AJÁNLÓ
 
18:32
2014. 09. 23.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
18:32
2014. 09. 23.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:32
2014. 09. 23.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
18:32
2014. 09. 23.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:32
2014. 09. 23.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5. forduló: Vigyázó szemeink Galíciára vetjük

0 komment

Múlt péntek óta dübörög a meccsdömping, és jövő hétfőig minden nap spanyol elsőosztályú meccset nézhetünk, tehát a bőség kosara nem hogy közeleg, hanem egyenesen belőle válogatjuk a szebbnél szebb almákat. Ma este kezdődik az első hétközi forduló, amely két „rendes”, péntektől hétfőig tartó hétvégét fog összekötni, Spanyolhonban legalábbis. Így lehet készülni, kerüljön terítékre a hal meg a kagyló, galego népmesét is lehet olvasni, ha van kinek, ugyanis a hét közepe az ország észak-nyugati csücskéről szól, a figyelem most Galíciára összpontosul. Az Atlanti-óceán partján csap össze a régió két büszkesége, amelyek a közelmúltban a BL-ben vitézkedtek (ráadásul a Celta jelenlegi edzőjének aktív részvételével). Ez két olyan csapat, amelyet a királyi előjogok is összekötnek a földrajzi hovatartozáson kívül. Sok a közös, mégis vérre menő derbi ez, igazi nagy tradíciókkal bíró regionális csörte, amely eldönti, hogy ki a legény a gáton, legalábbis a következő találkozóig.

Real Madrid – Elche

Ma este a Bernabéuban indul a banzáj, és hogy ne legyen tipikus sztárcsapat vs. kiscsapat menet, Ancelotti kapusrotációt ígért a kezdőben, végre bemutatkozik Keylor Navas a BL-győztes hazaiaknál. További változás, hogy a sérült Pepe még nem tér vissza, ráadásul Chicharito is hála meggyőző teljesítményének (és Benzema utóbbi időkben mutatott teljesítményének) a kezdőben találhatja magát. Mozgalmasan telnek a napok Madrid fehér felében, mivel a stadion nevének eladása körül is megy a találgatás, horrorisztikus összegekről is szó van. Vendégfronton is lesznek kisebb változások, a Rayo ellen győztes csapattal szemben a maira azt mondja Escribá mester, hogy megpakolják emberekkel a középpályát, de nem fognak védekezni orrvérzésig. Meglátjuk. Meglehet, hogy ha korán megérzi a vérszagot a Real (értsd: betalál), nagyon megtanítják kesztyűbe dudálni a zöldeket. A meccs további pikantériája, hogy tavaly szinte napra pontosan ugyanekkor, szintén hétközi fordulóban találkozott a két csapat, és a Real egy utolsó perces ajándékbüntetővel nyert idegenben. Jó meccs lesz, akkor is, ha kiegyensúlyozatlan lesz!

Legutóbb tétmeccsen Costa Rica nemzeti mezében láttuk, ma a realos is sorra kerül

Celta – Deportivo

Vigóban egy nagymúltú galíciai derbire hangol az egész tartomány. 2 éve kéz a kézben jutottak fel a másodosztályból ezek a csapatok, a Depor liftezése mellett a Celta egész komoly középcsapattá nőtte ki magát, így a nagy esélyes természetesen az égszínkék hazai csapat. A lehengerlő támadó focit játszó Celta minden valószínűség szerint földbe fogja döngölni a játékát nem nagyon találó Deport. A Riazorban viszont abban bízhatnak, hogy ez a szezon legnagyobb derbije, amely szárnyakat adhat a rossz passzban levő gárdának. A Deportivo szekerét konkrétan kihúzná a sárból egy derbigyőzelem, ráadásul idegenben, hogy még zamatosabb legyen. Ez egy olyan meccs, ahol nem biztos, hogy favoritokkal kell foglalkozni, erre a gyengébb is felszívja magát, így parázs meccsre van kilátás, megnézésre erősen ajánlott! Véleményem szerint a játéknap legjobb meccse is kikerekedhet a dologból!

