AJÁNLÓ
 
13:02
2015. 04. 03.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
13:02
2015. 04. 03.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
13:02
2015. 04. 03.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
13:02
2015. 04. 03.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
 
13:02
2015. 04. 03.
A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A végjáték kezdete - 29. forduló

0 komment

A válogatott szünet eseményeit jobb, ha még azelőtt elfelejtjük, hogy megemlékeznénk róluk, amiben két dolog siet a segítségünkre. Az egyik a húsvét, amikor mindannyian magunkba fordulunk, hogy megfejtsük az összefüggést a nyúl a tojás és Jézus között, a másik pedig a hétvégi bajnoki forduló. Megkezdődik ugyanis a hosszú hajrá, amiben a hátralévő tíz meccsen megszerezhető 30 pontból egyre kevésbé lesz megbocsátható a ponthullajtás. Ami a kiesést illeti, a 13. Getafétől kezdve lényegében bárki érintett lehet, miközben az európai kupaszereplést érő helyekért versengő hat csapat kiléte jobbára biztosnak tűnik, és számukra a kérdés inkább az, hogy ki hova érhet oda.

 

Az elején kezdve, a bajnoki címért folytatott verseny már leginkább csak kétszereplős, arra ugyanis aligha van esély, hogy a jelenleg harmadik Valencia vagy a negyedik Atléti egyszerre hozzon 8 illetve 9 pontot a Barcelonán, és 4 illetve 5 pontot a Realon. A feladat külön-külön is erős lenne, de különvéve azért az utóbbira még bőven van esély, márhogy a bajnoki ezüstre, ami jelen pillanatban háromszereplős versenynek tűnik a Reallal, a Valenciával és az Atlétivel. Az ötödik Sevillának ebbe aligha lesz beleszólása a Realtól számított 9 pont miatt, a bronzmeccsbe viszont meg beleszólhat a Valencia és az Atléti kárára, miközben a Villarreal kissé lemaradva ugyanúgy tekint előre a Sevillára, mint hátra a Málagára.

A fenti katyvasz lényege az volna, hogy többszereplős veresenyek vannak majd minden pozícióra, aminek jobban örülünk, mint annak, ha Pataki Attila két harmadik típusú találkozás között megfejtené a nyúl-tojás-Jézus húsvéti összefügés-rejtélyt.

Ennek megfelelően, a hétvégi rangadók olyan meccsek lesznek, amelyekben benne a lehetősége annak, hogy átrendezzék a jelenlegi állást.És ezek nem BL-csapatok meccsei lesznek. Ami nem jelenti azt, hogy ne szaladhatnának bele valami váratlanba, hanem azt, hogy nem ezt várjuk (máskülönben hogy is lenne a váratlan váratlan?). A Realnak nem okozhat gondot otthon a Granada; a Córdobát idegenben akkor is vernie kell az Atlétinek, ha január vége óta nyertlenek a Vicente Calderóntól távol; azt pedig nehéz volna elképzelni, hogy a Barcát egy szezonban kétszer is megcsapja a Celta. De hogy elszórjunk random híreket is a csapatok háza tájáról: Pepe sérült de cserébe James visszatér, miközben Isco edzésen csúnyán felbőrözte Arbeloát; Alderweireld és Óliver Torres kölcsönből jönnek vissza a következő szezonra az Atlétihez; Messi sérülése vagy rendbejön a meccsre és játszani fog vagy nem, ahogy vagy igaz a hír, hogy Neymart beidézték tanúnak a saját leigazolásának ügyében, vagy nem.

A történések középpontjában mindenestere inkább a Valencia – Villarreal és a Sevilla – Athletic meccsek lesznek. És lehetnének még jobban is, ha az Athletic nem cseszte volna el a szezont már valahol az elején, hiába az utóbbi időszak teljesítménye. De elcseszte, úgyhogy a meccs a Sevillának számít többet, ami viszont nem jelenti azt, hogy a baszkok ne raknák oda magukat úgy, ahogy egyébként mindig is teszik, amiértis kitűnő meccsre számítunk. Ahogy Valenciában is, ahol a szezon kezdetén aligha számoltak azzal, hogy az idény utolsó negyedének a dobogóról futnak neki. Igaz, a többiekkel ellentétben lényegében egyfrontos szezonban vannak, lévén, hogy a kupábóol is egészen korán kiszálltak, miközben a Villarreal csak nemrég hullott el úgy az Európa-ligában, mint a kupában.

A tabellán kissé lejjeb tekinve, a Getafe – Depor és az Almería – Levante közvetlen vetélytársak küzdelme, éppen ezért nem is tudjuk, hogy sokat vagy éppenhogy keveset várjunk ezektől a meccsektől. Az Eibar – Rayo párosítás már izgalmasabbnak tűnik, de ez lehet, hogy ez egyszerűen a Rayo és Paco Jémez iránti elfogultságunknak köszönhető, miközben, csakhogy felelőtlen jóslatokba bocsátkozzunk, megelőlegezzük, hogy az otthon egész jól teljesítő Espanyol leveri az Elchét. Végül lesz még egy Málaga – Real Sociedad is, amin a Málaga egy győzelemmel rámehetne az utcsó európai kupaszereplést érő helyen dekkoló Villarrealra, ha az utóbbi kikapna Valenciában, aminek egyébként nem örülnénk annyira, mivel a Villarrealt egyszerűen szebb focit játszó jobb csapatnak tartjuk a Málagánál. Hajrá!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com