AJÁNLÓ
 
18:57
2015. 05. 08.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
18:57
2015. 05. 08.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:57
2015. 05. 08.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
18:57
2015. 05. 08.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
18:57
2015. 05. 08.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

36. forduló: Elődöntők között, sztrájk előtt, a végső kanyarban, totális a káosz

0 komment

Hétközben az Európában még versenyben levő három csapatból kettő fölényes győzelmet aratott, és nagy lépést tett a döntő felé, és a harmadiknak is várhatóan egy hazai győzelmen múlik majd a finálé. Pozítivak voltak tehát a hétközi események, de foglalkoztatja más is a közvéleményt: a két nagy alatti nagy pénzügyi szakadékot áthidalandó a tévés közvetítési díjakat rögzítő törvénytervezet lassan révbe ér, de ehhez még meg kell vívni néhány harcot: például a sztrájkkal fenyegetőző szövetséget és a játékosok szakszervezetét is meg kell győzni, hogy ez egy racionális lépés lesz, és nemcsak lenne. Az is hír még, hogy a hétközben ismét dózeroló Emeryt a nagyok közé visszakapaszkodó Milan is figyelemmel követi, ám mi annyit tennénk hozzá, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Miután mindezt leírtuk, lássuk, miből élünk a hétvégén (és hétfőn)!

 

 

Eibar-Espanyol (péntek, 20:45)

Péntek este sem maradunk bajnoki nélkül. A baszk kiscsapat, írd és mondd, egész szezonban nem állt kieső helyen, erre ebben a fordulóban már megvan a matematikai esélye, és az bizony fatális (meg vastál is) lehet Gaizka Garitano fiainak. Egyébként a télen (19 fordulóval ezelőtt...) idegenben nyertek a fegyveresek az új névre hallgató pagagájfészekben, azóta viszont csak egyszer sikerült győzni, ez meg is magyarázza a szabadesésüket. A Perico azóta megerősödött, megmutatta, hogy milyen egy igazi spanyol középcsapat, és a vége előtt egy-két kanyarral még esélyük van az Európa Ligára is. Hazai fronton a legutóbbi 4 góljukból 3-at lövő és egyet előkészítő Arruabarrena érzékeny veszteség lesz, ahogy a második Raúl nevű védőjük kiesése is: ne feledjük, akkor kezdtek rosszra fordulni a dolgok, amikor eladták Albentosát a télen, most meg Raúl Navas sem lesz. Szerintem ez egy szűk kettes, az Espanyol karnyújtásra marad az EL-helytől, amelyet a sűrű mezőnyt (és a Málaga jelen formáját) elnézve tényleg elérhet, a Villarrealt csak azért nem fogják be, mert jelentős a különbség még mindig (8 pont), valamennyi biztos marad belőle a végéig is.

A klub egyik részvényese Mexikóból

Granada-Córdoba (szombat, 16 óra)

A Córdoba matematikailag is kiesett már, hónapok óta egyre reménytelenebb volt a helyzetük, a barcás 8-0 csak az utolsó koporszószeg volt. A Getaféban nyertes Granada meg az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat ezzel a nyerhető meccsel. El-Arabi ha hátára veszi a csapatot, még meg is lehet, ugyanis az ő góljaira égető szükség lenne. Benne is van a kalapban, legutóbb egy duplát lőtt, ráadásul idegenben. Új seprű jól seper, a volt villámos Sandoval sikerrel kezdte a tűzoltást a Sierra Nevada lábainál.

Eldőlhet, hogy a festői szépségű és különleges fekvésű Granadának marad-e elsőosztályú focicsapata jövőre

Barcelona-Sociedad (szombat, 18 óra)

Ha van csapat, aki ellen nagyon nem szeret játszani a Barca, az a Sociedad, igaz, idegenben. Ha van csapat, aki idegenben nem nyerni jár, az is a Sociedad. Ha van alkalom, amikor a Barca mindenkinek kettéharapja a torkát, az az, amikor 3-0-ra veri agyon Guardiola Bayernjét. Így ellentétek találkoznak, kérdés, hogy melyik tendencia kerekedik felül, de itt aki azt várja, hogy a Barcelona megbotlik a bajnoki cím küszöbén, az nagyot koppanhat. Messi és Neymar között olyan összhang van, amelyet kevés pályán tapasztalhatunk, a baszkok pedig csak becsületből küzdenek majd, mivel a kiesés is messze, Európa is, jó kis tankolós lehet a bajnokság vége, ha Moyes is úgy akarja. A Levante 3-0-ra verése meggyőző volt, de a Barca és főleg idegenben, egy kicsit más kávéház, még ha klubszínek majd’ azonosak is. A Barca a legutóbbi hat tétmeccsén nem kapott gólt, és volt közte Valencia, Bayern és PSG is. Félelmetes a katalán henger! Sokatmondó, hogy az európai topligákban egyetlen csapat, a Real Madrid lőtt több gólt (105) a híres-neves MSN triónál (77). Kösse fel a gatyáját minden ellenfél!

