AJÁNLÓ
 
20:30
2016. 11. 04.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
20:30
2016. 11. 04.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
20:30
2016. 11. 04.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
20:30
2016. 11. 04.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
20:30
2016. 11. 04.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Casemiro-szindróma

0 komment

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden szem a Ramón Sánchez Pizjuánra szegeződik, ahol vasárnap este a negyedik Sevilla fogadja a második Barcelonát. Mindössze egy pont különbséggel. A játéknap kérdései között szerepel továbbá, hogy a Betis edzője, Gustavo Poyet meg tudja-e menteni állását, illetve, hogy mit kezd a Real Madrid gyengélkedő védelme a feljutó Leganés kontráival. Zidane együttese a La Liga egyedüli veretlen csapata. Node meddig?

 

Casemiro-szindróma

Tény, a királyiak dupla annyig gólt kaptak Casemiro hiányában, mint a brazil húsevővel a soraik között, ami pontosan rámutat a Real Madrid Achilles-ínára. A védekezés törékenységére. Zidane szemlátomást nagyvonalakban festi fel e csapatrész munkáját (hol van már Mou vagy Ancelotti precízitása), ami a Legia elleni BL-blama (0-2-ről majdnem kikapott a Real, a vége 3-3) alkalmával is megmutatkozott. A francia mester a kedvet ("pocas ganas") és az intenzitást ("poca intensidad") hiányolta, ugyanakkor a taktikai kudarc egyértelműen a középpályás védekezés hibáira vezethető vissza: a játékosok inkább csak utaznak a pálya középső részén, kevés az ütközés és a labdaszerzés.  A Legia elleni pofon is akkor jött, amikor Zidane Coentrao lecserélésével átállt (2-2-nél, Asensio jött be a helyére) a három védős szisztémára és a pálya közepéről nem érkezett megfelelő támogatás a hátsó trió számára. Senki sem "akart" védekezni.

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Nagy űrt hagyott Casemiro maga után, akinek erényei (labdaszerzés, ütközés) egyértelműen hiányoznak a királyiaknál: a brazil verőember eddig 5 találkozón állt csak Zidane rendelkezésére, s ezalatt a Real Madrid összesen 4 gólt kapott (ez 0,8-as mutató meccsenként). A játékos kiválása (sérülés és eltitás) óta lepörgött 11 találkozón a királyiaknak azonban 16 esetben kellett a hálóból kihalászniuk a labdát, ami majd dupla annyi gólt jelent találkozónként (1,5-ös mutató mérkőzésre vetítve).   

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Az is tény, hogy Real Madrid utoljára szeptember 18-án, az Espanyol ellen tudta megőrizni érintetlenül a kapuját, amit a madridi sajtó egyre erőteljesebben dörgöl a mester orra alá, így a Leganés ellen a góllövés mellett a védekezés is górcső alá kerül. 

Rangadó Sevillában

A spanyol sajtó a  futballiskolák csatájaként vezeti fel a Barca sevillai túráját. Luis Enriquének újra farkasszemet kell nézni egy Bielsa-tanítvánnyal, akikkel eddig rendre meggyűlt a baja (Berizzo Celtája és Guardiola City-je is már elverte a culékat)... A katalánoknál regimentnyi sérült: Piqué, Jordi Alba, Iniesta, Arda Turan és Mathieu bevetése is kizárt, míg Sampaolinak Nasri állapota okoz fejtörést (a francia középpályás a ma esti hírek szerint vasárnap pályára léphet). A Sevilla otthon hibátlan (egyedüliként a La Liga mezőnyében) - mind az öt fellépését megnyerte a Ramón Sánchez Pizjuánban, ahol 12 gólt rúgott és csak hatot kapott. Sampaoli és Luis Enrique a Spanyol Szuperkupában már összemérte tudását (sima kettős Barca-siker), igaz, akkor még az argentin épp csak elkezdte a munkát az andalúz piros-fehérekkel.  Most minden más lesz - ígérik. Hiszünk nekik! A BL-menetelésben a déliek összerázódtak, így a Barca komoly erőpróba előtt áll.  

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Poyet, egy hajszálra a kirúgástól    

A Real Betis uruguayi edzője, Gustavo Poyet utolsó napjait töltheti a verdiblancónál, mivel csapata csak vergődik a bajnokságban: 10 fellépésből 5 vereség, mindössze három győzelem, amiből kettőt idegenben húztak be. Egész héten ment a sírás a tréner körül, hiszen a 10. fordulóban a Villamarínban zúgott a Poyet, takarodj! rigmus. Az elnökség legalább háromszor kijelentette, a mester "érinthetetlen", ami után a lapok gyanítani kezdték, változás készül...

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Az AS odáig ment, hogy kijelentette: Poyet állása a tét az El Madrigalban. Ha igaz a hír, a tréner sok jóra nem számíthat, hiszen a Villarreal hazai pályán a bajnokság egyik legerősebb együttese (a Sevilla és az Atlétic Madrid után 3. legjobb hazai mérleggel bír), mely saját szentélyében még nem kapott ki. A Betisnek egyedül a győzelem számít, de esélyeit rontja, hogy idegenben öt nekifutásra háromszor pofára esett, jópárszor pedig rendesen kitömték (11 gólt kapott idegenben) az amúgy remeklő Adán kapuját. Poyet számára nehézséget jelent, hogy a csapat belga támadója, Musonda sérülés miatt nem utazhatott a kerettel, míg a Villarreal a lábadozó Soldado, Jokic és Bonera nélkül is bombaerős.

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Ha nem történik csoda, azaz a Betis nem tud meggyőző játékkal kirukkolni a Villarreallal szemben, akkor Poyet utódja az  a Juan Merino lehet, aki korábban már beugróként segítette a verdiblancót. Állítólag a váltást a keret több tagja sem bánná: Poyet ugyanis a házi gólvágó Rubén Castróval és Petrosszal is már összerúgta a port. 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com