AJÁNLÓ
 
08:00
2014. 09. 05.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 09. 05.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 09. 05.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 09. 05.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 09. 05.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2014-2015: Így gondoljuk mi...

0 komment

A tavalyi szezon minden fronton felülmúlta a várakozásunkat, házidöntőt rendezett a bajnokság a BL-ben, az EL házi elődöntőt és spanyol győzelmet hozott, tehát teljes volt a tarolás nemzetközi fronton. A bajnokság és a kupa sorsa hallatlan izgalmak során dőlt el, így nem hogy panaszkodni nem volt okunk, de csak szuperlatívuszokban lehetett beszélni a tavalyi szezonról. Ennek megismétlését nem várjuk idénre is, de azért szép lenne megközelíteni a tavalyi teljesítményt.

Az idei szezon, bár elkezdődött, a java még úgyis hátravan, csak egy kis kóstolót kaptunk belőle eddig. Lássuk, hogy mi hatan hogyan látjuk a dolgokat.

Megjegyzés: a tippek a bajnokság kezdete előtt születtek.

1. Ki lesz a bajnok?

Pedro: Nem tippelnék. Ami tény: a Real Kroos és James érkezésével kőkemény, az Atletinek sikerült megtartania a bajnok magját és jól igazolt, míg Luis Enrique fiatal katalánjait fűtheti a bizonyítási vágy. Hárman lesznek versenyben, remélem, hasonlóan izgalmas hajrát produkál a sors mint az elmúlt szezonban.

Simon: Real.

Sundin: A Real Madrid. Tavaly is ezt jósoltam, csak az Atléticoval nem számoltam. Bár a Barcelona is jól erősített, ez a Real Madrid jelenleg a világ legjobbja, és idén már a bajnokságban is tarolni fognak..

Bendak: Elche. Idén ezt képtelenség megmondani, passzolok

Pulga: Meglepő lesz, amit mondok, de szerintem a Barca-Real-Atlético hármasból fog kikerülni az idei bajnok.

Equinox: Real Madrid, de ha a BL fontosabb lesz, el tudok képzelni Atléticót is. Barcát jövőre, mert idén még sok lenne Luis Enriquétől ezt is elvárni. Előbb csináljon új csapatot.

2. Kik szerzik meg a BL-helyeket?

Pedro: Real, Barcelona, Atlético Madrid és a Peter Lim érkezésével egyre érdekesebben alakuló Valencia.

Simon: Real, Barcelona, Atlético, Villarreal

Sundin: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Villarreal (sorrendben)

Bendak: Atletico, Barcelona, Real Madrid, Valencia (nem sorrendben)

Pulga: Barcelona, Atlético, Real Madrid, Sevilla (sorrendben)

Equinox: a 3 nagy mellett a Sevilla lehet a befutó, vagy egy nagyon összeálló Valencia. Valószínűbb a Valencia.

3. Kik jutnak az Európa Ligába bajnoki helyezés szerint?

Pedro: Athletic, Villarreal, Real Sociedad

Simon: Valencia, Athletic, Sevilla

Sundin: Valencia, Athletic Bilbao, Real Sociedad

Bendak: Bilbao, Villarreal, Sevilla

Pulga: Villarreal, Valencia, Bilbao

Equinox: Valencia vagy Sevilla a legjobb EL-helyezett, utána Sociedad és Villarreal.

4. Ki nyeri a kupát?

Pedro: Ez mindig lutri. Attól függ, ki takarja a Copa del Rey serlegével feledtetni a bajnoki csalódást. A cím menet közben lehet egyre fontos a kupaemelgetésre rápörgő két gigásznak, míg karmaikat meresztő “kicsik” is okozhatnak meglepetést az EL-helyezésekre pályázók közül. Az elmúlt években az egyik óriás majd mindig döntőt játszott (sőt, 2009 óta csak a Sevilla és az Atlético Madrid tudott győztesként odaférni), így esélyük a cím elhódításra nekik a legnagyobb, de örülnék, ha meglepetés születne.    

