AJÁNLÓ
 
12:00
2014. 10. 17.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2014. 10. 17.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2014. 10. 17.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2014. 10. 17.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2014. 10. 17.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

8. forduló: Beindul az edzőkeringő?

0 komment

Jelentjük a Liga a selejtezők után visszatér, és így a mondókánk elején ejtenénk is néhány szót erről a keserédes spanyol válogatottról. Míg itthon úgy érezzük végre beérett Pinyő munkássága Dárdai Pál felkavarta a poshadt magyar állóvizet, addig az Ibériai-félszigeten sokan már Del Bosque fejét követelték a Szlovákia elleni bukta után.

A Spanyol csapat 8 év után veszített EB-selejtező mérkőzésen

Ami a 'furia roja' esélyeit illeti, a csoportgyőzelmet tekintve ez a vereség különösebben nem befolyásol(hat)ja, de mindenképp jelzésértékű a spanyol mester számára... újra. Több - pro és kontra - érv/indok is felmerült a héten lejátszott mérkőzések után, és mivel mi nagyon szeretjük a spanyol csapatot, ezért nem az asztalt csapkodjuk, hanem néhány mondatban megpróbáljuk megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Gondolom az mindenkinek átjött, hogy a csapat teljesen dekoncentrált volt, s úgy ment neki a Szlovák-Luxemburg kombónak, hogy ezt most simán beseperjük, aztán hétfőn nyugodtan skodázunk haza. Ehelyett kaptak egy a végletekig motivált és masszív szlovák pofont. Persze benne van a fejekben, hogy korán van még, jobbak vagyunk, hosszú még a szezon, óvni kell a lábakat, de egy spanyol válogatottól elvárás (még a nyári lebőgés után is), hogy egy szlovák válogatottat elverjen, ahogy illik. A másik dolog, hogy Don Bajusz "új" csapatot épít, olyan vezéregyéniségek távoztak mint Xavi, Xabi Alonso, Iker Casillas, és erre jött bónuszként Ramos kiesése is. A mérkőzés hevében aztán úgy érzem túl sokat akart markolni a végén a Miszter (egy igencsak kiegyensúlyozatlan csapattal) a kissé alábecsült északi szomszédaink ellen. A felelősség az övé, ez vitathatatlan. A következő meccsen Luxemburg aztán azt hitte, most majd ők is megfingatják Costáékat, de az alapgázon pöfögő ám felfrissített csapat David Silva vezérletével komótosan (de biztosan) eltaposta a törpe állam válogatottját, mint Clint Eastwood a szétcsócsált szivarcsikket...
Jó hír, hogy Costa több mint 500 perc kínlódás után begyötörte első válogatott gólját, még jobb, hogy Paco Alcacer személyében gólképes csatára is van a Selecciónnak... (és hol van még a vészmegoldás "prérifarkas" Pedro?)

érezd a különbséget, mester!

Most még egyet értek Del Bosque-val, nem kell felfújni ezt a vereséget, de elfelejteni sem szabad! Egy felpörgetett spanyol válogatottnak nem jelenthet gondot senki ebből a csoportból, probléma tehát nem lesz, komolyabb ellenfél meg hál' istennek(?) még nincs. Az U21-es válogatottról meg egyszerűen nincs mit mondanunk.

Node, tipegjünk is tovább a lényegesebb dolgok felé, itt a 8. forduló beharangja:

Péntek:

Granada - Rayo Vallecano a nyitómeccsünk, aminél péntek estére könnyebben emészthetőt nem is találhattunk volna. Caparrós fiai főleg védekezni tudnak, Paco Jémez gyermekei meg főleg támadni szeretnek. Ha Lenke néni pisztolyt vagy száraz kiflit nyomna a fejemhez, és kérné a tippemet, hazait vagy X-et mondanék.

Szombat:

Levante - Real Madrid

Ez a Real bombasztikusan jó. Úgy fest Ancelotti,  megint összerakja a puzzle-t, a csapat lubickol, Modric pedig számomra maga a megtestesült irányító középpályás. Egyszerűen öröm nézni a letisztult, tökéletesen sallangmentes játékát. Egy jófajta szűrőt persze még el tudnának viselni a habfehér szurkolók, de ha mindez kiegészül egy ilyen Ronaldóval, akkor nem sok csapat jelenthet gondot. Igen, csodálom a játékát, mert hiába tudja a világ összes védője, hogy mire képes, hiába tudják, hogy nem szabad fél méter területet sem hagyni neki, hiába igyekeznek megállítani bármilyen eszközzel, egyszerűen 5-ből 3-szor (ha rossz napja van) nem tudsz vele mit kezdeni. Gyors, megtalálja a réseket, tudja hova kell érkeznie, és a befejezések is úgy jönnek, mint a vasárnapi ebéd anyádéknál. Jajdenagyonsimakettes.

