AJÁNLÓ
 
17:28
2015. 10. 02.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
17:28
2015. 10. 02.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:28
2015. 10. 02.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
17:28
2015. 10. 02.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:28
2015. 10. 02.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

7. forduló: Európa előtt és után

0 komment

A HETES számot mindig nagy becsben tartották mióta világ a világ. „A hetedik te magad légy”, írta József Attila néhány évtizede, az Iron Maiden legjobb lemeze a konceptuális Seventh Son of a Seventh Son (amely a hetedik a sorban), Steve Vai minden lemezén a hetedik szám a legjelentősebb, hetes mezben játszik a világ egyik legjobbja (tudjátok, akinek CR monogramja van), és még sorolhatnám, ha akarnám, a hét törpét, a hét főbűnt (a filmet is) meg a hétmérföldes csizmát is. Valamint, nem utolsósorban, hetes sorszámot visel a következő forduló, amelyet ezen a HÉTvégén fogunk megnézni. Hasonlóan a thrillerhez, izgalmakban és akcióban bővelkedik. Utána pihenőre megy a bajnokság az Eb-selejtezők miatt. Lássuk csak a mostani adagot!

 

Celta Vigo – Getafe (péntek, 20:30)

Pénteken a Celta Vigóval kezdődik a móka, ez nekünk azért jó, mert péntek este nincs unalmas meccs így. Eddig vagy azért mert hétközi nemzetközi forduló volt, vagy azért mert a nagycsapatok szombaton vagy vasárnap (de persze nem a Nagy utca sarkán) játszanak. Így viszont a kecske és a káposzta is megmarad, mivel nem európai részvevő játszik majd, de arra feljogosító focit, így mindenkit vár a képernyő elé és a Balaídosba a Celta Vigo. A Barca-verés után kicsit elcsendesedett Galícia, az Eibar kijózanította a fejeket, de még veretlen Berizzo és csapata. Most sem látjuk, mitől törne meg a sorozatuk. A Getafe meggyőzőnek tűnő, de nagyon szerencsés 3-0 arányú győzelem (Levante) után érkezik észak-nyugatra, de véleményem szerint nem távozik pontokkal, de egy gólra jók lesznek. Kb 3-1 lesz, hazai fronton túl nagy a tűzerő, hogy szorosabbra lehessen számítani. A Celta, ha nyer, legalább átmenetileg vezetheti a ligát.

Többek között Aspas vezérletével a Celta az 5 topliga 3. legnagyobb gólátlagot jegyző csapata (a Bayern és Dortmund mögött)

Sevilla – Barcelona (szombat, 16:00)

Egyik csapat sincs igazán formában. A Sevillát lefocizták az oly kedves emlékeket ébresztő Torinóban (első UEFA-döntő ugye), a Barcelona pedig hiába próbálkozott egész meccsen, két kései gólnak meg a szerencsének is köszönhette a Leverkusen elleni hazai győzelmét. Messi sérülése okából másnak kell a hátára vennie a csapatot, amikor kell, Suárez jelentkezett is a feladatra! Iniesta is kidőlt, így Luis Enriquének újra meg kell találnia a működő felállást. Hazai fronton a középső védelem még mindig nem teljes, így főhet a feje Emery mesternek. Az egyik csapatot a hazai pálya, a másikat meg a jobb játékosanyag fogja segíteni. Szerintem nem lesz olyan jó meccs, mint máskor, pl a tavalyi 2-2, helyzetekben szűkösebb felhozatalra, eredményben meg 1-2-re számítok.

Suárez lesz az új nyerőember?

Granada – Deportivo (szombat, 18:15)

Granada nem az az igazi hazai erőd, a Deportivo meg idegenben egész jól muzsikál. Tegyük hozzá azt is, hogy a Granada inkább a nagyok játékát próbálja elrontani (két szűk vereség a Bernabéuban és a Mestallában elég emberes), de a Deportivo lendülete ellen szerintem nem lesz sok ellenszer. Víctor Sánchezék elkapták a fonalat mostanában, nem látom, mitől fulladna ki a motor. Ez egy nyerhető meccs, úgy is fognak hozzáállni, szerintem ez is 1-2.

Lucas Pérez egész kivirágzott otthon (4 gól, 1 gólpassz a csapat 11-éből), érezte ő, hogy haza kell mennie

Espanyol – Gijón (szombat, 20:30)

A Cornellában, azaz Power8-ben az Espanyol jól muzsikál, ám az a 9. hely szerintem elég túlzó a mutatott játékot elnézve. Sergio fiai nem mákolták be ugyan mind a három győzelmüket, de 2-nél jelentős szerepet játszott a szerencse is (Getafe, Sociedad), ám a Valencia leverése mindenképp dicséretet érdemel. A Gijón alól két 2-1-es vereség után kicsúszna a talaj, ha most is kikapnának, így arra számítok, hogy minimum egy X-re jók lesznek Katalóniában Abelardóék. Tippem 1-1, de a vendég sem lepne meg.

Las Palmas – Eibar (szombat, 22:00)

A szigetiek nagyon szép győzelmet arattak a Sevilla felett, majd szorossá sikerült tenniük a Barca elleni idegenbelit is. Utóbbi nem teljesen az ő érdemük (a Barca is pórul járt a sérüléssel meg a kihagyott tizivel is), de ez egy olyan dolog, amiből lehet erőt meríteni. Az Eibar idegenben még nem kapott ki, igaz, csupa olyan ellenfele volt, aki ellen fel lehetett venni a kesztyűt (Granada, Málaga, Levante így sorban). Ebbe a mintába a Las Palmas is illeszkedik, látunk majd egy szép 2-2-t, aki meg nem ismeri a csapatokat, legyintsen rájuk nyugodtan.

