AJÁNLÓ
 
15:42
2015. 08. 21.
Kaja a hűtőben! Itt elérhetők vagyunk: http://laligaloca.blog.hu/ 
A bejegyzés folyatódik
 
15:42
2015. 08. 21.
Sajnálattal közölendő a cím, mivel az utóbbi évek megszokott triója ismét összeállt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:42
2015. 08. 21.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi...
A bejegyzés folyatódik
 
15:42
2015. 08. 21.
A Sevilla csak nem akar leállni, az Atlético pedig mintha kifújni látszana az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:42
2015. 08. 21.
Az idei év kétségtelenül a Real Madridról szólt, legalábbis ami a sikerességet illeti....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga 2015/16 - kezdünk

0 komment

Pénteken elrajtol a La Liga 2015-16-os szezonja, s idén nem csak a Valencia, mi is kicsit megcsúsztunk a felkészüléssel. Az első forduló előtt rövid gyorstalpalót kínálunk azoknak, akiknek lövésük sincs, mi törént a nyáron a kluboknál. Pár mondat, várható kezdők és felállás a La Liga "Magneto" mágnástáblája.

 Az első játéknapon Málagába látogat a Sevilla, a Depor a Sociedadot, az Espanyol a Getafét, az Alético az elitkörbe 13 év után visszatérő Las Palmast, a Rayo a Valenciát, a friss Szuperkupa-győztes Athletic Bilbao a friss Szuperkupa-vesztes Barcelonát, a Gijón a Real Madridot, a Levante a Celtát, a Betis a Villarrealt és a Granada az Éibart fogadja.

Fontos: 2013 után ismét van magyar a La Ligában, Megyeri Balázs Getaféjéért külön szoríthatunk.

Kezdődjőn már el!

 

 

Barcelona

Folytonosságban lehet a culék ereje, de ez ad okot az aggodalomra is. Arda Turan és Aleix Vidal csak 2016-tól bevethető, Pedro (Chelsea) és Xavi (Katar) elment, így a sérülések és eltiltások elkerülése létfontosságú lesz az őszi idényben, ha a Barca nem akar hamar kipukkadni.

Fontos távozó: Pedro (Chelsea), Xavi (Katar)

Felállás: Tatkikai váltás nincs, marad a 4-3-3.

Real Madrid

A rotáció híveként ismert Benítez visszarendelte Casemirót (Porto) és Cserisevet (Villarreal), meg hazacsábította Lucas Vázquezt (Espanyol) is tölteléknek, de ez még nem volt elég:  Modric tavalyi kiesését követő anomáliából tanulva a királyiak megvették a horvát középpályás Kovacicot (Internazionale) és még egy támadó érkezése várható.

Fontos távozó: Casillas (Porto)

Felállás: Benítez szakít Ancelotti 4-3-3-as sémájával és az által preferált 4-2-3-1-ben játszatja majd a blancókat.

Atlético Madrid

Cholo amióta az Atleti edzője ilyen támadó arzenállal még nem kezdett szezont: Griezmann és Torres mellett rendelkezésére áll Vietto (Villarreal), Jackson Martínez (Porto) és az új Kun Agüeróként emlegetett U20-as argentin kapitány, Ángel Correa is. A középpálya variálási lehetőségei Óliver Torres és Ferreira Carrasco érkezésével bővültek, a védelem Szavics és Filipe Luís megszerzésével erősödött.

Fontos távozó: Miranda (Internazionale), Mandzukic (Juventus), Mario Suárez (Fiorentina)

Felállás: 4-4-2 vagy 4-4-1-1

Valencia

A denevérek erejéből annyira tellett a nyáron - Santi Mina (Celta) megszerzésén túl -, hogy a kölcsönjátékosaikat sikerült megvásárolniuk: Negredo és Rodrígo is így végleg a Turia partjára került. Fájó pont Otamendi elvesztése (Manchester City), de az érte kapott léért biztos lesz új igazolás még a piac zárása előtt. Garay is coming?