Athletic Bilbao - Celta Vigo

Két csapat, amely teljesen különböző szezont él meg. A Bilbao nem bírja(?) a kettős terhelést és 7 forduló után a 18.! helyen tanyázik, míg a Berizzo által dirigált pofás kis Celta az utóbbi botlás után is a 6.! Valverde alatt inog a pad, de még kitart mellette a vezetőség... a forduló után ez persze (nagyon gyorsan) változhat. Sokat nem segít Iker Muniain Goñi sérülése sem, de a két hetes pihenő azért reméljük elég volt, hogy rendet rakjon a kemény baszk fejekben. Kínkeserves hazai?

Barcelona - Eibar

A függetlenségről álmodó Katalónia Suarez-lázban ég, ugyanis ez lesz El Pistolero utolsó ligameccse, ahonnan igazoltan hiányzik. Utána leveszik a bilincseit, szájkosarat, pórázt és összeállhat a világ legjobb dél-amerikai támadó hármasa. Addig azonban még itt ez a csörte, ahol bár a 3 pont sorsa nem kérdéses, de azért jó kis meccsre számíthatunk. Bravo és a Barca védelem rekordokat döntöget, Messi immáron 10 éve kergeti őrületbe a védőket, az uruguay-i gólzsák aranycipőt kapott, de ez a mindenki kedvence Eibar képes lehet betalálni a Camp Nou-ban (igaz ezt hittük a Rayoról és a Villarrealról is). Pedro villan, vállveregetős egyes!


nekik talán elhiszed... 

Córdoba - Málaga

Lassan itt lenne az ideje, hogy Ferrer langyi bandája behúzza első győzelmét az Estadio Nuevo Arcángel szent gyepén, mert ez így eddig fájdalmas. Csak a ratyi Depor van alattuk a tabellán, ez pedig nem nagy érdem. Idő még persze van feltámadni, de pszichológiailag nagyon fontos lenne az első 3 pont megszerzése. Szívem szerint hazai, eszem szerint vendég. Akkor X?

Atlético Madrid - Espanyol

Vasárnap jóebédhez szól a bokacsattogás, ugyanis Cholo pajkos legényeihez a spanyol MTK ficcen el látogatóba. Itt az esély bizonyítani, hogy az eddigi nem túl meggyőző szereplésük "mindössze" az új fiúk beilleszkedési gondjai, illetve a mester távollétének tudható be. Az Espanyol már tavaly is rágós falatnak bizonyult a matracosok számára, és ez idén sem lesz másképp. Nehéz mérkőzésen kibrusztolt Camacho szagú hazai győzelem. 

Deportivo La Coruña - Valencia

Míg mindenki a két (három) bajnokesélyessel van elfoglalva, addig a Valencia rohamos léptekkel halad régi/új glóriája felé. Hol vannak már a Pizzit sirató kommentek, újra szép a jövő a Mestallában. Nuno Espirito Santo mester egy rendkívül masszív, látványos focit játszó fiatal és sikeréhes csapatot rakott össze. A Deportivo ezzel ellentétben nem találja a ritmust, és lassan a liga pofozógépévé válhat. A Real elleni fiaskó, majd a múlt heti Sevilla elleni négyes után Victor Fernandez mester Szikora Robit és az R-Go gidákat is berakhatná a védelembe, talán ők is szervezettebben mozognának. Komoly pálcázás + kettes = Adios, señor Fernandez!

már nem kell sokat aludni...

Elche - Sevilla

Az Elche nagyon igyekszik, de ez a védelem nagyon nem a tavalyi védelem. Fran Escribá legjobb tizenegye eddig 5 pontra volt elég a ligában, és elnézve az épülő-szépülő Sevillát, ez a szám nem hinnénk, hogy gyarapodna ezen a hétvégén. A Banega-Mbia-Denis Suárez trojka kezd összeállni, s bár sanszos, hogy az egyik irányító kimarad a hétvégi kezdőből, az fix, hogy Bacca vezérletével és Emery megszállottságával meglesz a 3 pont.

Lesz még egy Villarreal - Almeria vasárnap késő este, ahol nem várunk csodát, s bár a Rojiblancos meglepetésre a 10. hét forduló után, a Villarreal sokkal jobb csapat, és kellően rápihenve otthon tartják mind a három pontot, akár több gólos különbséggel.


Záróakkordként pedig jöhet hétfőn a requiem, azaz a Real Sociedad - Getafe meccs, ahol Jagoba Arrasate menesztése már félig-meddig meg van írva a csillagokban... Contra mesternél sem jobb a helyzet, de talán annyiból szerencsésebb, hogy nincs az az épeszű ember, aki elvállalná ennek a csapatnak az irányítását. Annyira, de annyira szeretném, ha jól elvernék ezt a színtelen-szagtalan Getafét, és feltámadnának, ahogyan a tavalyi szezonban, de mentális szempontból is a béka segge alatt van mindkét gárda, a mutatott játék pedig annál is gyatrább. Félve, suttogva mondom, hogy hazai...

Cosmin, csak a kezemet figyeld!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com