevergetett a jobbszélen? Ma már nagy öreg ő is. A régi csapatába gólpasszal visszatérő Joaquínt szép emlékek kötik a Mestallához is, különleges lesz a találkozás

Eibar-Atlético Madrid (szombat, 20:30)

Írd és mondd, a baszk kicsik Cholo legényei fölött tanyáznak. Hogy ez meddig marad így, lehet, 90 perc alatt eldől, ugyanis Griezmann, ha át tudja menteni az isztambuli formáját is, akkor itt nem sok kérdés lehet. Ha Simeone győzni megy, akkor győzni fog. Márpedig nem az X-ért megy az Ipuruába. Idegenben eddig százszázalékos az Atléti. Nem lesz szép meccs, szerintem 0-2.

A Galata már tapasztalta, a Sevilla is, most az Eibar következik

Sociedad-Espanyol (szombat, 22:00)

A középmezőny két olyan tagjával találkozunk itt, amelyektől többet vártunk, mindkettőtől. A Sociedad a Málagához hasonlóan még nem rúgott gólt, az Espanyolt meg a Real alázta meg hazai pályán. Ember a talpán, aki megmondja, itt mi történik, szerintem egy szűk hazai, valami 1-0 féleség.

Sevilla-Celta Vigo (vasárnap, 12:00)

Délben jön a forduló egyik csemegéje, a BL-ben arató Sevilla fogadja a bajnokság eddigi 270 percéből 240-et 10 ember ellen játszó Celtát. Konopljanka becserélése után első labdaérintéséből rúgott egy nagy bombagólt (potyát?), így a keretet amúgy is forgatni szerető Emery vélhetően most is ehhez a módszerhez nyúl majd. Azt ukránt a kezdőbe várom, gólokat meg Álvarez kapujába. Mivel vasárnap dél van, a gólzsák nem nyílik ki nagyon, de egy 2-1 benne lehet azért, elnézve a Celta stílusát.

Iago Aspas betalálhat régebbi, átmeneti otthonában

Deportivo-Sporting (vasárnap, 16:00)

Észak észak ellen. A Deportivo nagyon rég nézett ki ilyen jól, mint Víctor Sánchez irányítása alatt, de a Gijónt sem kell félteni, a Real és a Valencia ellen is nagyon bátran, határozottan játszottak Abelardóék. Mindkét csapat formája szerint győzelemnek kellene jönnie, de én spanyolokhoz képest atipikusan megint betippelem a döntetlent, mivel egyik csapat sem hagyja megveretni magát. 2-2, a Gijón ugyanis a közhiedelemmel ellentétben (alulírott is becsapódott, mikor ultradefenzív játékra számított tőlük) tud szépen támadni is. A Deport meg már láttuk a Mestallában és a Vallecasban is. Nálam ez az alsóház két legjobb csapata.

Mellesleg szerintem ez a világ egyik legszebb fekvésű stadionja

Villarreal-Athletic Bilbao (vasárnap, 18:15)

A tengeralattjáró lékett kapott Bécsben, a Bilbao meg hátrányból nyert az Augsburg ellen, ám a bajnokit szerintem ellentétes előjelekkel várhatják a csapatok. A sárgák 10 embert pihentettek az Európa Ligában, a Bilbao meg nagyrészt a legjobb kezdőjével állt fel, és hajtotta ki a belét is csütörtökön, így Valverde fiaiból többet vett ki az EL-menet, mint a sárgák várható vasárnapi kezdőjéből. A hétvége másik legjobb meccse kerekedhet ki ebből. Szerintem 1-0, a baszkok védekezni mennek, de egy gyors támadás fatális lesz.

Vajon felszínre jön-e a tengeralattjáró ma? Szerintem igen.

Las Palmas-Rayo Vallecano (vasárnap, 20:30)

A szigetlakók sem vallottak szégyent eddig a nagyok között (ahogy egyik feljutó sem), viszont nincs még győzelmük. Erre a Rayo ideális ellenfél lehet, mivel bár középcsapatnak várjuk Paco Jémez tanítványait, a csapat még nem állt össze, elég volt ehhez a Deportivót megnézni. Egész Gran Canaria sárga-kékbe öltözik, mivel érzik, hogy itt lehet az első győzelem ideje gólváltással. 2-1

Barcelona-Levante (vasárnap, 20:30)

A forduló egyetlen szimultánban zajló meccspárosából a másik a bajnok fellépése lesz. A Barcelona hiába játszott a várt szint alatt Rómában, itt emberi számítás szerint nem érheti baj. A Levante nincs is jó formában, a játéka nem hasonlít semmi kreatívra, a Nou Camp pedig idén felkészül az első aprításra. Sok lesz még, ez nyitja a csapot, tippem: 4-0.

A forduló után pedig várunk majd titeket részletesebb összefoglalónk alkamával is. Ha pedig friss híreket akarsz, klikk ide.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com