A Mendilibar-Eibar nemcsak rímel, hanem működik is. Ki gondolta volna?

Málaga – Real Sociedad (szombat, 22:00)

6 forduló után még soha nem volt olyan primerás csapat, amely még ne szerzett volna gólt. Mostmár van, és Málagának hívják. Mégis bízom bennük. Éspedig azért mert 6 meccsen csak 3-at kapni teljesítmény, ez meccsenkénti fél gólt jelent, mindezt úgy, hogy letudták a Barcát és a Realt is idegenben. Egyébként rúgott gól nélkül 3 pontot összeszedni szintén megsüvegelendő, mégha az átlag spanyol focit kedvelő embernek nem is teljesen tetsző taktika ez. Javi Gracia tudja, mit csinál 3 0-0-val is lehet araszolni. A jó hír számukra az, hogy a Sociedad sincs igazán nagy formában, verhető ez a baszk csapat most. De gólt rúgni is illene / lehetne. Tippem: 1-0.

Rayo Vallecano – Betis (vasárnap, 12:00)

A darazsakat hamarabb összekapta mindenki kedvenc Pacója, mint ahogy vártuk, így már a középmezőnyből csípnek, nem is fogják alábbadni. Javi Guerra személyében megvan az idei gólvágójuk, kezd jól állni a széna a Vallecasban. Sevillában ki volt szabad kapni az FC-től (3-2-re), most viszont a másik sevillai csapatot fogadják, a Betist. Azt a Betist, amely épp előttük áll a tabellán, és amely legutóbb bevette Gijónt, többek között Joaquín-góllal. A gólgazdag összecsapásnak csak a vasárnap déli időpont tehet be. Eldőlhet bármelyik irányba, egyik csapatot sem látom jelentősen esélyesebbnek. X közeli eredmény a legvalószínűbb, 2-2, vagy hasonló.

Athletic Bilbao – Valencia (vasárnap, 16:00)

A baszkok nagyot pihentettek Alkmaarban csütörtökön, Aduriz és Raúl García csak a végén szálltak be, azonnal meg is látszott. Ilyen körülmények között hazai pályán ők az esélyesebbek. Főleg, ha hozzátesszük, hogy egy Soldado tripla óta nem tud nyerni a Valencia Bilbaóban. Most sem fog, főleg Abdennour távolmaradása lesz érzékeny veszteség. Bakkali egyébként biztosan kezd, mivel nem tagja a BL-keretnek, az Espanyol ellen megsérülő Gayá pedig már labdás edzéseket végzett. A hétközben Lyonban nyerő Valencia nem spórolt a franciáknál, az első félidőben sokat támadtak, a másodikban pedig végig koncentráltan védekeztek, így ez elég sokat kivehetett belőlük. Egyedül az szól mellettük, hogy a Bilbao 2 nappal később játszott Európában.

         

Nézzük meg még egyszer Feghouli bombagólját

Levante – Villarreal (vasárnap, 18:15)

Kisebb valenciai tartományi derbicske lesz a Ciutat de Valénciában, amelyen sokan egyértelmű eredményt várhatnak. Ám szerintem ez nem lesz ilyen sima. Egyrészt a Levante túlzó és érdemtelen vereséget szenvedett Getaféban a hétvégén, a Villarreal pedig a teljes kezdővel és egy csütörtökön végigtámadott meccs után érkezik a szomszédvárba. Mindezt azután, hogy Atléti vertek legutóbb. Kicsit sok lesz a jóból, szerintem itt egy alacsony színvonalú döntetlent fognak produkálni, gólváltással, amellyel végső soron mindkét fél elégedett lehet. Megint lecserélődik a bajnokság éllovasa, de hát ilyen ez...

                 

Ez meg itt Leo Baptistao, aki úgy tűnik, itt találta meg a leginkább a számítását

Atlético Madrid – Real Madrid (vasárnap, 20:30)

10 éve jóformán csak a két csapat szurkolói tekintettek erre a meccsre hatalmas derbiként, mivel nagyon egyoldalúan, éveken át verte helyi riválisát a galaktikus meg nem galaktikus Real Madrid. A bajnoki cím, és BL-döntő óta ez megváltozott, Simeonéékra odafigyel az egész világ, így nemcsak egy ország és szimpatizánsai, hanem vélhetően egész Európa focis közvéleménye erre figyel majd a hétvége lezárásaként. A fehéreknél sok a sérült, főként a védelemből nincs Pepe és Danilo (Ramos már bevetésre készen), ezért megbomlik az eddig alkalmazott Nacho-Varane páros, James combja a derbire rendbejött, de kezd rendbejönni a betegeskedési hullám. A piros-fehéreknél Koke hiányzása a legfőbb pótolnivaló. A matracosok nagyon reménykednek a felépülésében, ami még mindig függőben van.

Ronaldo a Malmö ellen megszerezte 500. és 501. gólját klubszínekben, BL-rekorder lett, így róla szólt a meccs. A meccsről pedig az lehet a legfontosabb kiemelnivaló, hogy az Atléti támadóbb felfogásban játszik idén, így minden esély megvan egy nyíltabb összecsapásra. Hogy abból mi lesz, ember a talpán, aki megmondja, de mindenki nézze meg, aztán eldöntjük, hogy kinek tetszett!

További infókat, híreket a blog hivatalos facebookján találtok.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com