Fontos távozó: Otamendi (Machester City)

Felállás: 4-3-3 vagy 3-5-2

Sevilla

Emery-nek idén is bele kellett húznia a csapatépítésbe, mert Bacca (Milan), M'bia (Trabzonspor) és Aleix Vidal (Barcelona) távozását meg kellett oldania. Az andalúz piros-fehérek impozáns névsorral bővültek a nyáron: Konopljanka (Dnipro), Immobile (Dortmund), Rami (Milan), Krohn-Dheli (Celta Vigo), N'Zonzi (Stoke City) és Kakuta (Chelsea) is ígéretes fogásnak tűnik. Jó, az olasz csatár tekintetében erősebb a kétely...

Fontos távozó: Bacca (Milan), M'bia (Trabzonspor), Aleix Vidal (Barcelona)

Felállás: 4-2-3-1

Athletic Bilbao

Még el sem kezdődött a szezon, de Bilbao máris virágban borult: Valverde 31 év után nyert kupát a piros-fehér csapattal. A Barca orra elől elhappolt Spanyol Szuperkupa ázsiója nincs az egekben, de ez az baszk oroszlánok érdemeiből nem von le semmit. Nagy jövés-menés eddig nem volt északon, de Raúl García (Atlético Madrid) kivásárlásáról még nem mondott le az Athletic.

Fontos távozó: -

Felállás: 4-2-3-1

Villarreal

Marcelino EL-terveihez meg kellett erősíteni a Submarino keretét, ami a Málaga lerablásával kezdődött: Samu Castillejo és Samu García érkezett a Costa del Solról. Emellett megvették a Tottenhamtól Soldadót és kölcsönben megkapták Leo Baptistaót a colchonéróktól.  Így papíron azért ez nem rossz, kérdés a mester össze tudja-e hangolni az újonnan érkezőket a megmaradt alapemberekkel.

Fontos távozó: Giovani Dos Santos (LA Galaxy), Uche (Tigres), Cserisev (Real Madrid, kölcsönbőlk vissza), Vietto (Atlético Madrid), Cani (Deportivo)

Felállás: 4-4-2 vagy 4-2-3-1

Celta Vigo

Berizzót tavaly majdnem kihajították, mert a Celta gödörbe került a szezon közepén, ennek ellenére a kelták nem nagyon erősítettek, ugyanakkor keretük vezéreit elveszítették. (Vissza)Érkezett Iago Aspas, megvették Wasst és lényegében ennyi, csókolom.  

Fontos távozó: Charles (Málaga), Larrivey (Baniyas), Krohn-Dehli (Sevilla), Santi Mina (Valencia), Nolito - lehet a Barcához kerül Pedro-pótlónak.

Felállás: 4-4-2 vagy 4-3-3

Málaga

Jó kis brusztos csapat lett idénre a Pellegrini-korszakban még csodált Málaga. Javi Graciának sok esélye nincsen az áttörésre, mivel a klub pénzügyi lehetőségei végesek. Az andalúzok csak eladásban voltak eddig aktívak a nyáron, így pozíciójuk tovább gyengült a La Ligában. A Málaga új gólfelelőse a Celtától igazolt Charles lesz, míg a Galatasaraytól végleg megszerzett Amrabat a "szegény ember" egyetlen öröme.

Fontos távozó: Castillejo, Samu García (mindkettő Villarreal), Javi Guerra (Cardiff)

Felállás: 4-2-3-1 vagy 4-4-2

Real Sociedad

Moyes biztos nem sejtette, hogy első idénye ilyen keserves lesz. A megfizetett taunulópénz után a baszkok ismét Európa bevételére hajtanak, de elsődleges céljuk továbbra is a bentmaradás mielőbbi kiharcolása. A két kiemelhető erősítés, Bruma és Jonathas (Elche) repítheti előre a Moyes-csapatot, mely Rulli kapus megtartásával stabilizálta a hátsó alakzat irányítását.

