AJÁNLÓ
 
19:58
2015. 12. 11.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
19:58
2015. 12. 11.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
19:58
2015. 12. 11.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:58
2015. 12. 11.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
19:58
2015. 12. 11.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

15. forduló: Egyre okosabban (péntek és szombat)

0 komment

Eléggé pepitára sikeredett a hétközi BL és EL forduló a spanyol csapatoknál, de örömmel jelentjük: egyelőre mindenki versenyben van, igaz nem mindenki abban a sorozatban, ahol eredetileg indult. A Bajnokok Ligájában három csoportgyőztes csapatnak (Real, Atlético, Barca) szoríthatunk továbbra is, míg az Európa Ligában a Villarreal és a Bilbao mellett még kettő csapat, a Sevilla és a Gery Neville-lel debütáló és elbukó Valencia vitézkedhet majd februárban tovább. Valentin napig viszont van idő bőven, így aztán lehet a La Ligára és a spanyol kupára koncentrálni. Hajtás után 15. forduló beharang. 

 

Getafe - Real Sociedad

Az egyetlen bajom a szocikkal, hogy nem váltottak korábban menedzsert. Eusébio gyönyörűen elkapta a fonalat új csapatánál, és a támadószellemű kemény letámadásos taktikája is úgy fest megértő fülekre talált a Moyes ideje alatt csak döglődő Txuriurdinnál. Az Barca B korábbi mestere örömét tovább fokozza, hogy az Eibar ellen már harminc percet játszó Jonathas úgy fest teljesen harcra kész állapotban van, így a magába szálló Carlos Vela és a kiváló formában játszó Agirretxe mellé kapott egy erős és egyben kiismerhetetlen, nagyszerű képességekkel megáldott harmadik támadót is. Nagy mértékben mernénk rá fogadni, hogy Illaramendiék szépen lassan megindulnak felfelé az Európa Liga irányába. Hét pont nem nagy távolság. Hazai oldalon lóhúgy és esti fény, hisz a bajnokságban rendkívül esetlegesen játszó fővárosiak szerdán a királyi kupában is kaptak egy duplát Paco mestertől, úgyhogy idén megintcsak maximum az életbenmaradás lehet a cél. A szocit persze ezt nem érdekli, a szoci nyerni megy Madridba. 

Eusébio kihozhatja belőle az állatot

Barcelona - Deportivo La Coruna

Két döntetlen és máris arról szólnak a hírek, hogy elfogyott a mojo Barcelonában. A múlt heti valenciai pontvesztés után Luis Enriquének az utolsó BL csoportmeccsen több kulcsjátékost is sikerült pihentetni, ráadásul Sergi Roberto és Jeremy Mathieu is visszatért a csapatba, így nagy reményekkel várják az egyre szebben muzsikáló Deportivót. Messi teljes terhelést kapott a Leverkusen ellen, csütörtökön pedig fújhatott egyet, így Victor csapatán a világ szeme, hogy megállítsák a foghíjas MSN-t. A Depor egyre inkább úgy tűnik a régi ász személyében úgy tűnik megtalálta a tökéletes edzőt, hisz az egykori válogatott szélső a 6. helyen tartja a ritmust a La Corunával. A Barcán és a Realon kívül szinte minden nagyobb kaliberű csapattal találkoztak már a ligában, és ezt figyeld: egyszer sem szenvedtek vereséget. Valencia, Atletico, Sevilla, Vigo, Athletic - mindenkivel döntetlen. Hazai pályán persze még Neymar nélkül is a katalánok az esélyesek, de dőreség lenne félvállról venni a vereséget utoljára októberben szenvedő vendégeket. 

