AJÁNLÓ
 
09:35
2014. 10. 03.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2014. 10. 03.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2014. 10. 03.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2014. 10. 03.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2014. 10. 03.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

7. forduló: A Hetedik te magad légy

0 komment

Hamarosan keretet hirdet Vicente del Bosque a Szlovákia és Luxemburg elleni válogatott meccsekre, mert közeleg a soknapos válogatott szünet. Mi meg túlvagyunk az első kanyaron a bajnokságban, egy féltucat forduló lejárt már, nagyjából azt kapjuk, amit vártunk, itt-ott kisebb eltérésekkel. Egy nyeretlen csapat van még, ez a rendkívül küzdelmes meccseket játszó Córdoba, veretlen viszont több is van még, egész pontosan négy: a Barcelona, a Valencia, az Atlético és a Celta Vigo. Két csapat, a Getafe és a Real viszont nem játszott még döntetlent a 20-as mezőnyből. Hajtás után megnézzük, ki kivel mérkőzik a hétvégi fordulóban:

Getafe - Córdoba

Kiesési rangadóval indul a péntek este. Contra legényei már arattak négy győzelmet andalúz csapatok ellen, mióta a román mester vezeti őket, de ez a Córdoba minden meccsen ponto(ka)t érdemel, remélem is, hogy nem távoznak üres kézzel a Coliseumból Albert Ferrer fiai. Fede Cartabia játszhat, és még pihent is lesz, mivel a Valencia ellen nem szereplhetett a kölcsönszerződése értelmében. Azulón fronton a friss igazolás, a francia Yoda egyre jobban beválik, ő lehet az, aki mozgatja a csapat támadójátékát, így a Contra-legénység is üthet otthon! Álvaro Vázquezt megműtötték időközben. Ez a két csapat még sosem találkozott az első ligában, tehát ma történelmet írunk!

Megérdemel már egy győzelmet a katalán mester

Szombaton jön a forduló java, 5 meccs, mivel nem lesz hétfői játéknap:

Valencia – Atlético

A Valencia 1988 óta nem vesztett 3 egymás utáni hazai matracos menetet, most jelenleg kettőnél tartunk, így extra motiváció is lesz. Az Atlético legutóbbi bajnoki veresége is Valenciában volt, a Levante az utolsó fordulókban elhalasztotta a bajnokavatót tavaly. A denevérek pihentek hétközben, a fővárosiak meg megerőltetető és nehéz mérkőzésen megverték az olasz bajnokot a BL-ben, így lesz némi fáradtság. Kérdés, hogy Gabival mi lesz? Simeone biztosan tűzben tartja Raúl Garcíát, mivel tavaly mindig betalált a Valencia ellen, és a kupában is összefutottak, ez összesen 4 meccs. Negredo még mindig sérült, az ő bemutatkozására még várni kell. Egyébként igazi Old Spice meccs lesz, a hétvége csúcspontja, mivel az idei szezon ígérete fogadja az utóbbi szezonok bizonyítékát. Nincs pardon, csak két topcsapat!

Nagy a kavarás Gabi zaragozai időszaka körül, reméljük, hamar tisztázódnak a dolgok

Rayo Vallecano – Barcelona

Most legalább egy sorozat megtörik. Eddig ugyanis mindkét csapat többet birtokolta a labdát ellenfeleinél, kivéve egy szem Rayo 48%-ot, de jóhiszeműen hunyjunk szemet fölötte – a tény attól tény marad: a Rayo is szereti a labdabirtoklást. Valamint még sosem kezdte a bajnokságot egy csapat sem hét meccses szűzen tartott hálóval, a Barcának a feladat adott. A Rayótól amúgysem szoktak (sok) gólt kapni, lőni azonban annál inkább, számolatlanul. Azt csiripelik a katalán verebek, hogy mivel Dani Alves jövőre leléphet Angliába, azért döntött ilyen gyorsan a vezetőség a pótlásáról, a szintén brazil Douglas leigazolása a tiltást is figyelembe véve ésszerű megoldás lehet, akit már be is dobtak a mélyvízbe. A hétközben a PSG megverte a katalán óriást, így most vissza kell nyerni a szurkolók bizalmát. Kinéz egy nagy répa a Vallecasban.

Paco Jémez maga a Rayo

Eibar – Levante

Írd és mondd, az Eibar a legjobban álló baszk csapat 6 kör után, és akármi történik, még legalább egy fordulóig ez így is marad. A baszkok otthon igazi minierődben játszanak, csak a Deportivo vitt el eddig pontokat az Ipurúából. A Levante Granadában is nyerni tudott, szóval az Eibarhoz hasonlóan stabil védekezésű csapatokkal boldogulnak a békák. Eddigi 4 pontjukat idegenben szerezték, de Andalúziában mindet. Földrajzi síkon továbbmenve, Bilbaóban nagyon lehúzták a gyufát, mi lesz akkor Eibarban? A Levante az eddigi 6 fordulóban 10 kapuralövést tud felmutatni, eddig kétszer álltak még ilyen kevés ponttal ennyi kör után, mindkétszer Segunda lett a vége. Elvárásom egyébként kevés gól és zárt meccs. Újabb premier lesz egyébként, mivel ez a párosítás sem került még terítékre soha az élvonalban.

