AJÁNLÓ
 
20:12
2015. 05. 01.
Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös...
A bejegyzés folyatódik
 
20:12
2015. 05. 01.
Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár...
A bejegyzés folyatódik
 
20:12
2015. 05. 01.
Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:12
2015. 05. 01.
Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid...
A bejegyzés folyatódik
 
20:12
2015. 05. 01.
Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

35. forduló – brutális szombat

0 komment

A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás manna nélkül (nem vállalnánk a felelősséget a felháborodott tömegek tüntetéshullámai okozta  károkért), ismét a Szamár ragad klaviatúrát. Már csak négy kör és véget ér a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírása. Mielőtt meglengetnénk a hófehér pañuelót, álljunk meg egy szusszanásra, hiszen a főbb kérdések még mindig parázson! Négy szigorú döntő következik, melynek első felvonására most szombaton kerül sor. A forduló a Bacca-motorral hajtott Pizjuánra figyel, ahol a király teszi tiszteletét. Lássuk!

Szombat – pályán a döntnökök!

Pénteken a Real Sociedad és a Levante lebokszolja egymással a biztos bentmaradást, majd robbanunk is rá a hétvégére. Szombaton egymás után jönnek a döntők. A nyitány a Barcáé, mely Córdobában, a  sereghajtó ellen gyarapíthatja tovább pontjainak a számát (Córdoba-Barcelona, szombat, 16:00). A papírforma behúzása már azért is kifejezetten fontos - minden más atom meglepetés lenne – a culék számára, mert a fő ellenlábas, két pontos hátrányban lévő Real Madrid a BL-lázban égő Sevillában vendégeskedik! Ha valahol, a Ramón Sánchez Pizjuánban meg lehet égni, nem is kicsit. Ráadásul most Emery együttese pengeéles, míg a támadószekcióját elvesztő (Bale és Benzema lábadozik) Madrid nincs kirobbanó formában: otthon az Almeríával is sokáig megszenvedett Ancelotti gárdája, pedig Sergi keze alatt nem rohangálnak Bacca-, Vitolo- vagy Denis Suárez-szintű játékosok. S ha már a kolumbiai szóba került: Bacca góltermése egészen figyelemre méltó! Míg első évében összesen 14-et vágott a csatár, a most futó szezonban már 19-nél jár. Ez két idény alatt ugye eddig 33, aminél többet csak Baptista (38) és Polster (42) tudott felmutatni a Sevillában hasonló időintervallum alatt. A szomorkás, utolsó öt mérkőzésén egy gólt lövő CR7-tel és a jó szerencsével bont fehér vitorlát a királyi armada az andalúz katlanban (hazai pályán a Sevilla még nem kapott ki ebben a szezonban!), mely botlásával akár le is mondhat a bajnoki címről. Idén is. (Sevilla-Real Madrid, szombat, 20:00).

Polster és a sevillai évek
Ütnék rá annak a kezére, aki a Bundesliga-frizurás Polster sevillai góljaira
aláfestésként Strauss(?) melódiáját gondolta a legmegfelelőbbnek!

Az Atlético Madrid egykori névrokonát, az Athletic Bilbaót fogadja a Barca-Real fellépés között (Atlético Madrid-Athletic Bilbao, szombat, 18:00). Simeone kicsit nyugodtabban készülhet a találkozóra, mivel a 34. játéknapon a rájuk tapadó Valencia megbotlott Vallecasban (Rayo Vallecano-Valencia, 1-1), így hat pontos előnyre puffadt a piros-fehér matrac. Hazaiak Cani és Ansaldi nélkül, ám Raúl Jiménezzel készülnek. A Bilbao már biztosította helyét az első osztályban, ráadásul a Király-kupa-döntőjében is érdekelt, így vélhetően a drukkerek nem rágják tövig a körmüket Vizcayában, hogy sem Aduriz, sem Balenziaga nem tudja elkísérni a csapatot a spanyol fővárosba. Hogy van-e esélye a Calderónban? Csekély! Már csak azért is, mert eddig 17 idegenbeli fellépéséből Valverde hat esetben járt csak sikerrel... A baszkok védelme legendásan szerény, a rögzített szituációk hárításánál különösképp, ami ugye az Atleti egyik fő erénye.

Torres - a legenda visszatért! Álomgólja lehet, kezdőt is ér!

Az estét kiégett csapatok összeborulása zárja: a Depor történelmi tettet végrehajtva immár 12 forduló óta nyeretlen, míg a Villarreal képtelen bevenni az ellenfelek kapuját (Deportivo-Villarreal, szombat, 22:00). Mindkét félnek az utolsó szalmaszálak következnek: a Submarinónak az európai kupaindulás kiharcolására kellenének a pontok, míg a galiciai sasok a kieséstől menekülnének. Ha becsukom a szemem, tuti kettes, de látva, hogyan töketlenkedik mostanában a Sárga Tengeralattjáró, kevés esély mutatkozik a vendég sikerre. Egy semmire nem jó döntetlen lesz az átka a felek bátortalanságának!

Vasárnap rendezik:
Espanyol-Rayo Vallecano, 12:00
Getafe-Granada, 17:00
Valencia-Éibar, 19:00
Málaga-Elche, 21:00

Hétfőn rendezik:
Almería-Celta Vigo, 20:45     
    


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com