AJÁNLÓ
 
18:15
2016. 09. 09.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 09. 09.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 09. 09.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 09. 09.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 09. 09.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt az idő! - La Liga 3. forduló  

0 komment

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas

Jópár csapatnak üzenjük a bejegyzés címét, ugyanis ha ránézünk a tabellára akkor látható, hogy néhány csapatnak alaposan bele kéne vágnia itt a dolgokba és míg nem késő, felnőni az ambíciókhoz. Ezeknek a csapatoknak most megvan az esélye zárkózni, nyerhető meccsek jönnek. Ezért a cím. És ezért is a beharang.

 

Real Sociedad - Espanyol: Én mondom ezek a "pericós" fiúk egy csapásra szórakoztató iparosokká váltak a közutálatnak örvendett favágókból. Persze kellett hozzá egy jó karmester és kíváló transzferek. Ezúttal győzelem is társulhat hozzájuk, ehhez a kiszámíthatatlan "socikat" kellene saját közönségük előtt földbe döngölni, ami gondoljunk bele nem lehetetlen tett. Változatos volt az előző év az egymás elleni mérleg szempontjából, ugyanitt 2-3 az Espanyolnak, Barcelonában viszont egy ötöst hintettek a baszkok. Emiatt és az idén látottak miatt is joggal bízhatunk egy sziporkázó háromesélyes mérkőzésben. 

Celta Vigo - Atlético Madrid: Ön a manchesteri derbi és ezen mérkőzés közül melyiket választaná holnap kora délután? És miért éppen a Celta - Atletit? A két csapat helyzetét tekintve mind általánosságban és mind jelen helyezés szerint rangadóról beszélünk, amely két eddig nyeretlen csapat küzdelmét fogja hozni. A madridiak már menetrend szerint belefutnak egy-egy pofonba a kelták ellen, így holnap sem lenne meglepő, ha a Cholo Team harmadik nekifutásra is győzelem nélkül maradna. Egyik csapatnak sem férnek bele az első két fordulóhoz hasonló csetlések és botlások, szükségszerű a győzelem mindkét oldalon. Ezért is válasszuk holnap a finom ebéd mellé eme találkozót. 

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas
Sisto, Orellana, Aspas, Giuseppe Rossi. Ez azért bármilyen összeállításban ütős!

Real Madrid - Osasuna: Mivel nem az El Sadarban kerül megrendezésre a mérkőzés, ezért bátran belemerülhetünk az országos egyes megjósolásába. Bár a Zidane féle gépezet az előző fordulóban kis híján megdöccent, egyelőre becsületesen tartja magát és elégedett lehet a fiatalok teljesítményével, amit Lopetegui is honorálni fog előbb vagy utóbb válogatott behívókkal. Egyelőre sima van, fordított nincs, Pamplonában viszont a nyitóiksz után jött a fordított. Bár harcos és szimpatikus csapat Enrique Martin egylete, nem itt fogják a másik Real ellen elhullajtott pontokat visszahozni. 

Málaga - Villarreal: Nem lennék jelenleg Villarreal csatár, mert az azt jelentené, hogy nem léphetek pályára a Rosaledában. Pato, Soldado és Bakambu is a kórház szélén az orvosi szakértelméről hírhedt submarinonál. Olyan 5-6 évente szoktak a sárgák Málagában diadalmaskodni, ezt a kártyát pedig már tavaly kijátszották. A csapat helyzete és az ellenfél személye miatt is érdemes Fran Escríba fiai ellen fogadni valamilyen módon. A túloldalon eddig egy zsebből kihulló győzelem és egy sírból visszahozott vereség, vagyis két döntetlen a mérleg. Így az előzetest látva az sem kizárt, hogy a két klub egymás ellen fog harcolni a bajnokság végéig a jobb pozíciókért, így rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor mindkét fél számára. 

Sevilla - Las Palmas: Leicester szindrómát épít a Las Palmas, legalábbis az első két fordulóból ez tűnik föl. Két meccs 9 lőtt és 3 kapott gól. Ezzel bármelyik gigász meg lenne elégedve, a Kanári-szigeteken meg egyenesen fieszta hangulat. És ez nem csak őket, hanem minket is mosolyra fakasztott és remélhetőleg még megismétlődnek párszor ezek a fakasztások. A La Liga hivatalos twitter oldala így vezette fel a mérkőzést: "Sampaoli & Setién: Kivonat a labdabirtoklás futballjából." A Sampaoli féle labdabirtoklás ezzel szemben viszont amekkora show volt az első játéknapon papagályék ellen, annyira lehangoló volt Villarrealban. Így kíváncsian várjuk a hétvége másik rangadóját, amely taktikai arcokra (nem, nem harcokra) és sikertörténetek folytatására ad majd választ.

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas
Quique Setién augusztus legjobb edzője. Kérdés? Szerintem sincs..