Simon: Barcelona, csak úgy ellensúlyozásképp

Sundin: Barcelona

Bendak: Real Madrid

Pulga: Barcelona

Equinox: a legjobb az lenne, ha a Valencia nyerné, Nuno szinte megcsinálta már Portugáliában is. Ha ráfekszenek, meglehet, és aki világosan jobb, mint ők, annak más lesz a prioritás: a 3 nagynak bajnokság/BL, Sevilla meg aki egy szint, EL-t akarhat nyerni inkább.

5. Kik lesznek tisztes távolságban mindkét forró zónától? A ligára kevésbé jellemző stabil középcsapatok:

Pedro: Tavaly nagyon sűrű volt a mezőny az EL-helyek után, erre számítok idén is. Azaz nem lesznek nagy különbségek, hatalmas szakadékok a tabella középső része és az alsóház között. A középmezőnyre jó esélye van a Sevilla, Depor, Espanyol, Rayo, Granada, Celta hatosnak. Persze míg egyiknek ezek közül sikernek számít majd a helyezés, a Sevilla esetében bizonyosan csalódást jelent majd, ha így alakul.

Simon: Depor, Espanyol, Real Sociedad, Rayo

Sundin: Espanyol, Celta Vigo, Getafe

Bendak: Vigo, Malaga, Espanyol,

Pulga: Granada, Espanyol, Levante, Elche, Sociedad

Equinox: Espanyol, Celta, Málaga mindenképp, de a Granada is sokkal jobb lesz a tavalyinál (Caparrós >> Alcaraz).

6. Alsóház, akiknek perzseli a tűz a valagát, de megússzák:

Pedro: Almería, Levante, Málaga, Elche

Simon: Almeria, Eibar, Granada, Levante

Sundin: Rayo Vallecano, Malaga, Almería, Deportivo la Coruna

Bendak: Elche, Rayo, Depor, Eibar, Getafe

Pulga: Deportivo, Rayo, Eibar, Málaga, Celta Vigo

Equinox: Rayo, Elche, Deportivo, Córdoba

7. Akiktől búcsút veszünk, avagy a három kieső:

Pedro: Getafe, Eibar, Córdoba

Simon: Málaga, Elche, Córdoba

Sundin: Eibar, Levante, Córdoba

Bendak: Levante, Cordoba, Almeria

Pulga: Almería, Córdoba, Getafe

Equinox: Almería, Eibar, Levante

8. Gólkirály, top 3, Zarra-díj:

Pedro: Bitang jó csatárok érkeztek idén, így Messi és Ronaldo dolga egyre nehezebb. Mandzukic, Suárez, Raúl Jiménez bizonyítási vágya sokat érhet a ranglistán. Dolgukat segíti, hogy a Pulga és CR7 mellett is olyan játékosok kapnak helyet, akik éhesek a gólra, így előlük veszik, vehetik el a falatot. Ez a ligának meggyőződésem, hogy jót tesz.

Simon: gólkirály Ronaldo, Messi és Neymar dobogó, a Zarra-díjról elképzelésem sincs, ki nyerhetné idén (márhogy nem tudok senkit megnevezni, aki esélyesebb tűnne, mint bárki más)

Sundin: Ronaldo, Messi, Mandzukic; Zarra: Paco Alcacer, Aduriz, Nolito

Bendak: Messi, Cristiano Ronaldo, Mandzukic - Zarra: Paco Alcacer

Pulga: Messi, Cristiano Ronaldo, Suárez (csak azért nem raktam előre, mert október végéig partvonalon kívül lesz), Zarra-díj: Sergio García

Equinox: Mandzukic, Ronaldo, Messi, Zarra-díjra leginkább esélyes Nolito vagy Rodrigo (Moreno) lehet. Örülnék Aduriznak is, de most jön a visszaesés, rá kevésbé számítok.

