AJÁNLÓ
 
14:07
2014. 04. 24.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
14:07
2014. 04. 24.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
14:07
2014. 04. 24.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
14:07
2014. 04. 24.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
14:07
2014. 04. 24.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csókolom Józsi bácsi! avagy Várvédők kontra buszsofőr

0 komment

Tudom, hogy nem írtam mióta elment tőlünk Panyolországból, de apu megtiltotta. Azt mondta "ne írjak annak a tetűnek, francnak se hiányzik.." de anyu mondta, hogy igenis illene, mert mégiscsak a szomszédunk volt itt Madridban..


Tegnap néztük apuval meg az új szomszéddal, Károly bácsival a meccset a TV-ben. A Józsibácsiék helyére költöztek be. Apu elég sokat kiabált meg fogta a fejét, meg ivott sok sört… sokat is járt WC-re. Mondtuk is, hogy ne mászkáljon annyit pisilni, mert lemarad valamiről. Ő azt mondta, hogy nem pisilni, hanem hányni megy, mert ezt a szart kakit nem veszi be a gyomra. Mire anyu mondta, hogy akkor minek nézed? Azt mondta, hogy így bünteti magát, vagy vezekel, vagy mit.. Nem értettem. Meg azt is mondta Károly bácsinak, szégyen, amit csinált a fociból. Ő még olyat nem látott, hogy egy csapat 9 védekező játékossal álljon fel. Azon nevettek, hogy Wili bácsit biztosan véletlenül nevezte Kalas helyett a kezdőbe. Meg azon is, hogy a Ramires bácsi volt nevezve jobb szélsőnek vagy minek, közbe meg "fajtiszta házőrző". Nem értem, akkor most Ramires bácsi, amikor nem a cselziben focizik, akkor házat őriz, mint Pepe bácsi? Nem szeretem Pepe bácsit, Ő állítólag megveszett, harap és moslékot eszik. Mindenki fél tőle.

Meg azt a magyar csapatot is emlegették, akik sokat érhettek, mert aranyból voltak. Állítólag akkor még nem 9 védekező játékos volt a divat, hanem ugyanennyi támadó. Apu, ha részeg mindig nosztalgiázik. Apu azt is mondta, Károly bácsinak, hogy ha most itt lenne Józsi bácsi, akkor megkérdezné, hogy nem szégyelli-e magát az a nagypofájú öntelt here. De mivel nem volt, ezért én kérdezem: Józsi bácsi nem szégyelli a pofáját?

De mi mondtuk ám, hogy biztos nem. Józsi bácsi sosem szégyelli magát. Károly bácsi semmit nem mondott. Többnyire csak bambán néz maga elé, csócsál valamit, aztán néha morog egy-két szót. De mindig elegáns. Apu szerint öltönyben is alszik. Aztán a pénzről meg a dicsőségről beszéltek, hogy mennyire megváltoztatja az embert. Apu azt mondta, hogy a Józsi bácsinál ez nem igaz, mert a Józsi bácsi mindigis egy öntelt kukifej volt. Meg, hogy egyszer ezt mondja a Józsi bácsi, máskor azt. Meg, hogy provokál sokakat. Meg pökhendi is. Károly bácsi csak bólogatott. Amikor apu már nagyon részeg volt, megfenyegette Károly bácsit is, hogy ha ilyeneket fog csinálni itt Panyolországban mint "ez", akkor beveri a pofáját a lapáttal. Apu a beszariaknál már csak a törpéket utálja jobban. Nem értem miért. Anyu szerint fél tőlük. Apu erre azt mondta, hogy fogja be a pofáját, mert amióta jött valami Csoló bácsi, azóta az ördögtől sem félnek..
Aztán valami buszról beszéltek, nagy kék buszról, amik régen nálunk is jártak, de annak nem tudom, mi köze van a focihoz. Apu szerint semmi, mégis csak ezt hajtogatta. Állítólag a Józsi bácsi mindig ilyen beszari a nagy csapatok ellen. Támadni nem mer, meg, hogy a háló is kikezdi a játékosai seggét... Pedig sokba kerültek. Apu azt mondta, ezt az a ribanc Oszasuna is megcsinálja sokkal kevesebb pénzből. Anyu szerint meg ez inkább annak a jóképű Csoló bácsinak az érdeme. Apu erre öntött magának. Aztán röhögött a Torres bácsin. Aztán megsimogatta a képernyőn. Aztán megint röhögött, hogy 50 millió. Károly bácsi azt mondta, hogy lehet, hogy megveszi. Apu akkor ment ki harmadszor hányni... Amíg kinn volt azt morogta Károly bácsi, hogy a Józsi bácsi olyan a focinak, mint a Voldemort bácsi a biliknek kvibliknek, csak a perverzeknek tetszik. Anyu szerint Londonban most sok a perverz. Úgyhogy tessék vigyázni az utcán estefelé kivel áll szóba! Sose lehet tudni...

Most mennem kell leckét írni. Holnap valami tili-tolik jönnek, apu azokat meg aztán végkép nem szereti. Azt mondta, hogy olyan baszakodós focit játszanak vagy mit, az edzőjük meg nem is rendes panyol. Megszállott.. ráadásul németek. Apu szerint már csak az lenne rosszabb, ha Józsi bácsi lenne az edzőjük. Akkor lehet, hogy kitörne világbéke is, mert mindenki csak őket utálná... Na mindegy. Majd tessék írni Józsi bácsi!

Adiós!

Mostantól Equinox a vonal a végén! Mivel Bendak nagyszerű írásának stílusát sem levenni nem akarom, sem folytatni nem tudom, kicsit körbejárnám még ezt a BL-kérdést, lévén, hogy mind a 4 talpon maradt szereplő különleges viszonyt ápol a másik három mindegyikével, ezer szállal fűződnek egymáshoz. A nyilvánvaló kapcsolatokat most nem is emlegetem, csak az egyiket, az edzőkérdést.

