AJÁNLÓ
 
15:43
2014. 05. 10.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
15:43
2014. 05. 10.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
15:43
2014. 05. 10.
Európai kupameccsek után újra itt van a hétvége, bajnoki fordulóval, a szokásos órákban...
A bejegyzés folyatódik
 
15:43
2014. 05. 10.
Világ életemben csábított a gondolat, hogy egyszer Lóri életbölcsességét megosztom a nagyvilággal....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A part előtt ereszt le a matrac?

0 komment

Bár még két forduló hátravan ebből a bajnokságból, nem túlzás azt állítani, hogy ez minden idők egyik legjobb és legizgalmasabb spanyol bajnoksága. A BL-ben spanyol házi döntőt rendeznek, és ha nem sorsolják össze a Sevillát és a Valenciát az EL-ben, ott is könnyen összejöhetett volna. A spanyol csapatok játékerejét ezek után nem is kell tovább részletezni, az izgalmakat annál inkább. Tegnap volt napra pontosan 10 éve annak, hogy nem a Barcelona vagy a Real Madrid nyerte a bajnokságot (akkor Valencia). Közöttük ugyan előfordult érdekes, izgalmas versenyfutás az elsőségért, de mivel a többi csapat egyáltalán nem tudott beleszólni a bajnok címért folyó harcba, mindig volt némi hiányérzetünk. Most nem lehet. Az Atlético Madrid felnőtt a feladathoz, és első számú várományosa az aranyéremnek. A szezon ezen szakaszában már csak az hordozott némi izgalmat magában, kié lesz a negyedik hely, és melyik csapatok esnek ki. Az elmúlt hétvége, és a Real Madrid hétközi pótlása azonban minden képzeletet felülírt.

Ki látott már olyat, hogy mindhárom nagy nyeretlen maradjon egyazon fordulóban. A legnagyobb vesztese az egésznek az Atlético Madrid, a legnagyobb pedig egyértelműen a Barcelona. Előbbinek a saját kezében volt a sorsa, utóbbinak nem. Az Atléticora ugyan ez még mindig áll, de árnyalja a képet, hogy nem szabad kikapniuk a Nou Campban. Ráadásul úgy készülhettek volna erre a fordulóra – akár egy Levante elleni döntetlennel is – hogy ha megverik a Malagát, bajnokok és a Nou Campban jöhet a jól megérdemelt sorfal. A Barca viszont egy borzasztó szezont hozhat vissza azzal, ha megnyeri a hátralévő két meccsét. Ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, akkor sem, ha mostani ellenfele (Elche, idegenben) a kiesés ellen menekül. A másik mérkőzésükre tekintve, idén már ötször találkozott egymással a Barca és az Atlético, és egyszer sem nyert a Barca. Nehéz elképzelni, hogy hatból hatszor nyeretlenül jöjjenek ki a párharcból. Talán abban bízhat az Atléti – saját magukon kívül – hogy ez a Barca már annyira szétesett, hogy egy meccsre sem tud úgy összeállni, hogy megverje ezt a teljesen kifulladt Atléticot.

A Real Madrid teljesen kiszállt a versenyből a Valladolid elleni döntetlennel. Ha nyertek volna, a Barca már csak matematikailag lett volna versenyben, és könnyen bajnokot csinálhatott volna az Atlétiből, így viszont a Real Madrid minden energiáját a BL-döntőre összpontosíthatja. Ez hatalmas előny az Atléticoval szemben, bár valószínűleg a Real Madridnál sem bánnák, ha még reális esélyük lenne a bajnoki címre.

Több ilyen tét nélküli meccs is lesz ebben a fordulóban, többek között a baszk derbi. A bajnoki cím mellett viszont – az ilyenkor szokásos – komoly harc folyik a kiesés elkerüléséért. Matematikailag még 8 csapat csatlakozhat a Betis mellé, de az Espanyol és a Malaga kiesése komoly meglepetés lenne. 5 pont előnyük van az Almería, Valladolid, Getafe trióval szemben, és nehéz elképzelni, hogy mindhárom csapat 6 pontot szerez az utolsó két fordulóban. Ha egyiküknek nem sikerül, a két fentebb említett csapat már megnyugodhat. A legnagyobb bajban talán a triót ponthátránnyal követő Osasuna van, a legkellemesebben pedig talán a Granada. Ők először az Almeríát fogadják, majd a Valladolid vendégei lesznek, vagyis a közvetlen riválisai ellen harcolhatják ki a bennmaradást.

 

A forduló párosítása:
Villarreal – Rayo Vallecano

Levante – Valencia

Athletic Bilbao – Real Sociedad

Atlético Madrid – Malaga

Celta Vigo – Real Madrid

Elche – Barcelona

Espanyol – Osasuna

Getafe – Sevilla

Granada – Almería

Real Betis - Valladolid


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com