Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tudta? Iker előtt minden más volt!

0 komment

Iker Casillas válogatott La Roja debütálás minden más volt

Augusztus 26-án, 16 év után előszőr fordult elő, hogy Iker Casillas nem kapott meghívót a spanyol nagyválogatottba. San Iker 167 La Roja-meccsel a háta mögött került parkolópályára. Debütálása korszakhatár. Casillas 2000. június 3-án mutatkozott be a La Rojában (Göteborg, Svédország-Spanyolország, 1-1, barátságos mérkőzés), amikor még minden más volt, tényleg minden...

Tartományi tizenegyek - parádés keretek

0 komment

Tartományi válogatottak Spanyolország

Idén decemberben is megrendezték a már-már hagyománnyá váló Katalónia-Baszkföld (0-1) barátságos válogatott mérkőzést. A politikai felhangoktól terhes találkozó után a Marca.com összeállította az ibériai ország tartományainak álom tizenegyeit. A válogatási elv roppant egyszerű: az aktív labdarúgók származási helyük és játéktudásuk alapján kerülhettek be "szülőföldjük" csapatába. Spanyolország 17 önálló közigazgatási egységből áll (Comunidad Autonóma), melyhez két további autonóm jogú város, az Észak-Afrikában található Melilla és a Ceuta tartozik. Lássuk, melyik tájegység, mely labdarúgókat tudná delegálni a képzeletbeli hispán házibajnokságra. Annyit mondjunk el előre, a Kanári-szigetek, Madrid, Galicia vagy Andalúzia akár az Eb-n is elindulhatna csapatával...

Alcácer: Negredónak nem kell semmit sem bizonyítani!

0 komment

Nincs vele tele a média. Zárkózott ember, tartják róla. Paco Alcácer, vagy ahogy barátai szólítják, "Paquito" a La Roja legeredményesebb támadója lett az Eb-selejtezők során. A Valenciával már öt La Liga-gólnál járó csatár a 9-esét kereső spanyol válogatott oszlopa lehet az Eb-n. A Marca újságírói a La Roja mai, angolok elleni (Alicante, 20:45) és a belgákkal (nov. 17., Brüsszel) vívandó barátságos mérkőzések kapcsán kérdezte a játékost, aki nem hazudtolta meg magát: mondandóját nem eresztette bő lére. Elvárások, a Valencia és Negredo is terítékre került. Mini-interjú.

Javi Martínez: Nem tudok futball nélkül élni!

0 komment


255 nap. Ez az az időszak, amit Javi Martínez labdarúgás nélkül töltött. 2014 augusztusában szenvedett súlyos sérülést a Bayern navarrai középpályása, s a felépülése nagyon lassan haladt. Azt is hallani lehetett, profi pályafutása veszélybe került. Nem így lett. Kitartó és állhatatos munkájának köszönhetően visszatérése már nagyon közel. A játékos a rehabilitáció nehézségeiről, a remény fel nem adásáról és keserű tapasztalatairól az As.com újságírójának mesélt múlt hét pénteken. Interjú.

Spanyolok a nagyvilágban - Gonzalo Rodríguez

0 komment

Állandó rovatunk, mely a hispán labdarúgás külföldre szakadt képviselőit mutatja be, újabb fejezetéhez érkezett. Gonzalo Rodríguez neve ismert az Ibériai-félszigeten, ám az erőnléti edző mégsem a La Liga egyik csapatát segíti. A tréner dolgozott a Liverpoolnál, a Valladolidnál és az Albaceténél is. Most Ázsiában keresi a kenyerét. A lehetőségek csábították a kontinensre, ahol munkájának elismeréseként az iraki szövetség felkérte, csatlakozzon az ország válogatottjának szakmai stábjához. Az Aritz Gabilondo által készített interjút az As.com közölte.

Huelva, azaz a bölcső és a fehérorosz gyógyír

0 komment

A megtépázott spanyol armada Huelvában fogadja ma este a fehérorosz nemzeti együttest. A helyszín szimbolikus, hiszen a liga és a spanyol szövetség is a régióhoz köti a hispán labdarúgás bölcsőjét. Az Európa-bajnoki selejtezőre készülve Del Bosquénak nem volt könnyű dolga: először a Diego Costa-ügy, majd Cesc Fábregas távozása keltett hullámokat. Nincs rend, törékeny az egység. Most kell erőt mutatni.

Időgép: Vissza a jövőbe!

0 komment

Mint az ismeretes, e rovat keretében időről-időre berobbantjuk a Deloreant, hogy a spanyol labdarúgás históriás könyvéből kiragadva egy-egy érdekes jelenetet, felevenítsük a múlt emlékezetes momentumait. Most szakítunk eddigi jó szokásunkkal és feledve azt, ami volt, öncélúan 2018-at ütünk be a csodaautó műszerfalán, hogy megnézzük, ki lép a brazíliai világbajnokságon leszerepelt sztárok örökébe. Mcfly-jal az anyósülésen cél az orosz Mundiálra készülő La Roja keretének feltérképezése. Avagy fantáziautazás egy vb-pusztulat margójára.

«
12

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com