9. Zamora-díjas kapus?

Pedro: a Moyá, Casilla, Navas hármas erős, tehetséges és idén bizonyíthat. López, Valdés és Courtois már nem zavar vizet, ahogy Casillas is parkoló pálya felé vette az irányt. Willy Caballero meg,…. inkább elment a Citybe padozni. Érthetetlen.  

Simon: Navas, ha játszik hozzá eleget. Ha nem, akkor Oblak.

Sundin: Oblak

Bendak: Diego Lopez helyett Oblak helyett Moyá

Pulga: Moyá vagy Oblak.

Equinox: Navas, ha kezdő kapus lesz, amúgy meg Oblak vagy Diego Alves, ebben a sorrendben

10. A szezon kellemes/kellemetlen meglepetése, ki fog nagyot előrelépni, vagy visszaesni, rövid indoklással:

Pedro:

A Real Madrid tűnik jelenleg a legerősebbnek! Még ha a végén eladják Di Maríát és Khedirát, akkor is hatalmas esélye van a bajnokság megnyerésére. A csapat-evolució terén most kezd virágot bontani Ancelotti munkája, ráadásul félelmetesen erősítettek. A Barcánál most Luis Enrique tűnhet a legjobb igazolásnak, akinek feladata nem túl hálás, meg kell találnia a siker útját egy átmeneti időszakban. A katalánok lendületet veszítettek, és hogy valóban véget ért-e egy ciklus, ebben a szezonban kiderül. Suárez megszerzése nagy port kavart, de nem feltétlenül erősebb a Neymar-Messi-Suárez trió a Neymar-Messi-Alexis hármasnál annyival, hogy ez a gránátvörös-kéket minden gondját egy csapásra megoldja. A katalán középpálya sérülékeny, ahogy a védelem sem egy életbiztosítás. Eközben Cholo nem kapkodva építi az Atletit, mely idén is az élen végezhet: a védelmet nem engedte szétrabolni (csak Filipe Luis távozott), Courtois távozását látszólag megoldotta, és a teljes csatársort kicserélve igazolt két sikeréhes, mentalitását tekintve példaértékű támadót (Mandzukic és Jiménez). Amire emelett érdemes lehet odafigyelni: az Eibar-tündérmesére, a Depor-Celta versenyfutására északnyugaton, a Peter Lim által végre megvásárolt Valencia pislákolására és a Sevilla vergődésére. Nem fogunk unatkozni.  

Simon:

Nem tudom, hogy kellemes vagy kellemetlen lesz, de nekem valszeg mindenképp az Atlétihez fog kapcsolódni. Cholo lényegében már most a saját élő szobrává nemesült, és a szezon egyik fő kérdése éppen ezért az, hogy állva marad-e ez a szobor. Tavaly az Atléti volt az a csapat, amely leginkább rendelkezett egy stabil kezdővel, és éppen ezért őket csapják meg legjobban a keretátrendeződések. Ha a 11-ből 3,5 (Villa a fél) elmegy, akkor őket nem lehet csak úgy pótolni, hogy ugyanarra a szerepre hozol valakit, és a gépezet zavartalanul működik tovább. Az érkezők más képességeket és más lehetőségeket hoznak, mint amik a távozókban voltak, és egészen biztos, hogy Simeone ennek megfelelően változtatni fog a játékon, mert változtatnia kell. Csak remélni tudom, hogy a meglepetés kellemes lesz, mert bajnoki cím ide vagy oda, egy kiugró szezon még nem hoz változást a bajnokság struktúrájában. Szal ha a végén el tudjuk majd mondani, hogy az Atléti idén is tartotta a lépést, az olyan pozitív üzenet volna, ami nekem már elég kellemes meglepetés. Ami pedig a kellemetlent illeti, kíváncsian várom, hogy ki lesz az, aki Real irtózatosan masszív keretéből leginkább kiborul a játékhiány miatt.