A Deportivo vendégmezét Galícia lobogója ihlette

Szerda este most nem BL-t nézünk, hanem 3-3 meccs fog lemenni szimultánban: kora este pályára lép a liga majd’ összes piros-fehér csapata (a Sevillán és Granadán kívül):

Almería – Atlético Madrid

Eibar – Villarreal

Rayo Vallecano – Athletic Bilbao

Ezekben a meccsekben az a közös, hogy európai érdekeltségű csapatok látogatnak alsóházi stadionokba, de nem mindenkitől várunk kategorikus győzelmet.

A Cholo-mentesített Atlético eddig csak pontrúgásokból talált be (de azokból legalább gyakran), Mandzukic orrát törte, de keményen edz, szóval az Atléticónál az ismert elvek és csapatmorál rendben van, már csak az edző kell visszatérjen a padra pár hét múlva, és minden tökéletes lesz.  Addig lesznek olyan nehéznek ígérkező meccsek, mint ez az almeríai túra. Tavaly szívtak a kiscsapat otthonában, és akkor Simeone ott ült a padon... Legalább Moyá visszatér a kapuba, ez a matracosoknak adhat reményt, de a csatársorban pl változások várhatók (Griezmann, Jiménez). Érdekes menet lesz, a bajnoknak kutya nehéz dolga lesz.

Giméneznek azért is fontos csapat az Almería, mert ellenük debütált a tavaly - egyébként kb. ilyen küzdelmet várhatunk majd

Az Eibar otthon igazi erőd, de idegenben is megmutatták már, hogy mit tudnak: az Elche leverése kint nagy fegyvertény, mivel tavaly az alsóház otthon legjobban teljesítő tagjáról beszélünk. A parányi Ipurúa megint csurig telve lesz, és a Villarrealnak bizony minden tudására szüksége lesz. Nem lesz könnyű menet, de a szervezett és lelkes hazaiak ugyanakkor kíváncsi vagyok, meddig bírják szusszal az erőltetett menetet. Ez Eibar kevés gólt kap, legutóbb két meccsen is lakatot tett a kapujára, a tengeralattjárónak fel van adva a lecke. Nem hiába fegyverkovács csapat a hazai, a harcot sosem adják fel.

A Sociedad már tudja, milyen az Ipuruában játszani

A nap legtámadóbb szellemű meccsét a Vallecasban rendezik, ahova a BL-ben szereplő Athletic Bilbao látogat. A Bilbao nincs igazán kirobbanó formában, a Rayo meg gólgazdag meccseken maradt alul rendszeresen, és még nincs győzelme. Ilyen tekintetben eléggé hasonlít a tavalyi Rayóra ez az idei, akkor is hosszú ideig jött a csapból a hideg víz, majd a meleg. De ritkán váltakozva. Én kivárom, hogy meddig tart a nyeretlen sorozat, addig nem mernék teljes mellszélességgel Rayót mondani. Még akkor sem, ha a Bilbao láthatóan nehezen bírja a kettős terhelést, és a gyakori meccselést. Tudom, mik az indokok, idegenbeli Barca, meg szerencsétlen (bíró okozta) vereség, de akkor is 4 meccsből 3 pont az nem épp acélos.

Tavaly nagy volt a Bilbao öröme a vallecasi látogatás előtt - biztossá vált a BL-hely, a Bukaneros meg azért fiesztázott, mert nekik meg a biztos bennmaradás volt meg ezen a ponton

Sevilla – Real Sociedad

Granada – Levante

Málaga – Barcelona

Késő estére marad három másik menet, amelyek kiegyenlítettebbnek tűnnek. A kiválóan rajtoló Sevilla fogadja az eddig elég hullámzó és főként idegenben gyámoltalan Sociedadot. Főleg, ha hozzávesszük, hogy eddig mindegyik bajnokijukon a baszkok kapták az első gólt, sok jót nem remélhetnek a Sánchez Pizjuántól sem, ahol a jelenleg bronzérmes Sevilla feszít erőtől duzzadva. A hazaiak formája felfelé ível, egyedül a Valencia ellen nem érdemelték meg az elért eredményt, mindent összevetve, Európa Ligát és bajnokságot: Emery jó úton jár. Ismét. Cél a BL-hely, és úgy gondolom, hogy reális elvárás ettől a kerettől. A Sociedad szintjét viszont idén nehéz belőni, előbb megverik a Realt majd kikapnak az Almeríától... A két meccsben az a közös, hogy mindkettőn voltak 2-0-s hátrányban, csak a fehérek ellen sikerült felállni. Az isten se érti ezeket a socikat. Tavaly is így kezdték a szezont, de akkor volt mentségük, a BL okozta plusz terhelés...

