AJÁNLÓ
 
07:21
2015. 05. 22.
Pofonra nyújtjuk megint az orcánkat, mert megpróbáljuk összeállítani a La Liga BBVA 2014-15-ös...
A bejegyzés folyatódik
 
07:21
2015. 05. 22.
A végére kezdünk mi is kicsit szétesni, mint a Villarreal, de hogy ne maradjatok La Liga Locás...
A bejegyzés folyatódik
 
07:21
2015. 05. 22.
Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:21
2015. 05. 22.
Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid...
A bejegyzés folyatódik
 
07:21
2015. 05. 22.
Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

38. forduló – Ítéletnap!

0 komment


Hát a végéhez érkeztünk: a La Liga BBVA 2014-15-ös kiírás utolsó fellépése vár ránk szombaton. A zárás két játékos esetében szimbólikus jelentőséggel is bírhat: Xavi tegnap elköszönt, így már tényként írhatjuk le, a katalán legenda utoljára ölti magára a Camp Nouban bajnoki mérkőzésen a gránátvörös-kék szerelést, míg a másik oldalon Iker Casillas lehetséges búcsúja hevíti az indulatokat. Bajnokunk már van, a második helyről is döntöttek, ezen kívül azonban sor kérdés még nyitott. Lássuk, mik ezek! Liebe szombat, avagy the Judgment day is coming. Si no crees, ya lo verás! Azt javallom, csapassuk!

 


Lesz-e Bajnokok Ligája?


Az Atleti erre biztosan rávágná, hogy „sí”, s gond nélkül teheti, hiszen két fordulóval ezelőtt biztossá vált, a matracosok harmadik egymás utáni évben is rajthoz állhatnak az európai kupasorozatban. Annak eldöntése azonban, hogy hányadikként kvalifikálja magát a piros-fehér egylet az elit kategóriába (3. vagy 4.), az utolsó fordulóra marad. Az Atleti győzelem és döntetlen esetén is feláll a dobogóra, ám ha kikap a bentmaradásáért küzdő Granadától és a Valencia győz, érem nélkül marad a végelszámoláskor.


A Valencia attól függően, mit játszik szombaton, lehet harmadik, negyedik és ötödik is. Előbbihez az kell, hogy a denevérek nyerjenek és az Atleti kikapjon Granadában. Utóbbi eset akkor állhat elő, ha Nunóék nem nyernek Almeríában és eközben a Sevilla diadalmaskodik Málagában. Tiszta thriller – az ítéletnapon a Valencia kockáztatja a táblázat első felébe a legtöbbet.

                  

(FONTOS: A BL következő kiírásában akár öt spanyol csapat is rajthoz állhat. Ehhez csak az kell, hogy a Valencia a 4. helyen zárjon és a Sevilla megverje a Dniprót az Európa-liga döntőjében. Vigyázat! Ha a Sevilla megelőzné a bajnokságban a klub Chét, a denevérek akkor sem állhatnak rajthoz a Champions League-ben, ha a Sevilla elnáspángolja ukrán ellenlábasát Varsóban! Scusi!)

(Nuno - edzői karrierje egyik legfontosabb pillanatához érkezett a Valenciával)


Kinek kell az Európa-liga?


A kicsik örülnek a második vonalos európai kupaszereplésnek is, hiszen jó pénz az nekik. A Villarreal bármit is tesz és történik körülötte a 38. fordulóban, a 6., EL-indulást érő helyen zárja a spanyol pontvadászat idei kiírását. Gratula, Marcelino!


A Sevilla BL-álmait eltapsolva az EL-lel vigasztalódhat (ez ugyanis azt jelentené, 5. lett a bajnokságban és kikapott a Dniprótól), de az andalúz piros-fehéreknek, mint azt fent már kitárgyaltuk, két meccslabdájuk is van. Innen már el ne kúrjátok, gyerekek!
                                             (Sevilla az álmo k kapujában!)


Valencia beletántoroghat még az EL-be, de ez kész tragédia lenne a Parejo vezette csapatnak. Fent már kitértem rá, miért.


Az Athletic Bilbaónak a Király-kupán át vezet az út az EL-be! Apró bökkenő, hogy a serleg megszerzéséért a bajnok Barca lesz a baszkok ellenfele.... Ha az oroszlánok megégnek a Camp Nouban, már pedig ez vár rájuk, akkor a Liga-hetedik lép ki a nemzetközi porondra. Jó hír az északiaknak, hogy Vizcaya még ezt is megünnepelheti: Valverdének ehhez győzelemre kell vezetnie csapatát az utolsó fordulóban! Az Athletic amúgy egy döntetlennel is elérheti célját, azaz a 7. pozíciót, de ehhez az is kell, hogy a Málaga nem verje meg a Sevillát.... Hö-hö-hö. Ad abszurdum az is előállhat, Adurizék vereséggel is besétálnak Európa kapuján, de ebben az esetben a Rayo és az Espanyol sem szerezhet három pontot. Ez olyan erős kombó, hogy azt kell mondjam, erre sok pénzben ne játszatok!


