AJÁNLÓ
 
20:00
2015. 11. 06.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2015. 11. 06.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2015. 11. 06.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2015. 11. 06.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2015. 11. 06.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

11. forduló - péntek, szombat: Van-e visszaút?

0 komment

Újra itt a péntek, újra itt a La Liga. A hétköznapi felejtős BL, és az emlékezetes EL fordulók után máris pörgünk tovább, mint a Benzema kamerája. Logisztikai döntések sokaságától felbátorodva (értsd: rohadtul kifutottunk az időből) egy régi-új „beharang koncepcióval” tálaljuk a világ legerősebb bajnokságának rangadókkal teli 11. fordulóját, azaz hat mérkőzésről ma, a maradék négyről pedig vasárnap(?) villantunk. Hajtás után beharang.

 

Las Palmas - Real Sociedad

Két, finoman szólva is döglődő csapattal nyitjuk a kocsmaajtót ma este: A Las Palmas az utolsó hét mérkőzésén mindösszesen egy pontot tudott összeharácsolni, amivel az újoncok az ennek megfelelő 19. helyen állnak. A Paco Herrerát váltó Quique Setién igaz, eredmények tekintetében még nem villantott nagyot, de az új fiúknak nem is a Villarrealt és a Real Madridot kell elfenekelniük a bajnokságban. A tengeralattjáró ellen egyébként szépen kigürizték a döntetlent, a Real ellen pedig a 3-1-es eredmény a Bernabéuban kifejezetten jó eredménynek mondható. Nem is csoda, ha a szigetlakók ma már a három pont reményében látják vendégül azt a Real Sociedadot, amely utolsó négy mérkőzésén 12 gólt kapott. A szopórollerrelt a szájában tudó Moyes nem ezt ígérte az év elején, igaz, a vezetők sem ezt suttogták a fülébe július elején. A Txuriurdinnál megy az egymásra mutogatás a háttérben: a skót nem kapott szinte senkit a "Dévényi Tibi bácsis" kívánság listájáról, Apperibay elnök viszont szállította Illaramendit és Jonathast, akikkel valóban több pontot illett volna rabolni. Patthelyzet. A spanyol média a múlt heti drámai vereség után kéz a kézben állítja, ha a hegylakó ma sem nyer, pakolhat.

 Az Anoetában már szólt a "Moyes go home!"

Celta Vigo - Valencia

Nuno egyenesen szégyenteljesnek nevezte a hétközi Gent elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen mutatott produkciót, ami lássuk be, hűen tükrözi a látottakat. Sőt. A sorsolás estéjén még csoportfavoritnak számító denevérek négy mérőzés után 6 ponttal állnak, és igencsak iparkodniuk kell, ha tovább akarnak kecmeregni az egyébként könnyűnek mondott kvartettből. A ligában is pocsékul megy, de itt még nem annyira szörnyű a helyzet, hisz a harmadik Celtától mindössze két győzelem választja el Parejóékat. Jó hír, hogy ebből hármat akár szombat este le is faraghatnak, mivel épp Nolitóékhoz mennek háztűznézőbe. A hazaiak továbbra is remekelnek a bajnokságban, hisz a múlt heti utolsó percben aratott sikerüknek köszönhetően az Anoetában dobogós helyre ugrottak. Ha abból indulunk ki, hogy Cholo letámadásos focija mennyire nem ízlett a Valenciának, akkor a Berizzo féle agyig presszingelős stílussal akár borítékolható is a három pont a keltáknak. A foci persze nem ennyire egyszerű sport, a spanyol liga meg végképp nem az, így az újra Mustafival felálló házigazdáknak akár még esélye is lehet a döntetlenre. Szigorúnak hangzik? Lehet, de látva a Valencia kínlódását szinte csodával érne fel egy győzelem az önbizalomtól majd kicsattanó Celta ellen. Hiába rangadó, ez bizony egyes.