Celta Vigo - Espanyol

Kínlódik a Celta. Berizzo fiai az istenért sem tudják állandósítani a formájukat, ami a későbbiekben több helyezésbe is kerülhet majd. Volt persze pillanat, amikor már mi is azt hittük sikerült lábon kihordani a Valenciától kapott öklöst, de a gyilkos ösztön mintha még mindig hiányzozna Nolitóék lábaiból. Ami persze a legszebb az egészben, hogy a táblázatra nézve minden rózsaszín és csokipuding illatú, hisz a negyedik helynél jobbat idén kívánni sem tudnának, de ott liheg a nyomukban a Villarreal, a Depor, és az embertelen formában focizó Athletic Bilbao is. A három pont tehát kötelező, de hogy mit szól ehhez a skizofrén Espanyol, az jó kérdés. Az egyszer pazar kontrajátékot toló, máskor szétesett csapat benyomását keltő látogatók taktikája szinte fix, hogy nagyon nem ízlik majd a Fontás és Johnny Castro nélkül felálló hazaiaknak. A szinte hiányzók nélkül érkező Caicedóék akár meglepetés is okozhatnak. 

úgy fest nem megy Barcelonába

Levante - Granada

Rubi jött, de eddig nem sikerült igazán felráznia a békákat. A játék persze összeszedettebb, látványosabb és támadóbb szelleműbb is, de ha a játékosok nem verik be a helyzeteket, mint Rocco Siffredi a művésznőknek, akkor nem lesz változás. A Granadának sincs persze sok oka az örömködésre. Az utolsó hat mérkőzésen hat pontot sikerült gyűjteniük, s bár ezek közt volt egy Athletic Bilbao skalp is, az inkább írható a vendégek szerencsétélenkedéseinek a számlájára. Kiesési rangadó decemberben, azaz igazi hat pontos meccs.

Sevilla - Sporting Gijon

Emery megint végrehajtotta a tervét, és újra az EL egyenes kieséses tábláján találta magát és nyáron felhizlalt csapatát. Értjük persze, hogy sok az új arc, és Bacca is hiányzik elölről, de lassacskán ideje lenne domborítani is valamit a kis ill. középcsatok ellen is, nemcsak holmi Juventusok, Valenciák, Real Madridok és Barcelonák ellen. Hiányzók még mindig akadnak Sevillában, de Unai mester már több emberből válogathat, mint tehette azt az eddigi szezon során bármikor. Iborra, Kolodziejczak, Andreolli, Beto, Carrico és Nicolas Pareja is jól csengő név a spanyol élvonalban, de azért lássuk be, nem lehetetlen pótolni őket még Sevillában sem. A Sporting meg állat. Abelardo Gijónja a csapatmunka tökéletes példája. A határozott, jól átgondolt játékstílus első és legfontosabb eleme a csapatként funkcionálás. Rendezett sorok, gyorspasszos támadójáték, stabil védekezés - mondom ezt a bekapott gólok és a tabellán elfoglalt pozíciójuk elenére. Többet egy ilyen kaliberű csapattól nem is várhat az ember. Azt persze nem állítom, hogy év végére simán bejutnak majd a TOP tízbe, de a velük együtt frissen feljutó Las Palmashoz képest fényévekkel összeszedettebb és átgondoltabb focit játszanak. Mindenesetre, ha idén meglesz a bennmaradás, jövőre pedig kapnak egy szeletkét a TV-s pénzekből, csudaszép jövő várhat rájuk. Ami a hétvégét illeti, a múlt vasárnap mesterhármast szerző Sanabria eltiltott, így a Halilovoc-Ndi duóra hárul a gólszerzés terhe a Pizjuánban. Lássuk be, nem lesz könnyű.

A Barca suli újabb képviselője

Las Palmas - Real Betis

Talán nem mondok újat azzal, hogy a Las Palmasnak túl nagy még ez a kabát. A Betis persze nem egy világverő egyesület, de tudvalevő, hogy idegenben gyűjtötték pontjaik nagyrészét és a rutin is mellettük áll. Sok jót most sem ígérünk a szigetlakóknak. Szokásos Betis féle 0-1 a tipp.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com