Barcelona - Alavés: Brit tudósok még mindig el vannak foglalva az Izland - Magyarország mérkőzés büntetőjének analizálásával, új feladatként viszont kitűzném nekik az Alavés pontszerzését a Calderónban. A lényeg, hogy a szebb napokat is megélt és újra szép napokra törő baszkok veretlenek a bajnokságban. Eddig. Mauricio Pellegrino ha Madridban tömény 90 perc védekezést szervezett meg, akkor nem a Barcelonának fog neki rohanni. Eddig a blaugrana is hozza a kötelezőt és talán a Messi - Iniesta - André Gomes hármas hiányzása sem fogja visszavetni a csapat teljesítményét.  Így viszont talán rögtön kap esélyt a bemutatkozásra az új srác Paco Alcacer, aki eddig a legnagyobb talány a katalánok nyári vételei közül.

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas
Alcacer fogadtatása Barcelonában és Munir első útja a Mestallaban. Bár a Camp Nou felső karéjain foglalt helyet több szurkoló, képnek azért nem rossz. 

Sporting Gijón - Leganés: Hihetetlen. Ha emlékeztek a szezonelőzetes tippjeinkre, mindkét csapatot kiesőnek mondtam. De több mint a fele bagázs kiesőnek tippelte meg. Erre az egyik Bilbaót ver, a másik Celtát ver, majd egy könnyed döntetlent játszanak ki ezzel, ki azzal. Az erőviszonyokra ránézve érik egymás ellen is egy döntetlen, de hajlok afelé, hogy a Leganés csinál ebből egy győzelmet. Felülmúltam a lebecsülési képességeimet velük szemben. Az pedig, hogy Serantes augusztus legjobbja lett az LFP szerint...bámulatos. Eddig nem csak összemákolgatták a pontokat, hanem van fantázia is a játékban és ez a nem mindegy. Mi lehet rossz ebben a mérkőzésben? Délig fel kell kelni. 

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas
Abban a hajban van a Leganés ereje. Tuti! 

Valencia - Betis: Két hátvédet kell igazolni ahhoz, hogy kicsit elkezdhessünk bízni a denevéresekben. Ezzel a Mangala - Garay párossal már lehet valamiféle elképzelése Ayestaránnak arról, hogyan is néz ki egy csapat védelme. A jó foci és a helyzetek elől az első két fordulóban megvoltak, a hátsó traktussal akadtak viszont olyan mértékű problémák, amikből fakadóan nulla egységgel áll a tabella legutolsó helyén a Valencia. Nincs más hátra, mint előre, ezt a meccset be kell húzni, még Santi Mina nélkül is. Van elég ügyes támadó háztájon. A Betis eddig viszont nagyjából az, amire számítottam. Kicsit a befejezésekre odafigyelve össze fog ez állni, a 6-2 és a 0-0 ellenére adjunk még időt Gus Poyetnek, hiszen nem csak ő maga új, hanem a keret egy része nem látta még csak hírből sem Sevilla városát. 

Granada - Eibar: Ha lesz dolog a nőkön és a differenciálegyenleteken kívül, amit nem fogok érteni, az a Granada. Egyszer sziporkázás, máskor fogjuk rá, elmegy, harmadszor meg totális csőd. A kispadját megint a végtelenségig bővító mórok jó kerettel rendelkeznek, egy céltudatos és saját rendszerét a világért sem felborító edző is van a háznál. Jó móka lesz ebből, csak sikerüljön a játékban rendet vágni, látni akarom a Jémez féle csapatot hosszú évekig. Az Eibar esetében pedig csak azt tudom mondani mint a Leganés témánál: alulértékelve. Nincs itt akkora probléma a keretet illetően, mint ahogy azt sokan próbálták felvázolni. Csak tessék időben becserélni Sergi Enrich-et. 

Deportivo - Athletic Bilbao: Ez eddig nem jó. Röviden összefoglalva ennyi eddig a baszk óriás, pedig a játékkal olyan nagyon nem is volt probléma sem a Sporting, sem a Barca ellen. Valami hasonló hibádzik, mint Valenciában, az Athleticnek az a szerencséje, hogy van ambíciózus edzőjük, aki tud rántani a gatyamadzagokon. La Corunában viszont nem csak a levegő, hanem a vendégszereplés is nehéz, olyannyira, hogy 10 éve már a legutolsó Bilbao sikernek a Riazorban. A Depor pedig egyelőre stabilnak tűnik Gaizka Garitano-val az élen és jó kilátások vannak egy stabil közepes szezonra. A baszkok meg talán csak az Európa Ligára pihennek rá. 

És itt a posztban szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy boldog születésnapot kívánjak egy régi ismerősnek, egy kedves békának, akit remélem hamarosan viszont látunk a La Ligában: 

La Liga beharangozó Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Sevilla Valencia Villarreal Athletic Bilbao Las Palmas


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com