Real Madrid-Valencia (szombat, 20 óra)

Érdekes a helyzete Carlo Ancelottinak. Olasz csapattól kapott ki a BL-elődöntőben, így hazai pályán nagyon ki kell vágni a rezet, mert az egy nyerhetőbb sorozat, mint a hazai terep. Ha minden a forgatókönyv szerint alakul, csak a Juventus hősies bekkelése mentheti meg a világot az első (és talán nem is utolsó) Clásicótól a BL-döntőben, de a Realnak addig még a BL-re hajtó, és persze nagyon jó eséllyel pályázó Valencia ellen vezet az út a bajnoki álmok megtartása felé. A királyiaknak nincs más hátra, mint megverni a Mestallában legutóbb győztes denevéreket: kutyakemény lesz, a Barca is tudna mesélni a meccs képét egyáltalán nem lefedő vért hugyozós 2-0-ról is, ahol a vendégek uralták a meccset szinte végig. Sérültek még mindig vannak a fehér oldalon, a fekete-fehérek pedig az eltiltott Rodrigo híján teljes kerettel érkeznek, aki a Rayo elleni baromsága miatt ebben a szezonban már nem fog játszani, mivel három meccset kapott. A hétvége rangadója ez lesz, bajnoki címről, és BL-helyekről is dönthet. Ha a legutóbbi 3 Bernabéubeli látogatásakor ikszelő Valencia nyerne szombaton, akkor a BL-helye még matematikailag is biztos lenne egy esetleges Sevilla-vereség társaságában. Sok a ha, de nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos lesz ez a mérkőzés. Egyébként Valenciában Otamendi hosszabbítása a kulcskérdés, minden további csak ezután következik, így Piatti, Parejo és Feghouli ügye is. Tudják Salvóék, mi az igazán fontos.

Athletic Bilbao-Deportivo (szombat, 22 óra)

Ha azt mondom, hogy a Bilbao a legutóbbi 5 direkt meccséből 3 pontot szerzett az északnyugati rivális ellen, ki hinné el? Pedig így van, a sasok jobbak az oroszlánoknál e tekintetben. Mindenesetre nem ártana bennmaradni a Riazor népének, és vészesen fogy az idő. Jelenleg egy egységre vannak a vonal alatt, és nagyon rezeg a léc. Víctor Sáncheznek sikerült valami játékfélét alkotnia egykori sikeregyesületével, de még mindig nem az igazi, és vezéregyéniség híján elég nehéz lesz. Celso Borges lehet az, aki kirángatja a csapatot a kátyúból, a Costa Rica-i az egyetlen, aki a jelen keretből több, mint 1 gólt szerzett idegenben, az épp egy Rayo elleni győzelemre volt elég (összesen pedig 3-at lőtt az irányító). Érkezése óta abszolút alapember lett, elöl meg Oriol Riera egy félszezon alatt beérte a házi gólkirály Tochét (4-4 gól). Azért egy Deportivótól többet várna az ember, nem? A Bilbao szép lassan visszaküzdötte magát az európai helyekre, olyannyira, hogy EL-indulásra feljogosító helyet birtokol a forduló rajtja előtt (kupadöntős vereség esetén ugyanis a 7. hely jogán is mehetnek EL-selejtezni). Valverdéékben több a spiritusz, mint a Deportivóban, meg az újkori negatív egymás elleni mérlegen is kozmetikázni illene.

Levante-Atlético Madrid (vasárnap, 12 óra)

Tavaly ez a meccs elhalasztotta a bajnokavatást, idén sem tör másra a békasereg (megdolgoztatni a bajnokcsapatot mindig hálás és közönségnek tetsző dolog egy alsóházi csapat számára). Tavaszra nagyon magára talált a Lucas Alcaraz irányította csapat, a biztos bennmaradás abszolút elérhető célnak tűnik, mostmár csak óriási bénázás árán tudna kiesni a Levante, ami nincs benne a játékukban, nem is érdemelnének meg egy ilyen feketelevest, teljesen rászolgált a túlélésre David Barral és csapata. A matracosoknak fontos lehet a meccs, mivel fontos lépést lehet tenni a bronzérem felé, de enélkül sincs veszélyben a pozíció, csak akkor Barcát kellene verni a bizonyossághoz. Simeone legénysége már csak ezért a helyezésért húz, nincs sok amiért játszani lehetne. El tudnék képzelni egy tartalékolást, főleg, hogy Godín is pl ezen a meccsen eltiltott, kipróbálhatna jó öreg Diego egy felforgatott védelmet, a Levante úgysem támadásban lesz keményebb dió, inkább a védelmüket kell majd feltörni állhatatos mezőnymunkával. Küzdelmes lesz, de nem biztos, hogy szép.

Tavaly nem ment...

