AJÁNLÓ
 
08:15
2015. 02. 19.
Sorozatunk a 20. század utolsó évtizedének LaLiga-egyéniségeit mutatja be. Rovatunkban...
A bejegyzés folyatódik
 
08:15
2015. 02. 19.
Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden...
A bejegyzés folyatódik
 
08:15
2015. 02. 19.
A 27. forduló záró, csütörtöki játéknapján nyert a Barcelona, a Granada és a Real...
A bejegyzés folyatódik
 
08:15
2015. 02. 19.
Nyáron érkezett a Betishez a német válogatott, aki megjárta korábban a Schalke és...
A bejegyzés folyatódik
 
08:15
2015. 02. 19.
A mélyről indult kis ember igaz története, aki Dél-Amerika meghódítása után most...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Osasuna - csalós sárdobálás

0 komment

Elnökként meddig mennél el a csapatod benntartásáért? A válasz, lássuk be, nem egyszerű. A Cadena Ser rádiócsatorna Larguero című műsora a minap újabb csalási botrányról rántotta le a leplet, melyben az Espanyol-Osasuna (1-1) besározódott bajnoki mellett két Betis-játékos is érintett. Bundahálózat vagy egy túlbuzgó elnök vergődése? A lepacsizott sunyiságok felszínre fröccsenése után beindult az egymásra mutogatás. Az eset kiterítésére teszünk kísérletet. 

Probléma onnan indul, hogy a tavaly a kiesés ellen reménytelenül küzdő Osasuna nem tud elszámolni közel 2,5 millió eurónyi összeggel (a tétel egészen pontosan 2 416 611 euró), aminek következtében az LFP vizsgálatot indított, melynek keretében a klub akkori ügyveztőjét, az egyesület kötelékében több mint 24 évet lehúzó Ángel Vizcay-t is beidézték.

Ángel Vizcay - a megesett ügyvezető

José Ramón de la Morena, a Cadena Ser Larguero című műsorának szerkesztője úgy tudja, az LFP vizsgálóbizottsága előtt Vizcay kinyitotta a szennyvíz-csapot, amin csak úgy fröccsent a szar mindenfelé. Az elöljáró több sunyiságot is tollba mondott, sőt, terhelően vallott két Betis-játékosra is. Célja egyértelmű: saját és egykori klubja, az Osasuna együttműködési szándékát bizonyítva enyhítse a kiróható büntetés mértékét.

Amaya és Figueros körül fagyos a levegő

Emlékei szerint az eset a következőképpen történt: a 2013-14-es szezon hajrájában az Osasuna vezetői leültek Amaya és Figueros (mindkettő Betis) társaságában egy rövid megbeszélésre, amin 250 000 euró (fejenként!) ellenében azt kérték a játékosoktól, hogy nyerjenek a Valladolid ellen az utolsó előtti fordulóban, majd a záró játéknapon hasaljanak le az Osasunának. A kérés azért is pofátlanság, mert a Betis ekkor szintén a kiesés ellen harcolt és végül el is vérzett a pontvadászatban, így ma már a Segunda-meccseken szotyiznak  szurkolói.

Osasuna - csalással is kiesni, nagyon ciki...

Láss csodát, a tények Vizcay állítására rámosolyognak, mivel a Betis legyőzte a Valladolidot (4-3) és a végén kikapott az Osasunától (2-1), ám az eredmények nem segítették benntmaradáshoz a navarraiakat... Vérciki. Az ügyvezető a sötét üzelmek felelősének a klub akkori elnökét, Miguel Archancót nevezte meg (ez csak spekuláció jelen pillanatban, mivel Vizcay nem hajlandó a sajtónak a részleteről nyilatkozni), aki majd 2,5 millió eurót tapsolhatott szét a semmire, azaz az Osasuna első osztályú tagságának meg(nem)őrzésére. Feltételezések szerint több mérkőzés (köztük az Espanyol-Osasuna bajnoki) befolyásolására, megvásárlására is lépéseket tehetett, illetve illegális fogadásokra szórhatott pénzt. 

Rászámolás - bundameccsek a La Ligában

Az egykori ügyvezető "kámingáutja" után a klub jelenlegi elnöke, Luis Sabalza egy sort pingvinezett a spanyol sajtónak, majd elismerte, igaz, hogy nem tudnak elszámolni közel 2,5 millió euró elköltéséről, ám mindenben Javier Tebas (LFP elnöke) rendelkezésére állnak, persze az igazság nevében.  Persze.

Az As.com közben kiderítette, hol szivárgott el papíron a pénz: 900 000 eurót kapott két ingatlan vállalkozó Cristina Valencia és Alberto Nolla. 1 440 000 euró ment a Flefield (Madeirán bejegyzett portugál társaság) számára és 76 611 euró vándorolt egy mai napig ismeretlen, magát a papírokon csak López vezetéknéven (ez kb. olyan mint nálunk a Kis vagy Kovács) említő játékosügynöknek. A hatóságok egyben biztosak: az emíltett entitások nem a pénz végállomását jelentették (nem állt teljesítés a számlák mögött, fiktív számlázás történt). Egyszerű átjátszó "szervek" voltak, azaz a guruló eurómilliók bundázásra mehettek.

A következő napokban még több csontváz is kieshet az Osasuna elnöki szobájának szekrényéből, így a csalós sárdobálás épp csak elkezdődött. Förmedve várjuk a folytatást.

A spanyol bajnokság friss híreit megtaláljátok a La Liga Loca Facebook oldalán

 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com