AJÁNLÓ
 
12:38
2015. 01. 03.
Minden szempár a Real Madridra szegeződik a La Ligában, hiszen történelmi lépés előtt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 03.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése....
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 03.
A Hispánugor olyan sorozatnak készül, mely a magyar labdarúgásban dolgozó spanyolokat...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 03.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 03.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

17. forduló - Szombat

0 komment

Új év. Új forduló. Sorrendben a 17. A La Liga a Mestallára figyel majd vasárnap, ahol a friss klubvilágbajnok Real Madrid botlását kívánja a cochonerós és culés tábor. Mi tagadás, az üldözőkre ráférne a király bukása: Ancelotti csapata úgy is vezeti egy ponttal a tabellát, hogy a marokkói túra miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott! A denevéreseknek itt a nagy lehetőség a bizonyításra. Az Atletinek könnyebb, a Barcának valamivel nehezebb dolga akad, míg a Sevilla akár edzőt is buktathat a Nerviónban. Berizzo (Celta), Víctor Fernández (Depor) és Caparrós (Granada) az állását is kockára teszi a hétvégén, de Paco Jémez (Rayo Vallecano) sem ülhet nyugodtan a kispadon. Sok lett a mondanivaló, így kivételesen két részletben énekeljük meg a játéknap eseményeit. Lássuk, mit kínál a La Liga szombaton! 

Szombaton öt mérkőzéssel indul újra a La Liga

A szombati ötös első fogását a Calderónban szolgálják fel, ahol az Atleti csap össze a Levantével. A Granota ebben a kiírásban egyszer tudott kibrusztolni győzelmet idegenben, így nem sok esély mutatkozik rá, hogy Simeone pontrúgás királyai ellen fog beindulni a kiesési vonal felett hajszállal lebegő békás biznisz. A Levanténak amúgy sem megy nagyon a spanyol fővárosban: kilenc kiruccanásból nyolcszor vereséggel tértek haza, míg egyszer döntetlent értek el. Alcáraz együttesének esélyeit tovább rontja, hogy sok a hiányzó: Navarro (eltiltás) Ruben (láz), Rodas, Gavilán, Xumetra, Victor Pérez és Camarasa (edzői döntés) sem lehet ott a matracos szentélyben. Ha valaki Fernando Torres miatt csapná le magát a tv elé, nyugalom, mert a kölyök még nem lesz ott a gyepen.El Niño "bemutatkozása" a január 5-én nyitó olasz piac papírmunkálatainak az elvégzése után, január 7-én, a Real Madrid elleni Király-kupa derbin várható, ha persze Cholo úgy dönt. Tuti fog kapni pár percet! (Atlético Madrid-Levante, szombat, 16:00).

Cholo: Torres? A kölyök nem megmentőnek érkezett!

A Sevilla egy mérkőzéssel kevesebbel játszott - a Real Madrid-Sevilla bajnokit a blancók klubvilágbajnokságon való részvétele miatt február 4-re halasztották a 16.fordulóból -, de így is nyeregben érezheti magát. A Valencia betegeskedés miatt, az andalúzok egy Celta elleni győzelemmel akár előzhetnek is a tabellán. Berizzo helyzete elég érzékeny a kelta kispadon, mivel csapata a 12. forduló óta csak veszít: hét gólt kaptak, s egyet sem rúgtak ez alatt az idő alatt.... Pedig mintagazdaságnak indult a vigói projekt, mely Luis Enrique távozása után is szépen muzsikált, ám később jött a gödör. Larrivey viselte a legnehezebben a nyomást: a legutóbbi vereség alkalmával, az Almería elleni bajnoki lefújása után ladrónnak (tolvaj!) nevezete a bírót, így négy meccses eltiltást kapott. A vendégeknél jó hír viszont, hogy Charles felépült, így a csatár akár kezdőként is lehetőséget kaphat. Érdekesség, hogy a Pizjuán a La Liga egyik legbizotsabb erődje: 2014. február 9-én távozott legutóbb győzelemmel innen vendég csapat - se a Madrid, se a Barcelona, se az Atleti nem tud hasonló eredményt felmutatni. (Sevilla-Celta Vigo, szombat, 18:00).

