Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 27. forduló: derbi vasco és rengeteg fűszál

0 komment

27. forduló La Liga beharangozó

A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket a LaLiga bugyraiba, amihez többek között egy baszk rangadó kínál ürügyet. Még mielőtt legyintenénk, hogy ez már smafu, akkor jó, ha felvéssük magunknak, kötelező feladatok behúzása okozott már meglepetést idén a nagyoknak: egy fűszálban is el lehet botlani. Egyre közelebb a vége, így az árnyzónából való menekülés és a nemzetközi kupaindulásért folyó harc döntő periódusába léptünk. ACHTUNG, achtung! - akartam volt írni: OJITO!

Itt az idő! - La Liga 3. forduló  

0 komment

La Liga 37. forduló - Runaway

0 komment

la liga beharangozó Barca Real Madrid Atlético Madrid Sevilla valencia athletic bilbao villarreal kiesés

Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A Levante persze más, tőlük már fájdalmas búcsút is vettünk, de a még harcoló csapatok közül maradhatna az összes. Sok ismeretlenből áll az egyenlet, amelyből megkapjuk a három kiesőt és a bajnokot. Még a BME-n se tanítják és én sem próbálom most megfejteni, egyrészt mert matematikából gyenge voltam mindig is, illetve nem szeretném ha a kedves blogot böngészőben megnyitó és olvasó elkeveredne a számmisztikában. Lesz az utolsó előtti kanyarban kiesési rangadó, városi derbi és Celta - Málaga is. Lássuk tehát mi vár minket az ötórai tea vagy az estebéd mellé:

10. forduló: A negyedén túl!

0 komment

Túl vagyunk kilenc fordulón, és bár még korán van a pálcatöréshez, a figyelmezetető jelekre azért jobb lesz odafigyelni, meg talán néhány atyai pofont sem ártana itt-ott kiosztani. Tovább után helyzetjelentünk és beharangozunk a 10. fordulóra, ahol könnyed Real és Barca győzelem mellé vérre menő valenciai derbit és egy rendkívü kemény Villarreal - Sevillát várunk.

6. forduló - Euskal Derbia és minden egyéb

0 komment

Van der Vaart után én is debütálok, csak nem a Betisben, hanem itt a Locán és bízom benne, hogy nem kell hamar elhagynom a pály….izé a blogot. Kezdésként fogyasszátok tőlem a hatodik forduló beharangját, íme:

A végjáték kezdete - 29. forduló

0 komment

A válogatott szünet eseményeit jobb, ha még azelőtt elfelejtjük, hogy megemlékeznénk róluk, amiben két dolog siet a segítségünkre. Az egyik a húsvét, amikor mindannyian magunkba fordulunk, hogy megfejtsük az összefüggést a nyúl a tojás és Jézus között, a másik pedig a hétvégi bajnoki forduló. Megkezdődik ugyanis a hosszú hajrá, amiben a hátralévő tíz meccsen megszerezhető 30 pontból egyre kevésbé lesz megbocsátható a ponthullajtás. Ami a kiesést illeti, a 13. Getafétől kezdve lényegében bárki érintett lehet, miközben az európai kupaszereplést érő helyekért versengő hat csapat kiléte jobbára biztosnak tűnik, és számukra a kérdés inkább az, hogy ki hova érhet oda.

24. forduló: galíciai derbire hangolva

0 komment

A héten spanyol sikerekkel folytatódtak az európai kupaküzdelmek, amik kedvező alapot nyújthatnak egy esetleges tavaszi meneteléshez. A kettős terhelés viszontagságai azonban átírhatják egyes csapatok bajnoki célkitűzéseit. A formálódó mezőny és az élesedő rivalizálás végigkíséri a spanyol pontvadászatot, ám bizonyos esetekben egy-egy párharc relevánsabbá válik az említett jelenségnél. A 24. fordulóban a galíciai derbi lesz az.

«
123

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com