Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

34. forduló – visszaszámlálás

0 komment

Öt kör van még hátra, s anyám borogass, az elől már megszokott kettős csihi-puhi mellett, most a BL-helyekért folyó harc is pengeéles. A tábla aljáról a fény felé tátongók pogója semmivel sem érdektelenebb, így röviden mindenre kitérünk. Mondom röviden. Punkos beharang, vagyis egy, két, há' és induljon a tánc.

32. forduló: küzdeni az utolsó leheletig!

0 komment

Sokaknak már a könyökén jön ki a spanyol foci, mert ahová néztünk az elmúlt két hétben, hispán csapatok összecsapásaiba botlottunk. Egyszerűen az van, hogy ami nem jött össze II. Fülöp legyőzhetetlennek hitt armadájának (1588), ami az ibériai ország iparának lehetetlen küldetés, azt a futball elintézi: a spanyol pontvadászat Európa vezető hatalma, a La Liga klubjai pedig a kontinenst félelemben tartó füstölgő ágyúcsövek. De hagyjuk is a barokkos ömlengést és a rokokós csipkézést, térjünk a tárgyra! Alapvetően három kérdéskörrel kell foglalkoznunk a 32. forduló kapcsán: (1.) hogyan alakul a két gigász versenyfutása, (2.) mi történik a harmadik helyért folyó harcban, (3.) miként szerepelnek a kieső pozícióban álló csapatok.

A végjáték kezdete - 29. forduló

0 komment

A válogatott szünet eseményeit jobb, ha még azelőtt elfelejtjük, hogy megemlékeznénk róluk, amiben két dolog siet a segítségünkre. Az egyik a húsvét, amikor mindannyian magunkba fordulunk, hogy megfejtsük az összefüggést a nyúl a tojás és Jézus között, a másik pedig a hétvégi bajnoki forduló. Megkezdődik ugyanis a hosszú hajrá, amiben a hátralévő tíz meccsen megszerezhető 30 pontból egyre kevésbé lesz megbocsátható a ponthullajtás. Ami a kiesést illeti, a 13. Getafétől kezdve lényegében bárki érintett lehet, miközben az európai kupaszereplést érő helyekért versengő hat csapat kiléte jobbára biztosnak tűnik, és számukra a kérdés inkább az, hogy ki hova érhet oda.

27. forduló - Ciao vagy arrivederci!?

0 komment

27. alkalommal harangozunk, és lehet, egyből búcsúszóra. Hétközben spanyol lapértesülések szerint Florentino Pérez átadta Ancelottinak a selyemzsinórt, melyben az olasz míster az El Clásicóig (március 22.) kapott haladékot felrázni a csodakeretet, melynek pokoljárásán röhög a fél világ. A Barca történelmi sétára indul Baszkföldre, míg a Valencia mumusát fogadja a Mestallában. Cholo a nulla liga-gólos Torresszel váltana világot a Cornellában, míg a vasárnap a kiesők kapálózásáról szól majd. Nézzük!

26. forduló: Gyönyörű sport a labdarúgás!

0 komment


Klasszikus beharangal indítjuk a hétvégét, ahol a legnagyobb csemegének az Atlético Madrid - Valencia és az Athletic Bilbao - Real Madrid párharc ígérkezik!

25. forduló: Villámkérdésekkel

0 komment

Ugye emlékeztek Vágó István műsorának a végén a villámkérdésekre? Ma ilyennek vezetjük fel nektek a hétvégi bajnoki fordulót! 1 meccs, 1 kérdés műfajában záporozzon is a 10 dolog, amire kíváncsiak vagyunk:

24. forduló - legszebb találatok

0 komment

A 24. forduló bővelkedett említésre méltó jelenetekben. Őrült csatákban, gyönyörű találatokban. Többek között Juanmi, Charles, Xabi Prieto, Sarabia és Griezmann megmozdulásai után pattantak talpra a szurkolók. Madre míííaaaa, Arbilla! Rövid összefoglaló a játéknap legszebb találatairól.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com