Tavaly ezzel a kezdővel állt ki a Sevilla, érdemes megszámolni, hányan nincsenek a mostani keretben ezért-azért, de még így is bivalyerős az andalúz csapat - Emerytől ez nem csoda, 61 La Liga-meccsen 58-féle kezdőt küldött a pályára eddig

Granadában valami nagyon komoly épül. Caparrós mester úgy rendbe rakta a csapatot, hogy öröm nézni, mivel ilyen stabilitást csak kevés primerás csapat mondhat magáénak. Bilbaóban nagy skalpot gyűjtöttek, a szervezettség előnye, hogy kevés gólt lőve is sok pontot lehet gyűjteni: a Granada a liga leghatékonyabb csapata: 4 góllal 8 pontot szereztek, valaki csinálja utánuk! Hozzájuk látogat az a Levante, ahonnan Caparrós mester jött, tehát ismeri a csapatot, mint a tenyerét. Úgy érzem, nem kell hozzá nagy látnoki képesség, hogy itt sima hazait vizionáljunk.

Caparrós: múlt és jelen

A Barcelona a Rózsakertbe látogat, Málagában pedig olyan csapatok pórul jártak, mint az Athletic Bilbao. A hazaiak játszottak egy nagyon lüktető 2-2-t az Espanyollal a hétvégén, mindkétszer hátrányból álltak fel, küzdésből jeles, a gólok is szépek voltak. Nincs eltiltottjuk, az első 2 fordulóban látott agymenés a múlté, nem voltak necces faultok azóta. A Barcelona erőt demonstrált a szebb napokat látott Levante otthonában, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 10 ember ellen könnyebb, főleg úgy, ha alapból sokkal jobb az egyik csapat. A Barcelona igazi erejét mind mondogatjuk, hogy nehéz még felmérni, de a Villarreal és a Bilbao leverése kapott gól nélkül már elég komoly fegyvertény. A Málaga lesz a következő áldozat várhatóan.

Egyik kopasz kapus sincs már a tavalyi csapatánál

Csütörtökre, az Európa Liga-napra két meccsünk marad:

Espanyol – Getafe

Valencia – Córdoba

A tegnap játszó csapatok közül kettőnek is ekkorra ütemezte a meccsét a szövetség, hogy legyen szusszanásnyi idejük. Előnyben az Espanyol és a Córdoba, akik többet pihenhettek.

A nemrég átnevezett Cornellá-El Pratban (szokjuk az új nevét: Power8) a Getafe újabb vereségre készülhet, mivel az Espanyol a Getafénál lényegesen jobb Málaga ellen is hosszú periódusokra dominálni tudott, és az akarással sem volt gond. Kezd összeállni a papagájos csapat, ennek már meglehet az első kézzelfogható jele: kell az a 3 pont a Pericóknak.

A Valencia pedig a jelen csapata! Úgy csapják le az ellenfeleiket, mint vak a poharat, Sevillában is ők voltak a jobb csapat, Nuno rámcáfol, mivel nem gondoltam, hogy ilyen jó edző. Egy alapjában véve jó keretet turbóztak fel a nyáron okos igazolásokkal, határ a csillagos ég! A Córdoba megszeppent újoncként nem sok vizet fog zavarni a Mestallában, még akkor sem, ha a denevérek rotálni fognak. Aggodalomra nincs sok okuk, mivel eddig két 3-0 arányú győzelmet arattak hazai pályán.

A Córdoba a Bernabéuban sem volt megilletődve, de a Mestallában a bombaformában játszó Valencia ellen nem sok ellenszer lesz

Aki pedig további hírekre vágyik és egyéb naprakész információt akar a spanyol fociról, az továbbra is kövesse Facebook oldalunkat.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com