AJÁNLÓ
 
10:53
2015. 01. 30.
Ahogy az a képen is látható, a játéknap bővelkedett érdekes jelenetekben. Az Atleti-Sevilla...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2015. 01. 30.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2015. 01. 30.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2015. 01. 30.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2015. 01. 30.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

21. forduló - kupások harapós párhaca

0 komment

Nincs mese, akik csak Ronaldo miatt ültek volna le La Ligát nézni a tévé elé, azoknak marad a videómegosztó előtti zokogás, mert a portugál két meccses eltiltását kezdi meg letölteni a hétvégén. A forduló a harapós kupások összecsapásáról szól: a Barcelona-Villarreal és a Sevilla-Espanyol is pikáns csatát ígér a serlegért folytatott harc szempontjából is. Az Atletinek az Éibar-konzervet kell majd foggal-körömmel felnyitnia, míg a kiesési zóna környékén elindul a pogó a bentmaradásért. Nézzük!

Péntek
A Rayo és a Depor nyitja a fordulót, s a párharc a kudarckerülők bálja lesz. Az elmúlt öt fordulóban a hazai darazsak hat, galiciai vendégeik öt pontot gyűjtöttek. Nagy különbség köztük tehát a formát tekintve nincsen. Jémez valamivel nyugodtabb lehet, hiszen csapata a bukdácsolás ellenére is a középmezőny tagja, míg a Depor két pontra remeg a kieső zónától. (Rayo Vallecano-Deportivo, péntek, 20:45.)

Ki a fasza gyerek? Paco, te tudod!
Te vagy a fasza gyerek, La Liga Loca, én tudom!

Szombat
A hétvégén a király lép fel elsőként a kínpadra. A Ronaldo-mentesített Madrid (CR7-re két meccses eltiltást varrtak rá Edimar lecsapásáért) a Real Sociedadot fogadja a Bernabéuban, ahol ebben a kiírásban Ancelotti nyolc nekiruccanásból egyetlen bajnokit veszített el. Carlo, ha ragaszkodik a bevált szerkezethez, a Jesé-Isco-James hármas egyikével pótolhatja a portugált elől, így a középpályán esélyt kaphat Illarramendi. Jelentem, az új igazolás Lucas Silva játékengedélye megérkezett, így akár a brazil bevetésére is esély nyílhat. Kérdés, az olasz bulldog ragaszkodik-e a mostanában döcögő gépezet alappilléreihez, vagy kavar egyet a kártyán, és 4-4-2-ben küldi harcba Bale-éket. A másik oldalon két egykori blanco tér vissza a szentélybe: Canales és Granero keserítheti meg egykori klubja életét. Moyes valamit forral! Az odavágón a txuri-urdin emlékezetes csatán győzött (4-2, Anoeta), a madridiakat tehát fűtheti a revansvágy. (Real Madrid-Real Sociedad, szombat, 16:00).

Lucas Silva: Puszi volt, pá lesz?

Az Atlético Madrid Baszkföldre látogat a La Liga Benjáminjához. A colchonerók túl vannak egy Király-kupa-kiesésen, de Simeone saját bevallása szerint, már a Barca elleni második félidőben csapatával tudatosan visszavettek, hogy csak a bajnokságra koncentráljanak. Ha nem Cholo szájából hallom, nem hiszem el... De hát, ámen rája. Unalomig ismétlem, az Éibar nehéz falat, amolyan atléticós „mini me”: Garitano kőkeményen megtervezett stratégiával szárnyalja túl a szakértők és a szurkolók legmerészebb elképzeléseit olyan filozófia és taktika alkalmazásával, mely sikerre vezette a matracosokat tavaly. Apró adalék, hogy az ipuruaiak utolsó négy bajnokijukból csupán egyet veszítettek el – hatékonyan működik a phalanx. (Éibar-Atlético Madrid, szombat, 18:00).

Az este alsóházi lökdösődéssel zárul: a Granada az Elchét, a Celta a Córdobát fogadja. A sereghajtó andalúz piros-fehérek Caparrós kifüstölése után Abel Resinóval keresik a menekülő utat a tenger mélyéről: az Alhambra városába új igazolások érkeztek a télen, legutoljára a portugál szélső Daniel Candeia (Benfica tulajdona, korábban a Nürnbergben volt kölcsönben, lusitán U21-es válogatott). Most az összegyúrás időszaka jön, villámléptekben. Resino első fellépésén a Riazorban pontot szerzett és két gólt  is rúgatott csapatával - ez azért lehet hír, mert előtte az 1. fordulóban volt rá példa, hogy a piros-fehér klub duplázott egy mérkőzésen. WOW! Az Elche a kiesési zóna felett szerénykedik, így a Granada egy apró sikerrel akár vonal felé is ugorhat ellenlábasa kárára. (Granada-Elche, szombat, 20:00).