Fontos távozó: Elustondo (Athletic Bilbao), Finnbogason (Olympiakosz)

Felállás: 4-2-3-1

Rayo Vallecano

A Rayo már az átigazolási szezonban történelmet írt, hiszen Ibériába hozta a La Liga első kínai játékosát (Csang Cseng-tung). Apró szépséghiba, hogy a csatár nem Paco Jémez kérésére érkezett, amit a darazsak mestere a sajtó előtt is szóvá tett. A biznisz már csak ilyen, Paquito, aki adj a pénzt, az parancsol. Tetszik, vagy sem.

Fontos távozó: kölcsönjátékosok hagyták el a klubot, Leo Baptistao, Kakuta, Aquino, Insúa stb.

Felállás: 4-2-3-1

Espanyol

A perico némileg gyengült tavalyhoz képest. Egyrészt, mert fontos csapatrészek kulcsfiguráit veszítette el, másrészt, mert az erősítések terén sem jeleskedett. Hernán Pérez (Villarreal) vagy Gerard Moreno (Villarreal) megszerzése és a Real Madrid Mallorcáról frissen igazolt  U19-es támadójának, Asensiónak a kikölcsönzése üdvözítő, de nem elég. A katalán kicsik a kiesés ellen menekülnek majd?

Fontos távozó: Lucas Vázquez és Kiko Casilla (mindkettő Real Madrid), Stuani (Middlesbrough), Sergio García (Katar)

Felállás: 4-2-3-1

Getafe

Új edző, új játékosok, csak a szisztéma állandó, így lehetne jellemezni a Megyeri Balázst is foglalkoztató Getafét. Escribá a közzéppályára koncentrált az erősítéseknél, így érkezett Medrán kölcsönben a Realtól és V. Rodríguez az Elchétől. Reméljük, Megyeri megelőzi Guaitát a kezdőért futó versenyben és a Getafe bentmarad a szezon végén az első osztályban.

Fontos távozó: Diego Castro (Perth City)

Felállás: 4-2-3-1

 
Granada

Tavaly, épp csak megkapaszkodtak a Primerában az andalúz pirosak, Sandovalnak köszönhetően. Az Alhambra városában idén a mester egy csatárt kért a bentmaradásért folyó harc megvívásához, s kérése meghallgattatott. A Granada legnagyobb fogása Thievy, aki tavaly az Almeríát erősítette.

Fontos távozó: Murillo (Internazionale) és a kölcsönjátékosok közül Lass

Felállás: 4-2-3-1

Levante

Szintelen, szagtalan. Ilyen ez az új Levante, mely elveszítette Ivanschizt, Barralt és Diopot. Másodosztályú igazolásai közül egyedül Ghilas (Córdoba) emelkedik ki.

Fontos távozó: Barral (Al-Dzsafra)

Felállás: 5-3-2

Deportivo

Víctor nem akar az utolsó fordulóig izgulni, mint tavaly, így a Depor rendesen bevásárolt. Lucas Pérez (PAOK), Fernando Navarro és Arribas (mindekettő Sevilla) mellett végleg megvásárolták az előző idényben csak kölcsönben náluk játszó Oriol Rierát (Wigan). Érkezett még Fajr (Elche), valamint Sidnei (Benfica) kölcsönszerződését is meg tudták újítani.

Fontos távozó: José Rodríguez (Galatasaray)

Felállás: 4-4-2 vagy 4-2-3-1

Éibar

Az Éibar az Elche visszasorolása miatt maradt csak a Primerában, idén is a legszűkebb költségvetéssel. Kölcsönjátékosok érkeztek (pl.: Verdi (Milan), Bastón (Atlético Madrid)), nagy változás nincs.

Fontos távozó: Piovaccari (Sampdoria, kölcsönből vissza), Didac Vila (Milan, kölcsönből vissza), Javi Lara (Atlético de Kolkata)

Felállás: 4-4-2 vagy 4-2-3-1

ÚJONCOK:

Las Palmas

Sporting Gijón

Real Betis


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com