AJÁNLÓ
 
15:19
2014. 12. 17.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2014. 12. 17.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2014. 12. 17.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2014. 12. 17.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:19
2014. 12. 17.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

16. forduló – Ho-ho-ho!

0 komment

A nemzetközi kupák sorsolása után jön az aktuális spanyol bajnoki forduló, amit ezúttal szűkre szabva harangozunk be, mivel blogszempontból leginkább karácsony előtti szopófordulónak tűnik – annak legalábbis, akire a beharang esik, tehát nekem. Amikor ezt gépelem és felviszem a blogfelületre, akkor éppen szerda van; csütörtökön, miközben egész nap vonatozom, a srácok kitűnő csapatmunka keretében megtömik képekkel a posztot; ma pedig együtt lepődünk meg a végeredményen, ha a nap folyamán valamikor gép elé kerülök... Ríltájmban persze valójában még csak szerda van, és csak remélem, hogy péntekre pufók angyalkák és repülő rénszarvasok közé szorulnak a betűk, de akárhogyis lesz, hajtás után itt a 16. forduló, ho-ho-ho!

Bemelegítésképp érdemesnek tűnik azzal kezdeni, hogy ahhoz, hogy izgalmas legyen az idény, a Realnak is illene megzuhannia egy-egy meccsre, ahogy azt egyébként a szezonkezdet előrevetítette. Azóta azonban leginkább úgy fest a dolog, hogy a királyiak idén egyszerűen keresztülgyalogolnak a mezőnyön, legalábbis ha minden úgy folytatódik, ahogy azt az elmúlt hónapokban láthattuk. Mindezek ellenére talán nem vállalunk túl nagy kockázatot, ha kijelentjük, hogy a hétvégén pont nélkül maradnak, lévén, hogy a klubvilágbajnokság miatt a Sevilla elleni meccset halasztják.  

A forduló rangadóját így Bilbaóban rendezik, ahol az Athletic az Atlétit fogadja egy olyan meccsen, ahol mindkét félre ráférne a győzelem. Bár múlt héten a baszk baszkok ikszre hozták San Sebastiánban a nemzetközi baszkok elleni derbit, ez semmit sem jelent, ahogy eddig mintha semmi sem jelentene semmit az egész szezonban, amire bármilyen állítást alapozni lehetne. Tökéletesen kiszámíthatatlan idén az Athletic, de nem annyira a jó értelemben véve, mint inkább abban, hogy bármit csináljanak, az már nem tűnik meglepetésnek. Nem úgy, mint az Atléti múlt heti veresége a Vicente Calderónban, ami után egy újabb kudarc aligha tenne jót a bajnoki reményeknek.

Ugyanez érvényes a Córdobát fogadó Barcelonára is, de valamivel hosszabb távon nézve a dolgokat korántsem a bajnoki címért folyó küzdelemben érintett csapatok teljesítménye a leginkább meglepő. A Celta az utóbbi öt meccsén, azóta, hogy Larrivey győztes góllal ünnepelte a Camp Nou-ban azt, hogy előtte megénekeltük a blogon, nem rúgott gólt. A jó kiesési esélyekkel bíró Almería ellen mindenesetre talán összejöhet végre valami, elvégre ez a Celta többre hivatott, vagy legalábbis pár fordulóval ezelőtt még erősen annak tűnt.

A meccsnek nincs nagy elsőosztályú múltja, de legalább látványos nyílt meccseket hozott eddig mindig

Ami a többi meccset illeti, a Villarreal, aminek az elnökével pár napja hoztunk le egy isteni interjút, alighanem hazavágja a Deport, aminek jelen pillanatban legfeljebb a múltja miatt szoríthatunk a bennmaradásért, míg a Valencia a múlt heti Rayo elleni diadal után az Éibar otthonában folytathatja önmaga összekaparását, ami azért annyira nem tűnik könnyű feladatnak. Lesz még továbbá egy Levante – Real Sociedad, egy Rayo – Espanyol, egy Granada – Getafe, egy Elche – Málaga, és bejgli, telizsák, pufók angyalkák meg repülő rénszarvasok, amiértis mára ennyi, minden egyéb bátran mehet a kommentekben és persze a mindig naprakész facebook oldalunkon. Hajrá, ho-ho-ho!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com