Iago Aspas padon kezdhet egykori klubja ellen!

Az este Elchében folytatódik, ahol az ilicitanók káoszát a Sumbarino argentin csodafegyvére, Vietto igyekszik majd tovább mélyíteni: a hazaiak tökultolsók, míg a sárgák BL-helyre is ráharaphatnak egy győzelemmel, így papíron nem kérdés a vendégsiker. A zöld-fehérek helyzete már-már kilátástalan. Az Elche gazdálkodása a bajnokság felénél megroppant, így ha nem sikerül befejtetőt taláni, vagy új részvényeseket bevonni, a klub aligha nem a bajnokság végével felszámolási eljárás alá kerül. Kőkeményen megy a spórolás: Escribá mester jelenleg 15 profi(!) labdarúgóval dolgozhat, akik egyes információk szerint október óta nem kaptak fizetést! Hatalmas lehet a motiváció.... Ellenfele ezzel szemben szárnyal. A Villarreal hetes győzelmi sorozatban van a bajnokságot, a Király-kupát és az Európa-ligát is egybe számolva. Még egy siker és a klub beállítja a Pellegrini-korszak nyolcas sorozatát (2005-2006). Lássuk be, nem lesz nehéz dolguk. A Sárga Tengeralattjáró utóbbi 18 mérkőzésén kaput zörgetett, ugyanakkor jelenlegi ellenfele a La Liga legszerényebb védelmét tudja magáénak (32 gólt kaptak). Elche: Szevasztok, srácok, üdvözöl a pokol! (Elche-Villarreal, szombat, 20:00).

Vietto alap, kérdés, ki lesz az argentin siheder párja a csatársorban!

A játéknap zárását Málagában és La Coruñában rendezik. Előbbi az Almeríát fogadja, utóbbihoz az Athletic Bilbao látogat. A Málaga remekül gyűjtögette a pontokat az utóbbi hónapokban: a 7. forduló óta csak az Atlético Madridtól és a Realtól kaptak ki, az összes többi mérkőzésüket megnyerték! Javi Gracia csapata így jelenleg egy pontra áll a BL-indulást jelentő 4. helytől. Csoda lenne, ha sikerülne, de álmodozni szép! Az Almeríát JIM próbálja bentartani, kemény munka lesz, melynek első eleme a védekezés rendbetétele (16 forduló alatt 24 gólt kaptak). Jó hír, hogy a piros-fehéreknél Thievy játékra jelentkezett, azaz a gólszerzésre némileg megnőtt a vendégek esélye. (Málaga-Almería, szombat, 22:00). A Depornak életmentő pontokat kell összegyűjtenie, mivel helyzete a kiesési zóna árnyékában nem túl bíztató - Víctor Fernández utolsó mérkőzésén ülhet a sasok kispadján. Szerencséjére, az Athletic már rég nem olyan félelmetes. A baszkok a 14. forduló óta egy árva döntetlent szenvedtek ki magukból, igaz, azt a derbi vascón, de leégtek otthon a Córdoba (0-1) és az Atlético Madrid (1-4) ellen is. Aduriz, aki nélkül szinte nem lőnek gólt a baszkok, azt nyilatkozta, az Athletic Európa-ligás indulásra hajt, de ettől olyan messze vannak, mint kedélyes jómagam a Pulitzer-díjtól. (Deportivo La Coruña-Athletic Bilbao, szombat, 22:00).

Thievy - az Almería gólszerzési esélye

Adeu a tothom!

A vasárnapi mannával Equinox jelentkezik holnap!

Minden fontos infót megtaláltok a La Liga Loca Facebook-oldalán is.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com