AJÁNLÓ
 
12:05
2015. 11. 21.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
12:05
2015. 11. 21.
Sportszakmailag aligha lehetne érdektelenebb a mai Clásico. A Barcelona kilenc tíz pontos...
A bejegyzés folyatódik
 
12:05
2015. 11. 21.
De minimum megtévesztésben.
A bejegyzés folyatódik
 
12:05
2015. 11. 21.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
12:05
2015. 11. 21.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Benítez kirakós

0 komment

Rafa Benítez az első Clásicójára készül a 'Los Blancos' vezetőedzőjeként. Ennek apropóján a madridi Marca igyekezett felvázolni a lehetséges felállásokat. A meccstaktikát leginkább befolyásoló tényező, hogy a spanyol mester pályára küldi-e a BBC-t, és ezáltal ki marad ki a középpályáról. Casemiróval a biztonság, Jamesszel a kockázatvállalás lenne a fő prioritás.

clasico barca real madrid bernabeu benitez benzema james taktika casemiro

 

Pillanatnyilag három pont választja el a két riválist, hazai pályán tehát nem is lehet más célja a Real Madridnak, mint befognia, és jobb gólkülönbség híján átvennie a La Liga vezető helyét a Barcelonától. Egy esetleges vereséggel kényelmes helyzetbe kerülnének a katalánok a bajnokság ezen korai szakaszában. A hat pontos diferencia 12 fordulót követően is tekintélyesnek nevezhető.

A PSG ellen a győzelem sem mentette meg Benítezt a sajtó viszontagságaitól, ám a Ramón Sánchez Pizjúánban elszenvedett 3-2-es vereséget követően azonnal megkongatták a vészharangokat. Ez volt a Benítez éra első bukása.

Ilyen mentális állapotban és a mindig jól időzített válogatott szünet után következik a Barcelona elleni szuperrangadó. Pozitív hír viszont, hogy három kulcsember is (név szerint James Rodríguez, Gareth Bale, Karim Benzema) játékra jelentkezik a sérülését követően.  A spanyol edző kirakósa tehát számtalan stratégiai darabkát tartalmaz, aminek összképébe csak a bőség zavara rondíthat bele.

BBC

A Real Madrid meccsstratégiáját alapjaiban határozza meg a BBC jelenléte. Jelen helyzetben a három nagyágyú együttes szerepeltetése a legvalószínűbb, ám ezzel a csapat játékát egyénileg is meghatározni képes futballista maradna ki a középpályáról. Ha ezt a kockázatot nem vállalja be Benítez, akkor választhatja a Vicente Calderónban látott kétcsatáros felállást. Akkor a sérüléséből épphogy visszatért Gareth Balet kellett pótolni.

Az 'A' variáció, hogy Benítez megismétli az előző meccseken látottakat. Ez azt jelentené, hogy Casemiro foglalná el a defensive midfielder pozícióját, mellette pedig Luka Modric és Toni Kroos feladata lenne, hogy eljuttassa a labdákat az elől lévő hármashoz, miközben a védekezésből is jelentősen kiveszik a részüket. Ezt a formulát használta eddig a legtöbbször Rafa Benítez a szezon során, szám szerint öt alkalommal.

'B' alternatíva - szintén a BBC jelenlétében - James Rodriguez kezdőcsapatba jelölése, ám ez domino effektusként döntené romba az eddigi koncepciót, hiszen így Kroos venné át Casemiro helyét, és lenne a holding midfielder.

clasico barca real madrid bernabeu benitez benzema james taktika casemiro

'C' opcióként még felmerülhet, hogy James Kroos kárára kerül a kezdő tizenegybe. A német kihagyása nem túl valószínű, de figyelmeztető jel lehet, hogy a Sevilla ellen az ő lecserélésével próbált meccsben maradni a vezetőedző. (Számomra elképzelhetetlen Kroos kihagyása, de a Marca cikkére hagyatkozva ezt is illik megemlíteni - a szerk.)

Az előbb taglalt három lehetőség csak abban az esetben releváns, ha a BBC pályára lép. Nincs kizárva azonban, hogy Benítez a kétcsatáros játék mellett teszi le a voksát, ebben az esetben a középpályás fölényt erősíteni a Busquets, Iniesta, Rakitic vonallal szemben. Utóbbi játékos szerepeltetése még kérdéses egyébként. Ha erre szavaz, akkor Benzema eshet a formáció áldozatául. A francia az elmúlt hat mérkőzésen kimaradt a kezdőcsapatból, ám a Clásicókon nyújtott teljesítménye alapján rászolgál a bizalomra. Az utóbbi négy Bernabéuban rendezett Klasszikuson betalált, kollekítv nézve pedig 20 meccsen 7 gól és 6 gólpassz a mérlege a Barcelona ellen. Szerencsétlenségére Cristiano Ronaldo és Gareth Bale "érinthetetlenek".

clasico barca real madrid bernabeu benitez benzema james taktika casemiro

Defenzívebb 4-4-2

Két csatáros játék esetén Benítez egy defenzívebb középpályát küldene harcba, ahol Casemiro felelne a csapat egyensúlyának megtartásáért, míg Kroos, Modric és James Rodríguez jelentősen nagyobb szabadságot kapva játszanának. A kolumbiai - aki eddig a befejezések terén is jeleskedett, három meccsen három gól az idei mérlege - kvalitásai és képességei révén merőben meghatározhatja a királyi gárda támadójátékát. További alternatíva lehet - szintén a BBC nélkül - ha Benítez egy másik attraktív emberéhez nyúl. Casemiro kispadon kezdetése megnyithatja az utat Isco előtt. A málagai fiú a Cristiano-Bale páros mögött/mellett kaphatna helyet, ekkor James biztosítana Ronaldo mögött/helyett, miközben Modric és Kroos lenne a double pivot.

A variációs tárház kimeríthetetlen. Az év legjobban várt meccse következik délután, Benítez első Clásicója, minden bizonnyal aprólékos taktikai húzásokkal tarkítva.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com