Az Eibar eddigi kulcsemberei

Almería – Elche

A tavalyi Elche fogalom volt, az idei is az lehet még, de nem tudjuk, hogy miképpen. Mindenesetre az idei Elche alkot, támad, idegenben sem kap ki simán, viszont, úgy tűnik, elvesztette a hazai stabilitását, cserébe szebb meccseket játszik. Az Almería pedig úgy néz ki, a tavalyi kezdetből megtanulta a leckét, az eléggé félresikerült 10 meccses nyeretlen sorozatot idén nem ismétlik meg, hamarabb be akarják biztosítani a bennmaradást, mint legutóbb, ehhez pedig megtanultak védekezni. 8 pont az egész tisztességes.

Lassan a frissen igazolt Hemed is betalálhatna

Ezzel egyidőben:

Málaga – Granada

Szaporodnak a védekezni tudó középcsapatok a ligában, itt is két ilyet találunk. A Málaga otthon a Barcát is lenullázta, a Granada meg még mindig nagyon korrekt helyen található a tabellán, két egymás utáni veresége ellenére is. Szoros meccs lesz, a jobb támadó alakzat nyeri az árnyékharcot. A gond az, hogy támadásban is nagyon kiegyenlített meccs lesz, talán a hazaiak jobbak lehetnek, de árnyalatokon fog múlni. Caparróséknak csúnyán nézne ki 3 vesztes meccs zsinórban, főleg a nagyon meggyőző kezdés után. A Costa del Sol népe biztosan majdnem megtölti a Rózsakertet. Sergi Darder szerint jobbak, mint a szerzett pontok mutatják, akkor rajta!

Weligton nélkül áll ki a védelem

Sevilla – Deportivo

Vasárnap a déli harangszó Sevillában hívja verőfényes focieseményre a feleket, a Deportivo lesz a vendég. Az EL-címvédő emberhátrányban ikszelt az Adriai-tenger partján (Rijeka 2-2), rotáció is volt, tehát relatív pihent lehet a hazai csapat a körülményekhez képest. Iago Aspas megszerezte első sevillás gólját a Biris nagy örömére, Mbia folytatta az utolsó perces gólok trükkjét, így ha a Sevilla folytatja, amit tud, akkor itt elég sima hazai lesz. Még bántó is lehet a különbség, ha a hétközi fáradtság ki nem ütközik rajtuk.

Iago Aspas első andalúz gólja. A Celta-nevelést én kezdetném a Deportivo ellen...

Celta Vigo – Villarreal

Itt egy újabb európai rangadó! A csapatok szomszédok a tabellán, egyik győztes EL-meccsen van túl (Apollon Limasszol 4-0), a másik meg jövőre szeretne ott szerepelni, ebből csak jó meccs kerekedhet. Marcelino rotált is, utazási átállás sem érte a sárgákat hétközben, ebből egy jó gólparádé is kikerekedhet, mivel mindkét oldalon remek támadósorok vannak.

Espanyol – Real Sociedad

Két többre hivatott csapat találkozik itt, de annyiban nem furcsa a dolog, hogy a baszkok tavaly is bizonytalanul kezdték a szezont, de az ideire nincs mentség, reméljük, Arrasate nem veszíti el az állását. A papagájok eddig nagyon korrektül teljesítenek, két vereségük a Valencia és a Sevilla ellen volt, teljesen vállalható, hozzák, amit tudnak, megint Sergio García viszi a hátán a csapatot. Ez egy rossz passzban levő Sociedad ellen még 1 pontnál is többet érhet.

Montañés is helyrejött

Real Madrid – Athletic Bilbao

Szegény embert az ág is húzza. Valverde fiai nagy gödörben vannak, a BATE is hozzájárult a mélyítéséhez 1-2 kapavágással. Most pedig a hétközi BL-ben nehezen, de végül megérdemelten győző királyhoz látogatnak. Itt még jó formában is nagyon ki szoktak kapni, mi lesz most? Olyan a BL a baszkoknak, mint a púp a hátukra, még önbizalmat se sikerült meríteni a fehérorosz túrából. Kár. Jól jön a válogatott szünet, gyorsan össze tudják szedni magukat. Madridban nem sok jó néz ki számukra.

Nagyon nehéz lesz, ha az ilyenek gyakoriak lesznek

Ha szeretnél naprakész információhoz jutni mindennel kapcsolatban, ami spanyol foci, kövesd a Facebook-csatornánkat is.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com