Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Setién távozásával a tiki-taka is elillan a szigetről?

0 komment

Quique Setién Las Palmas La Liga Gran Canaria tiki-taka derbi gallego

"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt a bajnokság legszórakoztatóbb csapatává faragta a Las Palmast, de az utóbbi időben annyira elmérgesedett a helyzet az edző és a vezetőség között, hogy szombat délben Setién bejelentette, az idény végén távozik.

Az Atlético Madrid először nyert rangadót, Pepe Mel pedig a Barcelona legyőzése után a szezon legfontosabb meccsét veszítette el. Ez történt a 28. fordulóban.

12. forduló - szombat: a nap, amikor Benítez megbukott

0 komment

La Liga 12. forduló szombat el Clásico derbi gallego

Bár az egész futballvilág a Bernabéura figyelt, a játéknapon Galiciában is derbit rendeztek. Pályára lépett emellett a Sevilla és a Valencia is, nézzük, milyen eredménnyel!

33. forduló: A célok tisztázódtak

0 komment

A 33. fordulónak már úgy futunk neki, hogy az élbolyban szereplő csapatok bajnoki célkitűzései körvonalazódtak. Az már hetek óta nyilvánvaló, hogy a ligaelsőség a két gigász között fog eldőlni, ahogy az is egyre biztosabb, hogy az Atlétinek nem lesz riválisa a bronzéremért folytatott harcban. Az utolsó BL helyért csak látszólag jelentkezett be a Sevilla, hiszen az Európa Liga elhódítása hasonló privilégiummal kecsegtet. A Villarrealnak önmagát kell megerőszakolnia Európáért. Beharang(féleség).

24. forduló: galíciai derbire hangolva

0 komment

A héten spanyol sikerekkel folytatódtak az európai kupaküzdelmek, amik kedvező alapot nyújthatnak egy esetleges tavaszi meneteléshez. A kettős terhelés viszontagságai azonban átírhatják egyes csapatok bajnoki célkitűzéseit. A formálódó mezőny és az élesedő rivalizálás végigkíséri a spanyol pontvadászatot, ám bizonyos esetekben egy-egy párharc relevánsabbá válik az említett jelenségnél. A 24. fordulóban a galíciai derbi lesz az.

22. forduló - Madridi derbi

0 komment

Pár évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor mindenki a halál faszára kívánta a klasszikókat. Érdekes módon ez pont az az időszak volt, amikor elvileg a klasszikó számított a legcsúcsmeccsebb csúcsmeccsnek. Még érdekesebb módon viszont igazából az van, hogy az egészben nincs is semmi érdekes, és egyszerűen arról van szó, hogy valami, amit különlegesnek és egyedülállónak tartunk, hétköznapivá válva elveszti a báját. Azzal, hogy az utóbbi időben az Atléti is beszállt a nagyok párharcába, egyfelől jóval izgalmasabb lett a bajnokság, és a madridi derbiket újra nagyobb érdeklődéssel kezdte figyelni a világ. Másfelől viszont, amikor a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a spanyol kupában is találkozva egymás hegyén-hátán jönnek az összecsapások, akkor megint a hétköznapivá válás fenyeget. Egészen biztosan erre gondolt James Hetfield is, amikor gyerekkoromban (azidőtájt, amikor még éppen nyitottunk a világra, ahelyett, hogy arról beszéltünk volna, hogyan kéne magunkra reteszelni az ajtókat) arról dalolt az MTV-n, hogy szomorú, de igaz. De legyen akármilyen szomorú meg igaz, bazz, ez a forduló akkor is a madridi derbiről fog szólni!

15. forduló - baszk derbi, a futballszerelem

0 komment

A BL-en és az EL-en megpattanva zuhan ránk a 15. forduló, mely baszk rangadóval édesget a tévé elé. Figyelem, már pénteken résen kell lenni, mivel a Real hétközben nyitja meg a játéknapot. Hajtsunk a rostjára!

3. forduló: Mikor leszáll az éj, a sötétben valami les rád, de ne félj!

0 komment

Az Eb-selejtezők után újra La Liga, újra bajnokság! Harmadszor üvölthetünk egymás arcába ennek örömére, és a decibelből nem kell spórolni. A divatdrukkerek izzadt tenyérrel szorongathatják majd a távirányítót, hiszen nem kisebb csatákkal csábít a tercera jornada, mint a madridi derbi és az Athletic barcelonai túrája. Azoknak pedig, akik szeretnek elcsámcsogni egy-egy futballélmény cupákján, szintén van ajánlatunk: a feljutók rangadója (Éibar-Depor) két zacskó szotyival kiváló szórakozás. Hajtsunk is a lényegre.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com