AJÁNLÓ
 
23:10
2014. 05. 10.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
23:10
2014. 05. 10.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
23:10
2014. 05. 10.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
23:10
2014. 05. 10.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
23:10
2014. 05. 10.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

37. forduló: Kiszámíthatatlan, tetőtől-talpig

0 komment

Különleges státusza révén csak szombat este kezdődött el a forduló, és a legfontosabb kérdések szereplői csak vasárnap léptek pályára, de így is csupa izgalom volt ez a hétvége is. Az európai helyek eloszlásáról dönthetett az egyik szombati mérlőzés, a másik pedig arról, hogy az ország harmadik legnagyobb városában ki az úr, de mindenki a bajnoki harcra és a kiesési bírkózásra figyelt a leginkább, ezekre pedig vasárnap került sor. Nem volt egy olyan meccs sem, amelynek ne lenne bajnoki tétje, ott is komoly presztízs forgott kockán. Lássuk részletesen!

Villarreal - Rayo Vallecano 4-0

A sárgák hamar nyilvánvalóvá tették, hogy mit jelent a motiváció. Ők még kaparnak a jobb EL-helyért (elérhető a 6. hely még), a Rayo meg biztos bennmaradása tudatában nem játszott jól most sem, de olyan gyalázatosan sem épp, mint a Bilbao ellen. Viszont így is nagy zakó lett a vége. A hazaiak tetszetős háromszögelős, egyérintős focija olyan frissnek hatott, mint szezon elején, megérdemelten győztek, még ilyen arányban is. Úgy látszik, a formagörbe így volt kiszámítva, hogy év elején és végén legyen meggyőző a kerámiások csapata:

Levante - Valencia 2-0

A valenciai derbi kellemes meccset hozott, de körömlerágós izgalmakat kevésbé, a focis berkekben ritka címerállatok különmeccsét pedig a békások nyerték. A Valencia végig többet kezdeményezett, de hiába, viszont a játszós focit amúgyis tőlük vártam. De mindhiába, mivel Caparrós jól cserélt, a meccs első gólját szerző Ángel is padról jött, ahogy az osztrák irányító is: Ivanschitz. Kettőjük valamint Ivanschitz beállásával megélénkültek a piros-kékek is, be is találtak két védelmi hibát követően. Ezzel egyébként Ángel az Elche után a másik valenciai derbin is eredményes tudott lenni, 1 hónapja meg kis túlzással azt sem tudtuk, hogy létezik a másodosztályból kihalászott tenerifei. Történelmi lehetőség előtt áll a Levante: létezése során először végezhet a Valencia előtt a bajnokságban, egy fordulóval a vége előtt legalábbis eléjük kerültek, 2 pont az előnyük most a nagyobb testvérrel szemben.

Caparrós azt mondta, hogy elégedett a szezonnal - el is hisszük neki!

Nagy szezont fut a kisebbik valenciai csapat, valamit nagyon jól csinálnak a Ciutatban, mivel pl. pénzügyileg is minden rendben, nincs tartozása a klubnak. Eladásokból meg vélhetően megint profitot tudnak termelni.

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1-1

A baszk derbit két, már Európát bebiztosító csapat várta, így az örömfocinak drukkolhattunk, és a sok gólnak. Az első bejött, a második csak részben. Folyamatosan veszélyben forgott mindkét kapu, a látványos támadó focit játszott mindkét csapat szokásához híven. Ha ez a két gárda együtt marad, nagyon szép jövő évnek nézünk elébe európai fronton is.

Vasárnap hét meccset rendeztek egyszerre, így lássuk ezeket a tabella szerinti sorrendben.

Atlético Madrid - Málaga 1-1

Becsülettel küzdött a Málaga, amelyet Isco transzferszerződésébe bevett kitétel is motiválhatott, mivel ha a Real bajnok lesz vagy BL-győztes, az 1-1 milliót érhet majd az andalúzoknak. Caballero élete formájában védett újra, így a győzelem elmaradt. Ezzel eldőlt, hogy egyetlen csapatként az Atlético veretlen maradt hazai pályán. A hazaiak felborították a pályát, de mégis hátrányból kellett hajtaniuk az egyenlítésért. Hétvégén bajnoki döntő lesz Barcelonában, ennek így kellett alakulnia!