Negredo megint kimaradt, Enzo Perez eltiltott, Abdennour még nem bevethető

Levante - Deportivo La Coruna

Nem tagadom, meglepett a Depor (vagy az Atlético...) múlt héten.  Manuel Pablóéknak hátrányból egyenlítve sikerült otthon tartani egy pontot Gabiék ellen, ez pedig óriási lökést adhat a Levante ellen a további pontocskák gyűjtésére. Az edzőváltáson átesett banda csalódottan hagyta el a városi rivális stadionját az előző fordulóban, hisz a 3-0-ás pofánverés azt jelentette, a nagy fogadkozások után is tökutolsók maradnak a táblázaton. A fociban viszont (az egyik) legjobb dolog, hogy gyorsan javíthat az ember. Hiába kapsz egy zakót szombaton, ha rá egy hétre máris feledtetni tudod azt, akár egy 1-0-ás győzelemmel is. Rubi elmondása szerint először is a valaha példaértékű védelmet szeretné rendbe tenni, no meg az sem ártana, ha a tíz forduló alatt hat találatig jutó csapatában valaki megtalálná végre a góllövő cipőjét. (Utoljára ez Deyversonnak sikerült a 7. fordulóban.) Bárhogyan is lesz, időre van szüksége a fiatal edzőnek, az pedig vészesen fogy a békáknál. Verdikt: Pontrablásra készül a Depor.

Hol van már a Keylor Navas, Ballesteros, del Horno, Javi Venta, Juanfran nevekkel fémjelzett hátsó sor?

Eibar – Getafe

Teljesen leegyszerűsítem a dolgot: Az Eibar kifejezetten jó, a Getafe pedig kifejezetten szar. Ennyi. Amikor a nép cirkuszt és kenyeret kért a madridi kertvárosban, nem éppen erre számított. Ángel Torres elnök úr levegőért (és figyelemért) kapkodó nyilatkozataival nem sokat segít csapata megítélésén, amely évről évre csak tengődik a spanyol első ligában, az embernek ráadásul olyan érzése van, hogy nekik ez tulajdonképpen jó is így. Most sem számíthatnak semmi jóra, hisz az Eibarhoz még a nagyobb klubok is „ökölbe szorított” farpofákkal utaznak. Borja Bastón ott folytathatja, ahol a Barca ellen abbahagyta.

El Infierno

Rayo Vallecano – Granada

Bár a Rayo Madrid legkisebb (és legszimpatikusabb) csapata, a stadionok hangulatát tekintve sokak szerint egész Spanyolországban nincs párja. Még a legelvetemültebb szurkolók is elismerik, a Campo de Fútbol de Vallecas-nál egyszerűen nincs félelmetesebb hely. A mindössze 14, 700 néző befogadására alkalmas nézőtér szinte karnyújtásnyira van a játékosoktól, akik testközelből érezhetik és hallhatják a helyi szurkolók gyűlölettől fűtött fröcsögését. Egy spanyolajkú ismerősöm szerint nagyjából így kell elképzelni az ottani szurkolói kultúrát: Megérkezik a család. A kezeikben ott a hot-dog, vagy hambi és persze az elmaradthatatlan sör. Szépen, kulturáltan lakmároznak a mérkőzés kezdetéig. Csend és nyugalom honol, amit csak a bemelegítő játékosok cipőin csattogó labda hangja tör meg. Pakk, pakk,.. Aztán megjelenik néhány labdarúgó a pályára vezető folyosón, a stadionban pedig érezhetően megváltozik a levegő. Végül megjelenik a spori is, és még mielőtt belefújna a sípjába, az egész stadion rázendít a feketébe öltözött sportárs szidalmazásának, de úgy, hogy a „hijo de puta madre” és „pendejo” kifejezések még a finomabb kategóriába sorolhatóak... és persze ez megy egész meccsen, kilencven percen át. Na ehhez adjuk most hozzá Paco Jémez mestert, és az ő kis harci kakasait. Ami a meccset illeti, az meg egyes.

Malaga - Real Betis

A hazaik számára itt az újabb lehetőség, hogy megmentsék edzőjük seggét, és végre hozzák azt, ami tőlük alapszinten elvárható. A Betis otthon botladozik, de idegenben szépen hozza az eredményeket. Pepe Mel legényeinek nyolc pontot sikerült összeszedniük a Villamaríntól távol, s hogy ennek mi is az oka, arról itt olvashattok bővebben. Hiába a hazai pálya előnye, ezzel a kerettel nagyon nehéz lesz bármit is domborítani a Rosaledában. Mennyit fizet a döntetlen?

Javi Gracia nem ezt érdemli


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com