Ugye kedden minden jóérzésű ember azoknak drukkolt, akik 1. focizni akartak, 2. a) sokszor kevesebb pénzből raktak össze jobb csapatot, ezt meg semlegesként illik jobban tisztelni, továbbá 2. b) egy eurószázmilliókból összevásárolt sztárcsapatnak nem lehet szorítani, aki úgy megy bekkelni idegenbe, ahogy az Osasuna szokott a liga gigászai ellen, mert az nem érdemel tiszteletet, 3. nem az edzők között legjobb tolmács, valamint tolmácsok között legjobb edző irányítja őket, hanem egy olyan arc, aki játékosként is klasszis volt, bajnokságokat, kupákat, európai kupákat és számos trófeát nyert. Bónusz érv: aki még nem unja, hogy évről évre gyakorlatilag csak egy-egy csapat cserélődik ki a BL 4-es mezőnyében, az könnyen úgy is érezheti, hogy már a puszta egzotikum ténye miatt is érdemes az új fiúért szorítani.

Nincsen amúgy semmi baj, ha egy templomegere Osasuna kibekkel egy nagyvadat (Real / Barca), de aki uralkodni akar a többiek fölött (a Chelsea pedig erre tör), az ne ilyen gyáván várja az ellenfelet, hogy hátha ellenük majd kimarad minden, és akad egy kontra, amit beverhetnek. A világ igazságtalansága lett volna, ha találnak egy gólt a semmiből.

Szerda este viszont Ancelotti Realjára már nem lehet rásütni, hogy gyáván állt volna a mérkőzéshez, mindezt olyan körülmények között, hogy a nagyon közeli múltban 4 évig Európát domináló és fő rivális Barcelonából érkezett az edző az időközben regnáló BL-győztessé nőtt másik klassziscsapat kispadjára. Minden a Real ellen szólt papíron. Mégis Ancelotti olyan védekező csapatot küldött a pályára, amely ellen ez az űr-Bayern gyakorlatilag EGY ziccert tudott felmutatni a 65%-os labdabirtoklás mellett (az első félidőben ráadásul 73% volt ez a mutató). Ezt a labdás fölény a Real úgy védekezte le, hogy sárgalapgyanús helyzet sem volt az egész meccsen (Alonso tükörsima mentése Müller elől teljesen szabályos volt).

Pedig olyan emberek szaladgálnak középső bekk pozícióban, mint a klub piroslaprekordere, Sergio Ramos, vagy a hentes, gyilkos, hóhér és egyéb szavakkal illetett Pepe, hogy a lassuló öregedő Alonsót ne említsem, aki mikor labda nélküli játékról van szó, akkor újra előveszi a klasszis énjét (ezt jelenti a tapasztalat és a játékintelligencia). A szélső védekezés is kulcsfontosságú egy Robbéry szélsőpáros ellen, ezt is klasszis módon oldotta meg a Carvajal / Coentrao kettős, főleg az utóbbi, aki nálam a meccs hőse madridi oldalon, nemcsak a gólpassza miatt. Megjegyzendő, hogy a bajorok teljes kezdővel állhattak ki, spanyol oldalon meg az egyre nagyobb szerepet kiérdemlő Bale sérülés miatt csak csere volt, a vezér Ronaldo meg sérülésből tért vissza, és láthatóan nem 100%-os még.

Ez a szerda este válasz volt arra a szerecsenmosdatásra is, amelyet a Chelsea-pártiaktól hallottunk, hogy “mégis hogyan lehet izgalmas védekezős focit játszani?” – mondván, hogy a Chelsea ellen csak az van kikelve, aki a védekezős focit alapjáraton nem szereti. Ez nem így van. Alapjáraton az Atléticónál is a betonbiztos védelem az alap, de azért egész szezonban konkrétan egyszer láttam, hogy törte a seggüket a háló, a Barca ellen BL-negyeddöntő ELSŐ meccsén (és ötszöt játszottak az említett csapattal idén). Tehát a Chelsea = védekezős focit csak így lehet jól csinálni, és deffenzív fociban ez az etalon elvet vallóknak ajánlanék egy átlagos Atlético-meccset, ahol meg lehet nézni, milyen egy stabil védelem, amely kreativitással és játszaniakarással párosul a támadó részlegben is. Ugyanakkor ajánlhatom a Real szerdai teljesítményét is.

Tanulság: a Bernabéu bevehetetlen erődnek bizonyult. Az is bebizonyosodott, hogy akinek vára van, annak nem kell buszt tolni szerettei elé önvédelem céljából, megoldják a várfalak is, ha elég hősiesek a várvédő lovagok.

Ma este Dél-Európa még mindig lázban ég, a minket leginkább érdeklő meccsen pedig Sevilla-Valencia menetet rendeznek, az EL négyes mezőnyében. A bajnokságban a ma esti vendégek állnak jobban (1-1 és 3-1 az ő szemszögükből), de ez a Sevilla azóta nagyon megmutatta, hogy mennyire tud focizni, igaz, a denevéreseket sem kell félteni. Egyszerű: aki nyílt meccset akar, kapcsoljon majd oda. Lesz még egy Benfica-Juventus menet is, de ez minket annyiban érdekel, hogy Llorente a zebrákat erősíti idéntől, a portugáloknál meg pályára léphet az Atléticót megjárt Salvio, a volt realos Garay, a Real-nevelés Rodrigo, aki az európai kupákban házi társgólkirály a csapatában, valamint a Granadából elcsábított Siqueira is. Mi azért maradunk a Primera División két markáns csapata mellett, akárki is jut a döntőbe, hajrá eme ág!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com