Villarreal-Elche (vasárnap, 17 óra)

Kis valenciai rangadóra készülnek a felek, amelynek első felvonását Elchében a sárga tengeralattjáró a szezon egyik legjobb meccsén 2-2-ra adta, gyors 2-0-ás vezetés után. Fran Escribá csapata csodát tett, ezt a látványos feltámadást senki nem várta, a bennmaradás már matematikailag is kőbe van vésve, mindezt úgy, hogy a pénztelenség miatt a klub jövő éve is megkérdőjelezhető. Jonathas nagy érték, valószínű, pénzzé akarják majd tenni a nyáron, ha másért nem, ezért még teperhetnek majd a zöld-fehérek (meg is érdemli a reflektorfényt a brazil, 16 pontot köszönhetnek a góljainak). Marcelinóéknál Bruno Soriano felépüléséről jött hír, ami feltétlen öröm a sárgáknak. A példátlan sérüléshullám lassan véget ér, de az a gond, hogy lassan vége a szezonnak. Az Európa Ligát nem lenne szabad elbaltázni, ehhez a szomszédból hiányzik az első kapus Tytón meg a szélsővédő Damian Suárez, így „lehet keresnivalója a Villarrealnak”. Azért kell így fogalmazni, mert a formában levő Elche és a durván kipukkanó Villarreal közül a vendégek vannak lényegesen jobb passzban a mérkőzés előtt: legutóbbi 5 meccsből 4-et behúztak, közte a Sociedad és Málaga ellenieket is.

Így vagy úgy, de egy város ikonja: vagy az eladásával, vagy a góljaival menti meg a csapatot. Vagy mindkettővel.

Almería-Málaga (vasárnap, 19 óra)

Az Almería sorsa, miután Sergi Barjuán átvette a „hatalmat”, egészen jóra fordult: csak Madridban (Real, Rayo) és Barcelonában (FC) kaptak ki, otthon a lehetséges 9 pontből 7 összejött, most pedig a szolid középcsapatból hosszú ideig európai helyet birtoklóvá fejlődő (majd utána jól megtorpanó) Málaga látogat a Mediterrán Játékokba. A piros-fehéreknek még nem gyűlt össze a maradáshoz szükséges pontszám, de jó úton járnak afelé. Amilyen stabil erőd a hazai pálya Sergi uralma alatt, a szezon végére némileg elfogyó Málaga a verhető ellenfelek közé tartozik, ez meg kulcsfontosságú lehet a jövőjük érdekében. A hazai csapatnak van tartása, a Celta ellen kétgólos hátrányból mentették X-re a meccset, minden esély megvan egy jó kis hangulatos andalúz házimenetre gólváltással, paprikával, mindennel, ami ehhez dukál. Javi Gracia sem akar lemondani az európai kupáról.

Nehéz lesz, de megcsináljuk

Celta Vigo-Sevilla (vasárnap, 21 óra)

A Celta is egyike az Európáról még joggal álmodó csapatoknak, de nagyon nehéz dolguk lesz, az Európa Ligában fél lábbal már a döntőben levő nagyhal ellen. A Sevilla mesterét, Unai Emeryt az AC Milan is környékezi, hagyná is magát csábítaná egy kalandra, de reméljük, a fiatal baszk nem a San Siróban képzeli el a jövőjét (vagy legalábbis nem egyhamar). A Sevilla számít a Valencia madridi vereségére is, úgy meg egál is lehetne a BL-menet, ha sikerül bevenni a Balaídost. A világoskékektől eltiltott a fél kezdő: Álex López még csak-csak, de Cabral, Mallo, Larrivey és Nolito együttes távolmaradása nagyon komoly hiány lehet, ezt még egy EL-tól túlterhelt, de a teher alatt a pálmát látványosan növesztő Sevilla ki is tudja használni. Berizzónak nagyon fel kell kötni a gatyát, mert ez lesz a vízválasztó, hogy van-e értelme az EL-álmoknak. Szerintem egyébként nem, ezen a szinten a Sevilla klassziscsapat (meg amúgyis szinte az).

Aleix Vidal - gólok és gólpassz, Emery újabb okos húzása

Rayo Vallecano-Getafe (hétfő, 20:45)

A hétfő esti időpontnál jobbat érdemelne egy átlag Rayo hazai meccs, ugyanis mindig lehetetlen időpontokban játszik a kiscsapatok legszimpatikusabbika. A jövőt nézve mindkét gárda szezonja révbe ért, a Rayo biztosabban marad bent, mint a Getafe, szóval minden tényállás a realitás talaján marad Madrid két kisebb csapata számára. Paco Jémez a lelátóról szemléli majd fiait, nincs igazi tétje a találkozónak, esetleg az, hogy matematikailag is biztosítsák a villámosok, hogy ők Madrid harmadik csapata, ugyanis ha a különbség nem csökken, a mostani 7 pont biztosítja, hogy akármi történjen, a kékek előtt maradnak a tabellán.

Idén már sikerült egy madridi derbit nyerni

Legyen egy vitaindító is a poszt végére, rendhagyó módon:

További hírek, érdekességek, képek a spanyol focival kapcsolatban a blog facebookos profilján!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com