Kik lehetnek még hetedikek?


A Málagának nincs saját kezében a sorsa: ha nyer is, csak akkor végezhet a 7. pozícióban, ha az Athletic Bilbao képtelen legyőzni a flegmázni is képes Villarrealt (az Espanyol és a Rayoeredményei Málaga-győzelem esetén nem számítanak!).

Bár sokáig a távozását lebegtették, Paco Jémez a
hírek szerint 2017-ig hosszabbított a Rayóval!


Az Espanyol nemzetköti kupaindulására halvány remény pislákol: a perico abban az esetben tudja elhagyni az Ibériai-félszigetet a következő kiírásban, ha győz az utolsó fordulóban és közben a Málaga nem teszi ugyanezt, valamint az Athletic Bilbao elhasal és a Rayo Vallecano besöpri a három pontot.


A Rayo helyzete szinte reménytelen. A darazsaknak annyi esély van az EL-re, mint nekem arra, hogy lefussam százon Usain Boltot, betegen, féllábon ugrálva, anyámmal a hátamon.... Paco Jémez egyedül a matekban bízhat! Vallecas csak akkor mutathatja meg magát Európában, ha nyer, közben pedig az Athletic veszít és a Málaga, valamint az Espanyol sem diadalmaskodik. Így pontban beérhetik a tabellán a baszkokat, de gólarányban így is hatalmas a lemaradásuk: az Athletic mínusz hárommal vág neki a zárásnak, míg a darazsaknál ez a mutató mínusz 20.... Értjük, ugye?!


Akik a rövidet húzhatják!


Délen nagyon izgalmas lesz a hajrá. Négyen hörögnek a mentőmellényért (Almería, Éibar, Granada és Deportivo) egy süllyedő csónakban, de csak kettő tud megmenekülni.

(Xavi utolsó bajnokijára készül a Depor ellen!)

Az okosok kiszámolták, a Depornak 25% az esélye a Segundára. Ennek oka egyszerű: a galiciai sasokra a Barca vár a zárásban. Ha valami csoda folytán, Víctor együttese nyerne a Camp Nouban, nincs miről beszélni: bentmarad. Minden más esetben számolni kell, azaz döntetlennel és vereséggel is van esély rá, hogy maradnak. Nézzük egyszerűbben, a Depor mindenképpen kiesik, ha:


- döntetlent ért el, de közben a Granada és az Almería nyer.
 

- döntetlent ér el, de közben a Granada leikszel, az Almería győz és az Éibar képtelen begyűjteni a három pontot.
 

- vereséget szenved, de eközben az Éibar és/vagy az Almería győz.
 

A Granadának valamivel jobbak a lehetőségei, így „kizúgás-mutatója” kedvezőbb (22%). A piros-fehérek egy győzelemmel tuti bentmaradók, de életüket megmenthetik egy döntetlennel, és akár egy vereséggel is, de ebben az esetben már nem saját maguktól függ a sorsuk. A Granada biztosan kiesik, ha:
 

- nem nyer, s három riválisa (Almería, Depor, Éibar) közül legalább kettő diadalmaskodik.
 

- kikap, de a Depor leikszel és az Éibar és/vagy az Almería nyer.

(Éibar - csodában bízva)


Az Éibar a pokol tornácán egyensúlyoz: 80% körüli kiesési mutatóval néz bele a füstölgő ágyúcsőbe (a 81 lehetséges végeredményből 65 esetben a Segundában folytatja). A kellemetlen bélyeget annak köszönheti, hogy előbbi két ellenfelétől eltérően csak a Córdoba legyőzésén át őrizheti meg első osztályú tagságát. Ha döntetetlent játszik, vagy kikap, már készülhet is a Segundára. Garitano hoplitái megmenekülnek, ha:
 

- nyernek és a Depor veszít
 

- nyernek, a Depor leikszel, a Granada veszít és az Almería nem nyer.
 

- nyernek, a Depor is ezt teszi és a Granada veszít.
 

- nyernek, a Depor is, a Granada leikszel és az Almería nem nyer.
 

Az Almería hangyányival előrébb áll a pisztoly eldördülése előtt, mint az Éibar: 72%-os a búcsúindexe. Nincs kezében a sorsa, és csak akkor menekül meg, ha legyőzi a szintén pontokra ácsingózó Valenciát... Ha döntetlent ér el, vagy vereséget szenved, jön a fehér kendő és a pá-pá. Csak akkor maradhatnak bent Sergi tanítványai, ha:

- nyernek, és a Depor vagy a Granada leikszel
 

- nyernek, nem nyer az Éibar, s eközben veszít a Depor és/vagy a Granada
 

- nyernek, nyer az Éibar, veszít a Depor és a Granada.
 

Remélem, a részletes körképpel tudtunk kicsit segíteni az utolsó körömrágás előtt.

 

Szombaton ítéletnap, addig is keep calm and read  La Liga Loca blog!

A facebook oldalunkon minden nap friss információt találtok, klikk ide!


 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com