A Marca hangzatos címe: liga vagy halál

Elche - Barcelona 0-0

Elchébe senki nem gálázni jár, ezt most a Barcelona is megtanulhatta, ugyanis jól védekeztek a hazai zöldek, előrejátékban sok veszélyeset nem mutattak, de rászolgáltak a döntetlenre. Simán bentmarad a hazai csapat, egy csepp izgalom nélkül, a hazai mérlegük pedig pozitív gólkülönbségű! Gratula jár nekik, úgy tűnik, mind a három feljutó bent tud maradni.

Celta Vigo - Real Madrid 2-0

Luis Enrique már gyakorlatilag a Barcelona edzője jövőtől, így nagyon meg kellett mutassa a kelta csapat, ami sikerült is. A Real komikus védelmi hibákkal segítette a hazaiakat, nem tett jót a fél keret sérülése sem (a BBC trió, valamint Carvajal, Di María és Pepe), az égszínkékek pedig már a Valencia előtt feszítenek a tabellán, és minden esélyük megvan rá, hogy ott is maradjanak. Nagyon erőteljesen zárja a szezont a galíciai csapat.

A boldogság szigete

Getafe - Sevilla 1-0

Emery az EL-döntőre tartalékolt, így óriási rotációja szürreális kezdőt eredményezett: három ifisták debütáltatott a mester, Cotán és Moisés Delgado első meccsén szerepelt a Primera Divisiónban, végig is játszották, míg a csatárposzton szerepelt Carlos Fernández is először volt kezdő életében (később még jött Modesto is). Ezt a Getafe pedig úgy nyerte meg, hogy az eredménynél csak a mérkőzés képe nagyobb meglepetés, mivel végig dominált a kék csapat, maximálisan megérdemelten győztek, a góljuk pedig szépségdíjas volt. Az utolsó fordulóban meg a mögöttük levő mezőny egymással játszik, így egyidejűleg már nem előzheti meg őket több csapat. Kijelenthetjük tehát, hogy hála a Sevilla szerdai döntőjének, a Getafe bennmaradt. Kérdés, hogy jövőre mit érnek majd, mert ez így elég kevés volt.

A boldogság szigete #2

Espanyol - Osasuna 1-1

Kezd megdőlni a tézis, hogy az Osasuna mindig bennmarad, mert most nagy lehetőséget szalasztottak el. Az Espanyolról mindenki azt hitte, hogy már vakáción vannak, de ők álltak közelebb a győzelemhez érzésem szerint. A navarraiak számára van még mentség, de már nemcsak a saját kezükben van a sorsuk.

A bennmaradásért még küzdeni kell

Granada - Almería 0-2

Andalúziában kiesési és helybeli rangadót is rendeztek, a nagyon küzdő Almería 11-esekkel mentette meg a bőrét. Kicsit korán lélegzett fel Alcaraz mester pár fordulóval ezelőtt, mert utolsó előtti helyen áll a csapata, és ha kikap Valladolidban, akkor jövőre ritkábban találkozunk. Nem hozott nagy meccset ez a derbi egyébként.

A szomszédvárok közül most az Almería büszkébb a fiaira

Betis - Valladolid 4-3

Könnyen lehet, hogy a már megfulladt Betis a Valladolidot rántotta magával a mélybe ezzel a győzelemmel, de legalább a meccsre nem lehet panasz. Végig vezetett a Valladolid, a Betis meg a legvégén megfordította a meccset. Ezt látva az Osasunának sem lesz könnyű dolga a zöldekkel. A forduló legjobb meccse ez volt:

A mi bohócligánk úgy látszik, nagyon sok izgalmat tartogat még fent és lent is, az utolsó forduló lesz a legizgalmasabb, mindenki maradjon nyugodt, mert szombaton izzó lesz a hangulat! De előtte szerdán még Sevilla beveszi Torinót:

Vamos!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com