Sundin:

A kellemes meglepetés dózist évekre megkaptam tavaly az Atlético Madrid sikerével, ezért idén nincsenek komolyabb elvárásaim. Ha kiélezett lesz a bajnoki címért folyó küzdelem, már elégedett leszek. Sajnos a három nagy mögötti űr továbbra is fennáll, de ez annak is betudható, hogy a hármas európai szinten is kiemelkedő. Másrészt attól tartok, hogy az európai kupaszereplés miatt gyengébben teljesítenek majd a középcsapatok, mögöttük viszont nem látom azt, hogy bárki is odaérhetne az első hatba. A Valencia idén hatalmas előnyben van a többiekkel szemben, mert csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, és az ellenfeleivel szemben ők egyértelműen erősödtek.

Bendak:

Kellemes: a Realban Modric-Kroos duó parádés lesz, Mathieu és Rakitic a Barcában nagyon meg fogják lepni saját szurkolóikat, Paco Alcacer a denevéreknél pedig vadulni fog...no meg Luis Enrique

Csapatként pedig a Valenciától várok az átlagosnál jobb szereplést

Kellemetlen: Real Sociedad (Griezmannt nem tudják pótolni+ sok lesz nekik a többfrontos szereplés)

Pulga:

Hogy kellemes vagy kellemetlen meglepetés lesz-e, azt döntse el mindenki maga klubszimpátiától függően, de szerintem a Real Madrid idei teljesítménye csalódástkeltő lesz. Sokan a tavalyi szezont is túlértékelik a BL serleg és a Király kupa fényében, pedig a teljesítményük hagyott kívánni valót maga után. Most mindenki érinthetetlennek gondolja őket, a világ legjobbjai titulust is rájuk ragasztják - részben jogosan. Perec sportszakmai nagyságát bizonyítja, hogy a tavalyi Real Madrid legmeghatározóbb játékosát, di Maríat képes kihajítani a Dzsémsz (ugye, kedves magyar sportmédia?) Rodriguez miatt. Ha a Sevilla elleni szuperkupa meccsen látott kezdőtizenegy lesz az idei Real alapfelállása, akkor a BL-ben nem jósolok nekik hosszú menetelést. Ezzel a középpályával egy Liverpool vagy Dortmund úgy szedi szét őket, ahogy nem szégyen.
Az Atléticot nem tudom hova tenni a tavalyi sikerek után, mivel a csapategység és a mérhetetlen küzdőszellem, ami viszi őket előre, a bajnoki címmel és a BL döntővel célba ért. A keretet viszont sikerült szinten tartani, sőt Griezmann leigazolásával erősíteni is. A végső győzelemért valószínűleg idén is versenyben lesznek.
A Sevillától várom azt, hogy negyedik csapatként távolodjon el a “spanyol bajnokságtól”, és tisztes távolságban ugyan, de lihegjen ott a nagyok nyakán.

Equinox:

A Valencia feltámadását várom, minimum 5. helyre lesznek jók, kupában jó messzire jutnak / szeretném, hogy jussanak, épüljön egy nagycsapat. Az idei szezonban kb azt várom tőlük, amit tavaly meg azelőtt a Sociedad és Bilbao hozott le: jó kerettel, Európa nélkül egy 4. hely összejöhet. De az örök ellenfél Sevilla előrébb jár, a volt edzőjükkel, összeszokottabb kerettel, de nagyobb terheléssel egyenlők az esélyek. Ez a két csapat vívja a “BL-döntőt” majd. Levante visszaesés (Navas, Caparrós elvesztése), az Elchétől szebb játékot és stabil bentmaradást, a Málaga tovább combosodását és a Granada nagyon masszív kevésgólos, középmezőnyös teljesítményét várom. A meglepetéscsapat lehetne az Espanyol a saját nevelésű edzővel, de a végén nem érnek oda Európába, csak majdnem. Az Eibarért egy ország fog sírni, de 5000 férőhelyes stadionú kis falusi csapat nem fog tudni bennmaradni - ez egy várható tény, de mégis csalódásnak fogjuk kezelni. A másik nagyon példás költségvetésű csapat, a Levante, szintén kár, hogy megy a levesbe, de ilyen kegyetlen az élet...

Így gondoljuk mi. Hát ti?


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com