Mit csinálsz, Arda?
Eldobom a cipőm a faszba... 

A Celta Berizzo mester állásáért lép pályára a Balaídosban. A kelták november 1-jén a Camp Nouban diadalmaskodtak (10. forduló), ezután örömtüzek gyúltak Vigóban, ment a nagy hátba veregetés, ám a sikermámor után teljes és megmagyarázhatatlan összeomlás következett: két árva pontot gyűjtöttek és mindössze két gólt rúgtak azóta... Madreeeee mííííaaaaaa. Djukics Córdobája ellenben feljövőben, játékban és pontgyűjtésben is előrébb lépett az egykori sereghajtó, így a párharc nagyon döntetlen szagú. A zöld-fehérekhez tartozó hír, hogy kölcsönben megszerezték a Juve 24 éves középpályását, Luca Marronét. (Celta Vigo-Córdoba, szombat, 22:00).

Míster, már nem lehetett ölbetett kézzel nézni!

Vasárnap - madártávlatból

A kieső helyen sepregető, szürke Levante az Athletic-et fogadja, s ha Valverde lehúzza a gyufát a  Ciutat de Valenciában, mélyen el kell gondolkodnia, mit keres még a Bilbao kispadján. Az oroszlánok, amúgy idegenben kétszer nyertek eddigi 10 fellépésükön, azaz vendég mérlegük nem éppen félelmetes: a 15. fordulóban szereztek utoljára pontot a San Maméstől távol. Ez alatt az idő alatt a Kalu Uchét épp most leigazoló Granota három döntetlent is összehozott, igaz, más semmit: nyolc forduló óta nem nyertek, az utolsó két összecsapásból vesztesen kerültek ki!. A vasárnap dél pokol a futball szempontjából, de nem károgok tovább, kimondom, inkább lapozzunk! (Levante-Athletic Bilbao, vasárnap, 12:00).            

Valverde - romokban

A kieső Almeríánál nagy az izgalom, mert JIM csapatának ideje lenne elkezdenie a kapálódzást, hogy megmeneküljenek a Segundától. A Király-kupától búcsúzó Getafe kiváló alany lehet az életmentő pontok bezsebelésére: a madridi kékek a Coliseumot elhagyva eddig csak kétszer tudtak győzni. A hazaiak izraeli csatáruk, az utóbbi időben megtáltosodott Hemed találataira építhetnek. (Almería-Getafe, vasárnap, 17:00).    

Az utóbbi öt meccséből hármat megnyerő, egymás után hat pontot begyűjtő Espanyol a Sevillához „látogat”. A párharc pikantériája, hogy csütörtökön a katalánok épp a „bikásokat” ütötték ki a Király-kupából. Emeryék két pontra állnak a BL-indulást jelentő 4. helytől, így nem lesz kegyelem a pericónak a Nerviónban. (Sevilla-Espanyol, vasárnap, 19:00).  


A Barca a Madrigálban vért izzadt a sikerért ősszel.

Hasonló védelmi hibák a Camp Nouban végzetesek lehetnek!

A Barcelona a Király-kupában elődöntős ellenfelével, a Villarreallal csap össze a Camp Nouban. A katalán fővárosban simulnak a ráncok: éledező Messi-Neymar-Suárez hármas mellett hátul is stabilabb lett a Barca. Marcelino Submarinója olyan küszöb, amin a culés hadnak mindenképpen át kell lépnie, ám könnyen meg is botolhat benne: a sárgák Gabriel elvesztésének (az Arsenalhoz igazolt) ellenére is masszív, BL-esélyes közösség, melyben a siheder Vietto életveszélyes és a szélre megszerezték kölcsönben Londonból a villámléptű, jól cselező Campbellt is. Izgalmas csatát ígér a két klub csörtéje, mely akár a culék bajnoki reményeivel is végezhet. (Barcelona-Villarreal, vasárnap, 21:00)    

Hétfőn rendezik:
Málaga-Valencia, 20:45  


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com